Kampreferat Røa - Lyn

Etter flere uker med utsatte kamper var det endelig duket for første seriekamp. Vi har hatt en god, men lang vinter med mange kvalitetsrike økter. Inn mot kampen var det viktig for oss fokusere på vårt spill. Hurtige kombinasjoner, variasjon i hvilke rom vi truer og bearbeiding med tempo. I tillegg hadde vi noen defensive mål som gikk ut på å være rå i omstillingen, være aggressive i presset og stenge midten slik at de ikke kan spille mellom oss.

Kampen startet litt rotete, men etter noen minutter tar vi tak og dominerer fullstendig. Ballen går fort, vi bruker spillvendinger aktivt og Røa sliter med å henge med på vårt høye tempo. Det mangler likevel litt på siste tredjedel og vi kommer ikke til de aller største sjansene. Røa utnytter deretter noen enkle feil hos oss og vinner ball to ganger på kort tid utenfor vår egen 16-meter som resulterer i 2-0. Vi lar oss likevel ikke affektere og reduserer noen minutter etterpå til 2-1. Etter reduseringen blir vi paniske, slår mye langt og taper mye dueller. Vi går vekk fra vår egen spillestil og blir med på leken til Røa som baserer seg på lange baller og ekstremt direkte spill. Dette er ting vi ikke mestrer i like stor grad og vi blir dermed underlegne Røa. Samtlige frispark på egen halvdel blir slått langt i stedet for å sette igang kort. Mot slutten av omgangen får Røa to raske mål til og vi går til pause med 4-1 i sekken. Likevel en relativt jevn sjansestatistikk.

I pausen snakker vi om å roe ned spillet vårt, ta kontroll og gjøre ting vi er gode på. Holde ballen i laget når vi ikke har mulighet til å kontre, vende spillet og bearbeide til vi finner muligheter. Det er snakk om enkle justeringer og rett og slett bare finne seg selv.

Andre omgang starter på verst tenkelig måte da Røa scorer relativt fort og stillingen er dermed 5-1. Likevel lar vi oss ikke påvirke og jobber med vårt eget spill. Resten av kampen er det vi som styrer og har mye ball, mens Røa er farlige på kontringer ved brudd. Vi vinner likevel sjansestatistikken overlegent, men klarer ikke sette ballen i mål. Andre omgangen viser mye av hva som bor i oss og vi serverer flere klasseangrep som vitner om meget god spilleforståelse og relasjoner. Selv om vi ikke scorer er det absolutt mye positivt å ta med seg, og allerede til helgen venter neste utfordring.

Den utfordringen skal vi ta på strak arm. Der vi i dag spilte godt i 50 av 80 min må vi i neste kamp jobbe med å prestere gjennom en hel kamp. Vi er klare for utfordringen og har alltid fokus på utvikling fra kamp til kamp. Vi håper å se mange ta turen til Kringsjå på søndag og er klare for å vise hva som bor i oss.