G02.1: SERIEGULL - G16 INTERKRETS 2018

LYN GUTTER 2002 <3

LYN GUTTER 2002 <3

Lyn Gutter 2002 har i år satt to rekorder for Lyn Fotball!
Aldri tidligere har Lyn vunnet G16 Interkretsserien, og aldri tidligere har Lyn vært i en semifinale i NM Gutter 16 år. Det er en helt spesiell årgang som sendes oppover i systemet, og som skal spille juniorfotball i 2019.

Vi starter med slutten før vi skal se litt bak prestasjonene.

Lyn - LSK: 1-1 (1-0)
Mål Lyn: Eivind Stenvold (Jacob Hanstad)

I et surt og kaldt høstvær med innslag av snødrev periodevis i kampen var det ganske imponerende med såpass mye folk på tribunen utover i kampen. En tett og spennende seriefinale levde hele veien inn, og for gutta på banen var en usikker på resultatet i kampen mellom Lørenskog - KFUM som også ville påvirke sluttabellen for vår del.

Lyn scorer først etter et fantastisk kombinasjonsspill på venstresiden mellom Eivind Stenvold og Jacob Hanstad. Førstnevnte smeller ballen ned i lengste hjørne til stor jubel både på banen og på tribunen!

Kampen bølger frem og tilbake. Vi har sjanser, LSK har sjanser. Den sterke motvinden gjorde det vanskelig på alt av dødballer mot, men det var til slutt et innlegg langs dødlinjen tre minutter på overtid (hva ble det lagt til for?) som sikret et uavgjortresultat for LSK og ødela den sjette nullen vår denne høsten. Dermed røk tre poeng og sannsynligvis også seriemesterskapet - trodde gutta…

På Rolvsrud ville nemlig Lørenskog det annerledes. Hjemmelaget har i alle år hatt et godt tak på KFUM og scoret både ett og to mål på bortelaget KFUM. En utligningen kom heldigvis aldri, og med 2-0 til de blåkledde ble det vill jubel til de rødkledde på Kringsjå Kunstgress i det speaker Egil Hatling kunne gratulere LYN GUTTER 2002 med SERIEGULL i G16 Interkrets 2018!

G16 Interkrets: Siste seriekamp mot LSK ble ikke vunnet, men uavgjort holdt til seriegull!

Bak prestasjonene:
Seriegull er alltid moro, og spesielt for en gjeng som i mange år har blitt nummer to. Ofte har det vært vi trenere som har “ødelagt” for gutta ved at alle har fått spille, og noen av våre beste spillere har blitt dyttet oppover i systemet. Jevne lag på cuper osv. Det har gitt flere andre- og tredjeplasser i serien, finaletap og semifinaleexit. Slik har det vært selv om vi har stilt litt mer faste lag i 16 års klassen enn i tidligere sesonger. Men det har også gitt stor kontinuitet i spillerstallen, mange har hengt med gjennom fire år med mye trening, og vi har nå en hel stall av spillere som alle har potensial for å nå Norsk Toppfotball om de virkelig ønsker dette!

Det begynner å bli noen år siden vi tapte 8-1 i Valhall for VIF som 12-13 åringer. &lt;3 Et interessant spørsmål: Hvor mange av VIF-spillerne som knuste oss 8-1 den gangen, er fortsatt på førstelaget til VIF i dag? #spillerutvikling #rekruttering #balanse

Det begynner å bli noen år siden vi tapte 8-1 i Valhall for VIF som 12-13 åringer. <3
Et interessant spørsmål: Hvor mange av VIF-spillerne som knuste oss 8-1 den gangen, er fortsatt på førstelaget til VIF i dag?
#spillerutvikling #rekruttering #balanse

Seriespillet:
Jeg er noe overrasket over at vi ender øverst på tabellen til slutt. Ikke fordi jeg ikke mener at vi er det beste laget (det gjør jeg), men fordi vi aldri har stilt det beste laget i år. Landslagsspiller Mikkel Tveiten sikret seg en medalje ved å spille en kamp i vår, mens vårens store spiller; Tobias Danielsen har vært skadet hele denne høsten med brudd i ankelen. I tillegg har vi hatt viktige spillere ute i både kortere og lengre perioder denne sesongen, i tillegg til spillere som har spilt for andre lag i klubben, både oppover og ned på G15.1.

Det er derfor først og fremst i NM at en har kunnet måle hvor bra dette laget egentlig er.
Der har vi møtt Sarpsborg 08 som spiller i Nasjonal Sluttspill A, og selv om det hele måtte avgjøres i en straffesparkkonkurranse, er det ingen tvil om at vi ikke stod tilbake for dette laget til tross for at vi stilte uten vår landslagsspiller, og uten flere viktige spillere som var ute med skade. Faktisk dro vi til Sarpsborg med bare 13 utespillere til den kampen!
Hvor bra er da Nasjonal Sluttspill serie A hvis vi kan spille jevnt med dem uten flere av våre beste spillere? Vel, jeg tror det er jevnere mellom de beste Breddeklubbene og de beste Eliteserieklubbene enn hva vi egentlig ønsker at det skal være.

Mikkel Tveiten - stort sett vært supporter i år - men likevel en viktig del av laget og en vi alle er utrolig stolt over! I Lyn unner vi hverandre suksess - og det er en egenskap en ikke skal undervurdere!

Mikkel Tveiten - stort sett vært supporter i år - men likevel en viktig del av laget og en vi alle er utrolig stolt over! I Lyn unner vi hverandre suksess - og det er en egenskap en ikke skal undervurdere!

Spillerutvikling:
Utviklingen i Lyn har vært enorm dette året. Vi har en stamme på 10 spillere som har vært i Lyn siden barnefotballen, og tar vi med dem som kom inn da dem var 13 og skulle bli 14 er det nærmest hele laget vårt. Det snakkes ofte om utvikling, og det å trene mye, og for vår spillergruppe har vi gjort nettopp dette. Vi har trent utrolig godt, og vi har utviklet oss masse både som lag, og som enkeltspillere i laget.

Mikal Aaserud har vært med i 3,5 år som trener for denne gjengen, og Mats Møller Dæhli har var fast trener for gutta da han var skadet i 2015 sesongen. I årene etter har han fulgt med gutta og vært innom flere treninger og kamper med gjengen. #Mesterlære

Mikal Aaserud har vært med i 3,5 år som trener for denne gjengen, og Mats Møller Dæhli har var fast trener for gutta da han var skadet i 2015 sesongen. I årene etter har han fulgt med gutta og vært innom flere treninger og kamper med gjengen. #Mesterlære

Mikal Aaserud, Mats Møller Dæhli, Alan Tano, Erlend Sandøy og undertegnede (Tresor Egholm) har hatt hovedansvaret for gutta i disse fire årene, og for dem som selv har barn/ungdommer i samme alder, eller har jobbet som trenere år ut og år inn: Dere vet at det ligger MYE arbeid bak det å lede en gruppe fra overgangen til ungdomsfotballen og inn i juniorfotballen.
Vi har neppe gjort alt riktig, og det har gått en kule varmt på Kringsjå med jevne mellomrom. Både mellom oss trenere internt, mellom oss og spillerne (ja, vi har kjeftet litt vi også :D ), mellom trenere og administrasjon, og mellom trenere og foreldre.
Vi er ikke alltid enig - det driver oss fremover. Det får oss til å måtte tenke oss om, og selv om vi noen ganger synes den andre parten er en idiot, har vi alle den egenskapen at vi aldri er langsint, og vi er derfor like gode venner kort tid etterpå. I bunn ligger nemlig et felles ønske og felles mål: Det beste for alle spillerne på Lyn Gutter 2002.
Det har nok vært litt av hemmeligheten for hvorfor det har skjedd en stor og god utvikling i dette kullet gjennom alle disse årene.

Denne karen har allerede fått smake på landslagssamling - vi tenker da ikke på legenden til høyre på bildet, Erik “Myggen” Mykland, men Michael Isaksen (2003) til venstre på bildet :)

Denne karen har allerede fått smake på landslagssamling - vi tenker da ikke på legenden til høyre på bildet, Erik “Myggen” Mykland, men Michael Isaksen (2003) til venstre på bildet :)

Fremtiden?
Det heter at ingen kan spå sikkert om fremtiden, og det gjelder vel også for denne gjengen. Vi kan likevel si at det er et godt grunnlag som er lagt med tanke på at hele gjengen har mulighet for å nå Toppfotballen om dem vil dette! Neste år er det juniorfotball som gjelder, men for noen kan seniorfotballen også være nærmere enn vi tror. Det skjer mye i disse ungdomsårene, og på samme tid i fjor var Mikkel Tveiten en av dem som skulle flyttes opp på juniorlaget permanent, men ikke mange ukene senere var han flyttet opp også på A-laget. Et kort år senere vet vi at A-lagskontrakten er signert og Mikkel har vært fast i troppen til A-laget denne sesongen i tillegg til en av Erland Johnsens mest betrodde menn på G16 landslaget.

De aller fleste skal gå normalløpet - debutere i Eliteserien i en alder rundt 25-26 år, og har derfor hele 10 år !! med enda mer fotballutdanning foran seg. Så tror jeg dette kullet er unikt, og at flere vil banke på den døren i god tid før fylte 26, men det betyr ikke at en er mislykket om en ikke velger den veien. Det finnes så mange talenter i denne gruppen at jeg ikke blir overrasket om de lykkes på andre arenaer i stedet.

Mikkel Tveiten med drakt nr 2

Mikkel Tveiten med drakt nr 2

Noen har allerede vært innom landslagsdiskusjonen og spesielt gjelder det selvsagt Mikkel Tveiten og Michael Isaksen. Sistnevnte deltok på talentleir i Porsgrunn denne sommeren. Men bak der er det flere som virkelig nærmer seg noe som bør få de ulike landslagssjefer til å kikke nærmere på disse guttene.

Mathias Emilsen (2003) er en av gutta Gunnar Halle absolutt bør ha på blokken sin. Foto: BillyBonkers

Mathias Emilsen (2003) er en av gutta Gunnar Halle absolutt bør ha på blokken sin.
Foto: BillyBonkers

- Mathias Emilsen har dominert midtbanen vår hele sesongen og har utviklet seg stort i duellspillet i løpet av året. Nå er han omsider kalt inn til kretssamling igjen med Oslo Fotballkrets, og jeg blir ikke overrasket om veien opp til et landslag nå er nærmere enn noen gang tidligere for en av våre beste spillere denne sesongen. I kamper mot andre landslagsspillere både på 03-landslaget og 02-landslaget, er det Mathias som har kommet seirende ut av “kampen i kampen”!
- Begge backene våre; Elias Mæhlum og Eivind Stenvold har utviklet seg enormt denne sesongen. De har løpt opp og ned langs siden hele året, og levert hundrevis av innlegg, assister og mål denne sesongen. I tillegg er de svært vrien å gå forbi, og med stor forståelse for det taktiske både offensivt og defensivt. Om Erland Johnsen skulle være i tvil, så har vi flere gode backer bak Mikkel Tveiten i denne klubben.

- Jeg har ikke sett en bedre høyreback i 2002-årgangen enn vår egen, Elias (Mæhlum) Sitat: Tresor Egholm etter RBK-kampen Foto: BillyBonkers

- Jeg har ikke sett en bedre høyreback i 2002-årgangen enn vår egen, Elias (Mæhlum)
Sitat: Tresor Egholm etter RBK-kampen
Foto: BillyBonkers

- Hvor nære våre andre spillere er en slik diskusjon er vanskelig å svare på. Noen posisjoner er det tøffere konkurranse i enn andre, men vi har en stamme med spillere som har levert svært stabilt dette året, og jeg blir ikke overrasket om noen av disse tar ytterligere steg det neste året, og dermed plutselig står der med flagget på brystet. Nærmest er kanskje Magnus Ødegård, Daniel Schneider, begge stopperne våre (Even Hatling og Jakob Jørgensen), Jacob Hanstad og Arselan Rasoul i denne kategorien. Men konkurransen er tøff. Veien er nok lenger for det store flertallet, men mulighetene er der - det er jeg veldig trygg på. Så gode er faktisk disse gutta.

I første omgang er det juniorfotball de må klare å holde fokuset på. En ny utfordring venter - og nå blir det spill mot spillere som er opptil to (nesten tre for enklete) år eldre enn dem, hver uke, hver trening og i hver kamp. Det blir tøft - men moro!
Vi skal nyte seriegullet et lite øyeblikk - det er viktig å ta med seg opplevelser på veien. Vi skal ta vare på disse. Men så må øynene rettes mot nye mål - et steg av gangen så vil disse gutta nå også disse nye målene, det er jeg helt sikker på. De har lært seg at det er ingen snarveier til suksess, bare hardt og godt arbeid over tid.

Til alle spillere, foreldre, trenere, administrasjon, klubb, supportere, familie og venner i Lyn:
GRATULERER MED SERIEGULL - G16 INTERKRETS 2018 !

WELL DONE!

Vi har blitt nr 2 så ofte opp igjennom disse årene - stor skuffelse over å miste nok et seriegull - igjen til KFUM….

Vi har blitt nr 2 så ofte opp igjennom disse årene - stor skuffelse over å miste nok et seriegull - igjen til KFUM….

..trodde vi! Men så går det opp for alle sammen at vi faktisk har vunnet! Vi ble seriemestere!!

..trodde vi! Men så går det opp for alle sammen at vi faktisk har vunnet! Vi ble seriemestere!!

Da er det godt å få gi hverandre både klemmer og high five!!

Da er det godt å få gi hverandre både klemmer og high five!!

ENDELIG SKULLE DET LYKKES!!  Da blir man SÅ glad!! :D

ENDELIG SKULLE DET LYKKES!!
Da blir man SÅ glad!! :D

Squad &lt;3

Squad <3

44940900_10213298341793441_3299618924483575808_o.jpg
Denne mannen har stått bak mye av alt det gode arbeidet som har vært gjort på Lyn G2002.  Lagleder og foreldrekontakt Egil Hatling har gjort den usynlige jobben i kulissene!  Stor applaus, Egil! Herlig jobbet!

Denne mannen har stått bak mye av alt det gode arbeidet som har vært gjort på Lyn G2002.
Lagleder og foreldrekontakt Egil Hatling har gjort den usynlige jobben i kulissene!
Stor applaus, Egil! Herlig jobbet!

Denne gjengen! &lt;3  Vi er vanligvis ikke så gode på lagbilder, men det her er et realt forsøk synes jeg!!  Skulle gjerne hatt med alle på dette bildet - klarer vi alle på lagfesten etter sesongen?  GRATULERER ALLE SAMMEN!

Denne gjengen! <3
Vi er vanligvis ikke så gode på lagbilder, men det her er et realt forsøk synes jeg!!
Skulle gjerne hatt med alle på dette bildet - klarer vi alle på lagfesten etter sesongen?
GRATULERER ALLE SAMMEN!