G02.1: Fortjent tap mot Mjøndalen G16

Tap 4-2 for Mjøndalen i kveld

Tap 4-2 for Mjøndalen i kveld

I årets andre treningskamp var det Mjøndalen G16 som stod på motsatt banehalvdel når dommeren blåste i gang kampen. Mjøndalen er et nytt bekjentskap for oss, men lagets trener, Hans Erik Ødegaard, har vi møtt tidligere da vi for et par år siden besøkte Real Madrid og Martin Ødegaard. 

Ikke overraskende møtte vi derfor et velspillende lag med jevnt over bra fysikk over hele linjen. Laget skal spille i nasjonal serie i år, og selv om de har sine svakheter blir det neppe en kasteball i den serien. 

Vi stilte med litt flere spillere enn i forrige treningskamp mot KFUM (tap 0-4), noe som skulle vise seg å være smart denne kjølige februarkvelden. Med to harde økter i beina og en drøy time spill 11vs11 på gårsdagens treningsøkt, var det kanskje noen tunge hoder og bein som ikke var 100 % skjerpet til kampstart i dag. 

1-0 kommer på corner i mot der vi ikke er tøff nok i duellene inne i egen boks. Flere blir stående og se på at ballen detter ned inne i eget felt, og til slutt er det MIF som får hamret ballen i mål bak en sjanseløs Oskar Kaurin (04) i lynmålet. Videobildene vil vise hvem som ikke ofrer seg godt nok her.. slike mål kan vi bare ikke slippe inn når serien blåses i gang om en knapp måneds tid. Vi må i det minste forsøke å kaste oss inn i duellene, eller blokke ballen. 

2-0 kommer på MIF sin høyreside etter en god overgang av hjemmelaget. Et lekkert gjennlegg med utsiden av foten, blir hamret i mål via stolpen og inn av en spiller som kommer i andrebølgen. 

Pappa Ødegaard er ikke ukjent med trenergjerningen i Mjøndalen. Her fra rollen som spillerutvikler på A-laget til Mjøndalen i Tippeligaen.

Pappa Ødegaard er ikke ukjent med trenergjerningen i Mjøndalen. Her fra rollen som spillerutvikler på A-laget til Mjøndalen i Tippeligaen.

Førsteomgang er preget av mye slurv i vårt bakre ledd, og lite flyt i pasningsspillet vårt. Vi har våre sjanser vi også, som regel etter bra spill på vår høyreside, men alt i alt var det lite å si på at MIF gikk til pause med ledelse.
Ulike måter å løse motstanders førstepress har vi egentlig jobbet mye med, men nye konstellasjoner både bak og på midtbanen gjør at vi kanskje må vurdere å starte helt fra skratsj med en del elementære ting som det å ta av press i mottak, alltid være spillbar med gode vinkler og gode utgangsposisjoner + riktige avstander til ballfører. Vi må kommunisere bedre og ikke minst må det være MYE mer bevegelser fra de i front som gjør at vi også leter oftere etter de gode bakromsløpene når motstander kommer høyt med mange spillere.

Vi bytter hele benken inn i pausen (45 min omganger i dag), og får på friske bein. Ikke fordi dem som gikk av nødvendigvis hadde vært så dårlig, men med to harde økter i beina, og ny spilløkt i morgen, var det viktig å fordele spilletiden i kveld. I tillegg selvsagt også fint for alle å få minst en omgang når vi først tar turen til 3050.

Vi la om formasjonen i andreomgang, men før vi rakk å se om dette fungerte bedre, gir vi en gavepakke til hjemmelaget som øker til 3-0. Deretter reduserer vi på en flott scoring av Musa som tar ned en bakromspasning fra Benjamin og skyter via keeper og i mål. 

4-1 kommer etter nytt enkelt balltap på vår venstreside. En MIF spiller får lov å gå nesten 30 meter med ball i beina, uten at noen takler eller kommer seg foran han. Oskar får ikke gjort så mye med skuddet, og dermed står det 4-1.. Litt surt da vi egentlig var på vei inn i kampen på dette tidspunktet.

Yohannes har signert for Lyn, og blir dermed Lynspiller i nærmeste fremtid. 

Yohannes har signert for Lyn, og blir dermed Lynspiller i nærmeste fremtid. 

4-2 kommer etter et godt slått frispark fra Benjamin som finner Musa i boks. Musa header tilbake til Yohannes Nikedimos (04) som får en scoring i debuten sin for Lyn G02.1. Moro for den unge spissen som signerte samtykkeskjema denne uken, og kommer fra Kjelsås IL. 

Resten av kampen er det Lyn som har mye ball, men uten å skape de helt store sjansene. Vi har en bra mulighet når Michael drar seg rundt på ene siden, samt noen skudd fra distanse, men ikke noe mer enn hva MIF også hadde andre veien. 

Dermed ender det 4-2 til MIF som vinner fortjent denne kvelden. 

Yohannes, spennende unggutt fra Kjelsås som skal få tid og ro på seg til å ta de neste stegene.

Yohannes, spennende unggutt fra Kjelsås som skal få tid og ro på seg til å ta de neste stegene.

Vi skal trene godt også i morgen, før vi tar litt pause igjen. Det nærmer seg seriestart og forhåpentligvis kommer både overskudd og finspillet sakte men sikkert etter hvert som det også blir varmere i været og lysere på himmelen. Vi har utvilsomt litt å jobbe med, men det er også mange lyspunkter, og derfor velger vi å fokusere på disse i dag. 

Theodor, Håkon, Benjamin, Mads, Tobias, Musa gjør en veldig god prestasjon opp mot eget nivå i dag. Yohannes får seg en scoring i debuten sin, og selv om han har mye jobb igjen som skal gjøres, så er det alltid spennende med spisser som scorer mål. Nære på en til på volley etter nok en corner. Det er også andre spillere som leverer bra, og er av våre bedre, men dette er også spillere vi forventer mye av, og som normalt sett skal være av våre beste spillere, vi må derfor legge listen deretter. 
Så er det et par spillere som skal få enda litt mer tid på å bli skikkelig kampklar for å kunne levere på dette nivået. Både taktisk, mentalt, kondisjonsmessig og ferdighetsmessig. 

Vi takker et godt MIF G16 for en flott treningskamp. Moro med kamp på Isachsen Stadion også. Takk også til dagens dommer, og til alle foreldre som stilte opp som sjåfører og heiagjeng :) 

Neste uke er det nye muligheter. Vi jobber med motstandere til kamper neste helg, og satser på at årets første seier kanskje kommer da ;) 

Kampfakta: 
Mjøndalen - Lyn: 4-2 (2-0)
Mål: MIF, MIF, Musa Lowe (Benjamin Edvardsen Hem), MIF, Yohannes Nikedimos (M. Lowe)

Lyn fra start i 1. omg.:
Oskar Kaurin (04), Liiban Abadid, Kristian Berg Tveter, Even Hatling, Theodor S. Strømø, Mathias Emilsen (03), Arselan Rasoul, Tobias Danielsen, Musa Lowe, Abdoulai Cham, Michael Isaksen (03).

Lyn fra start i 2. omg:
Oskar Kaurin (04), Eivind Stenvold, Even Hatling, Jakob Jørgensen, Theodor S. Strømø, Benjamin Edvardsen Hem, Arselan Rasoul, Håkon Sjåtil, Mads Foss Aaserud (03), Musa Lowe, Yohannes Nikedimos (04).