Treningskamp Lyn - KFUM

Ny treningskamp og nye muligheter for trening mot et av de aller beste 04-lagene i Oslo var utgangspunktet for lørdagens oppgjør mot KFUM. Forrige sesong endte de på en 3.plass i J13. 1.div, men har siden det slått seg sammen med Abildsø som endte på 2.plass. Det ville dermed bli en fin pekepinn på hvordan vi fremstår sammenlignet med andre 04-lag.

Før kampen hadde vi igjen fokus på den offensive delen av spillet vårt, hvordan vi skal komme oss inn i prioriterte rom og hvordan skape og utnytte sjanser derifra.

Det var det godt organisert og hardtarbeidende KFUM-lag vi møtte som var aggressive i presset, hadde korte avstander mellom seg og forsøkte å stå høyt på oss gjennom hele kampen. Dette fører til at vi blir litt stresset med ball, ønsker å kvitte oss med den litt for fort og evner ikke å lese presset deres. Ved flere anledninger ender det opp med farlige brudd sentralt, noe som også skjer etter noen få minutter hvor de etter en duell bryter seg for lett mellom vår sentrale midtbane, kommer rettvendt i mellomrommet og spiller gjennom til spiss på løp. Etter litt klabb og babb ender det til slutt opp i 0-1.

Vi fortsetter å spille litt planløst og forsøker flere vendinger uten at vi egentlig vet hva vi skal gjøre videre. Dette gjør at vi spiller oss unødvendig inn i press og får disse bruddene. Etter hvert hever vi oss litt og klarer i større grad å koble på kanter/sentrale i frispillingsfasen, i tillegg til at vi leter oftere etter mellomrom.

Omgangen er jevn videre uten at noen av lagene skaper alt for mange sjanser, men hvor vi er nærmest mål. Etter 15 minutter får vi en corner fra venstre som Marie slår glimrende inn på første stolpe hvor Martine venter og header inn 1-1 Etter dette fortsetter det jevne spillet frem til vi tar mer tak rundt det 25 minutt. Da hever vi oss betraktelig og er flinkere til å orientere oss, ta gode valg og får til gode spillvendinger. Vi kommer til flere sjanser og tar tak i matchen. Etter 33 minutter vinner vi ball på venstrekanten, spiller på oss press fra motstander før vi slipper videre ved 2-3 anledninger, trer ball opp i mellomrom og videre ut på kant som får slått innlegg til corner. Et praktangrep hvor corneren ender på høyrefoten til Malin som setter inn 2-1 like før pause. Fortjent ut i fra totale antallet sjanser og at vi har tatt kontroll på kampen.

I pausen snakker vi om at vi må bli flinkere til å vurdere om vi skal vende eller ei, at stoppere må tørre å ta med seg ball oftere frem og at vi må slå oftere mellom linjene og mer direkte opp i mellomrom hvor det er mye plass. I tillegg blir vi for smale i det oppbyggende spillet vårt, så det blir litt for lett å ta oss ut. 

Andreomgangen er som den første tett og jevn hvor begge lag har store muligheter. Halvveis får vi en corner som blir glimrende slått inn, etter klabb og babb blir ballen reddet på strek og KFUM kontrer direkte. Vi klarer ikke å falle av i tide, kommer på etterskudd og lager senere et straffespark som KFUM utligner på til 2-2. Siste del av matchen blir det mye, kall det Hawaii-fotball, hvor begge lag er slitne og det går mye frem og tilbake. Kampen ebber dermed ut i 2-2.


Totalt sett gjør vi en god match og vi ser at det er faser i spillet hvor vi er bedre enn de fleste 04-lag, men samtidig faser hvor vi også er dårligere, og da spesielt hvordan vi skal kontre og hvordan vi skal håndtere kontringer imot, noe vi slipper inn to mål og flere sjanser på i dag. Dette er noe vi skal ta med oss inn i videre trening. Vi gjør mye bra i dag og endel ikke fullt så bra, men vi vet at vi har mer inne og skal jobbe beinhardt inn mot neste helg og søndagens kamp i OBOS-Cup, første tellende kamp for sesongen.

Til slutt vil vi takke dagens gode dommer og et godt KFUM-lag som ga oss en fin og god utfordring! Vil også takke Ane og Anniken fra henholdsvis 05 og 03 som stiller opp da vi er litt få.

Dagens tropp var:

Ellen, Hedda, Minda, Maja, Iben G, Malin, Julie, Frida, Marie, Dina, Lisa, Martine, Jenny, Anniken (03) og Ane (05).

Lagfoto før match. Foto: Dag Standal

Lagfoto før match. Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal

Foto: Dag Standal