Treningskamp Lyn - Dal

Etter mye frem og tilbake, nedfryste baner og avlyst arrangement endte det til slutt godt og vi fikk tatt imot Dal til kamp på NIH. Ivrige foreldre fra begge lag trosset sibirkulden som har herjet de siste par ukene og stilte opp. På motsatt banehalvdel var en miks av jenter født i (primært) 2002, 2003 og 2004. Det lå dermed an til en god utfordring for oss å møte stort sett spillere som er to år eldre og fysisk lenger fremme.

De siste ukene har vi hatt mye fokus på det offensive, og spesielt det med å søke gjennombrudd oftere, da vi har hatt en tendens til å spille for mye på tvers. Vi har dermed øvd på hvilke rom vi skal true og at vi skal starte bevegelse i forkant av pasning for å skape så mange alternativer som mulig. Samtidig skulle vi jobbe med omstillingen vår etter at vi mistet ball og avstandene i laget defensivt. Det var derfor gøy å få scoring allerede etter 8 minutter. Jenny startet fint inn bak backen sin på høyrekanten, la ballen til rette og la et innlegg som gikk over keeper og til en umarkert Martine som satte ballen i åpent mål.

Etter scoringen fortsetter vi å ha mye ball, selv om vi virker litt for stresset og vil kvitte oss med den fort, noe som resulterer i en del farlige brudd og kontringer imot. Vi kommer oss gjennom ved flere anledninger og med litt bedre kvalitet foran målet kunne vi ha scoret både to- og tre før pause. Bakover har vi grei kontroll og Ellen har lite å gjøre. Oppsummert en god førsteomgang, men vi sliter litt med å inkludere backene våre offensivt og er litt for stresset med ball.

Andre omgang fortsetter i godt spor og vi har i tillegg mer ro med ball, noe som gjør at vi holder på den i lengre perioder. De få gangene vi mister ball er vi raske i omstillingen og enten vinner ball eller tvinger den ut til et innkast.

Litt utover i andreomgang mister Marie(03) ball utenfor 16-meteren, men rask omstilling gjør at hun vinner den raskt tilbake og fyrer av et skudd som går i mål og resulterer i 2-0. Etter dette setter vi litt fyr på kampen og er veldig flinke til å starte løpene våre inn bak noe som gjør at vi får flust av sjanser alene med keeper og et par bom på tilnærmet åpent mål. Vi mister kun konsentrasjonen bakover ved én anledning hvor Dal kommer seg gjennom, men bakerst er Ellen med på notene og redder med høyrebenet.

Like etterpå får Jenny igjen ballen på kanten, serverer et nydelig innlegg foran mål hvor Marie (03) enkelt kan bredside inn 3-0. Vi har noen store sjanser til, men kampen ebber ut i en 3-0 seier.

Mye bra spill,  vi gjenkjenner det vi har øvd på i trening og vi spiller ikke minst med en ureddhet som gjør at vi tør å ta mer risiko på siste tredjedel, noe som resulterer i massevis av målsjanser og burde ha endt med flere mål. Vi skal likevel være ekstremt fornøyd med fremgangen vi viser fra første kamp og at vi tar med oss de momentene vi har øvd på inn i kamp. Det er morsomt for spillere, trenere og tilskuere å se på vår fotball når det flyter.

Vi vil takke Dal for en morsom og lærerik kamp, forelderen som tok ansvar og dømte på kort varsel da det ikke var mulig å få tak i dommer, samt Jenny, Marie, Marte og Sofie fra 03 som stilte opp da vi var få og bidro positivt. Vil også takke (skadede) spillere som møtte opp og filmet kampen, samt Christian og Jan Rasmus som stiller med kamera og filming så vi kan få sett kamper i ettertid og lære av det.

Dagens tropp var:

Ellen, Hedda, Iben G, Maja, Malin, Minda, Frida, Jenny, Dina, Martine, Marie (03), Marte(03), Sofie(03) og Jenny(03)

index.jpg