G02.1: Før siste serierunde

Tid for en liten samling før siste serierunde. Foto: BillyBonkers

Tid for en liten samling før siste serierunde.
Foto: BillyBonkers

Årets sesong nærmer seg slutten og når det gjenstår et par kamper av sesongen for Lyn Gutter 2002.1 skal vi litt på status før siste serierunde i G16 Interkrets.

NORGESMESTERSKAPET GUTTER 16 ÅR - 2018
Det har vært en god høstsesong for Lyn der vi spilte oss hele veien til en semifinale i NM etter å ha beseiret Mjøndalen (hjemme) og Sarpsborg 08 (borte) i henholdsvis 8-delsfinalen og kvartfinalen. I semifinalen ble Rosenborg BK for sterke i ekstraomgangene etter at det stod 0-0 ved full tid.
Semifinale i NM er vi uansett veldig godt fornøyd med, og selv om finalen så til de grader var innen rekkevidde er det en enorm prestasjon av hele spillergruppen å havne på en delt tredjeplass med tanke på både konkurransen fra andre lag rundt omkring i hele landet, og det faktum at vi har spilt hele høsten i NM uten 4-5 viktige spillere i disse kampene.
Gratulerer til alle sammen med strålende prestasjoner i denne turneringen!

Viktige spillere skadet og på benken mot RBK - da er det lov å være litt skuffet for Abdoulai like etter kampen. Men 3. plass i NM er tross alt veldig bra! Opp med hodet ! :D  Foto: BillyBonkers

Viktige spillere skadet og på benken mot RBK - da er det lov å være litt skuffet for Abdoulai like etter kampen. Men 3. plass i NM er tross alt veldig bra! Opp med hodet ! :D
Foto: BillyBonkers

G16 INTERKRETS - 2018
I serien har vi også tatt steg fra vårsesongen, til tross for et veldig tøft kampprogram denne høsten. Vi hadde en liten “downperiode” på åtte dager mellom kvartfinalen i NM mot Sarpsborg 08 og semifinalen i NM mot RBK der vi gikk på tap mot både Drøbak-Frogn(0-2) og Fredrikstad(0-2) og spilte uavgjort mot Asker(1-1) i løpet av disse åtte dagene.
Fokuset på NM får ta sin del av skylden her, men ut over disse tre kampene har vi vært meget gode denne høsten.

Tabell_okt.JPG

Tallene før siste serierunde lyder som følger:
G16 vår:
Kamper: 13
Målforskjell: 29-20 (snitt: 2,23 - 1,53 pr. kamp)
Poeng: 23p (snitt: 1,67p pr. kamp)
Holdt nullen bakover: 2 (snitt: 15 % av kampene)

G16 høst:
Kamper: 10
Målforskjell: 16-8 (snitt: 1,6 - 0,8 pr. kamp)
Poeng: 20p (snitt: 2p pr. kamp)
Holdt nullen bakover: 5 (snitt: 50% av kampene)

Tallene viser at vi har blitt klart bedre bakover til tross for fem baklengsmål i den “dårlige” perioden vår på åtte dager. Antall mål bakover har vi nærmest halvvert fra vårsesongen og vi holder nullen i annenhver kamp i snitt - det er kjempebra!
Men tallene viser også at vi ikke scorer like mange mål selv, og selv om det ikke er 50 % nedgang her, har vi vært for lite effektive fremover denne høsten.

Ser vi derimot på poengsnittet vårt har vi økt dette fra 1,67 poeng pr. kamp til 2p pr. kamp.
Og selv om det skulle bli tap i siste serierunde vil vi avslutte høstsesongen med et bedre poengsnitt enn i vårsesongen. Det er også veldig bra!

2003 spiller Michael Isaksen har spilt fast for G16 Interkretslaget i år, og kronet dette med uttak til Talentleir i Porsgrunn denne sommeren. Her i aksjon mot RBK i NM semifinalen. Dessverre skadet nå, og ute mot LSK i morgen. Foto: BillyBonkers

2003 spiller Michael Isaksen har spilt fast for G16 Interkretslaget i år, og kronet dette med uttak til Talentleir i Porsgrunn denne sommeren. Her i aksjon mot RBK i NM semifinalen. Dessverre skadet nå, og ute mot LSK i morgen.
Foto: BillyBonkers

Spenning helt inn
Før siste serierunde ligger vi a poeng med serieleder KFUM som også har 43 poeng. KFUM har derimot to mål bedre målforskjell enn Lyn, og har scoret flere mål i år. Begge lag møter tøff motstand i siste serierunde, men normalt sett skal KFUM være bedre enn Lørenskog og dermed hale i land seriemesterskapet. Vi kan uansett ikke gjøre annet enn å fokusere på vår kamp på Kringsjå mot tøffe LSK som kommer med nasjonallaget sitt på lørdag formiddag. Det blir en ny tøff oppgave for oss, men vi vokser på å møte gode motstandere, og ser frem til å få brynt oss mot et av de beste 02-lagene i landet. Målet er uansett å vinne kampen, så får vi håpe at Lørenskog kan slå favorittene fra Ekeberg samtidig.

Et lite poeng i kampen om seriemesterskapet er også kampen som kjempes i andre enden av serien. Lørenskog, LSK og Nordstrand kan alle havne på nedrykk. Dersom Nordstrand havner på nedrykk, mister Oslo en plass i neste års Interkretsserie. Det vil i så fall bety at Holmen ikke får plass i neste års G16 Interkretsserie. Det er i alle fall 100 % sikkert at Holmen derfor heier på både Lyn, KFUM og ikke minst Nordstrand i morgen. Alle resultater må gå deres vei om de skal kvalifisere som lag nr 5 fra Oslo (Stabæk og VIF slipper kvalifisering og får gratisplasser fordi kretsstyret har besluttet dette).
I Akershus er det derimot kvalifisering til neste års G16 Interkrets, og den blir langt tøffere dersom Lørenskog eller LSK skulle havne på nedrykk. I øyeblikket er det ingen lag fra Akershus på nedrykk, noe som gir Akershus en ekstra plass i neste års Interkretsserie, det kommer selvsagt de to nevnte klubbene til gode. I tillegg snakkes det om at klubbene som unngår nedrykk, slipper kvalifisering, men dette har jeg ikke fått verifisert, og tør derfor ikke si for sikkert.
UANSETT: Det blir spenning helt inn i årets G16 Interkretsserie! Og det er moro!

Oslo har i dag 7 plasser i G16 Interkrets. Holmen kan dermed kvalifisere fra G15 kvalifiseringen til Interkrets, dersom Nordstrand passerer enten Lørenskog eller LSK i siste serierunde i G16 IK. Det fordrer at Nordstrand også vinner selv mot Hamkam.

Oslo har i dag 7 plasser i G16 Interkrets. Holmen kan dermed kvalifisere fra G15 kvalifiseringen til Interkrets, dersom Nordstrand passerer enten Lørenskog eller LSK i siste serierunde i G16 IK. Det fordrer at Nordstrand også vinner selv mot Hamkam.

OSLOMESTERSKAPET - OBOS CUP 2018:
Vi avslutter med et lite kort avsnitt om Obos Cup der vi har spilt oss hele veien til finalen i Valhall lørdag 3. november kl. 15:00 mot Oppsal. Etter et godt puljespill i vår, har vi feid over all motstand denne høsten, og selv om Follo testet oss godt i semifinalen, var det utover i andreomgangen ingen tvil om at Lyn var det beste laget og derfor fortjente å gå til finalen. Follo imponerte dog undertegnede, og med Oppsal som serieleder i 1. divisjon ligger det derfor an til å bli en spennende kamp i finalen.
I Obos Cup har vi ikke benyttet “toppet” mannskap, og noen av våre beste spillere vil derfor ikke være spilleberettiget til finalen. Det gjelder Mathias Emilsen og Daniel Schneider som har prioritert G19 under flere av Obos Cup kampene, samt Mikkel Tveiten og Michael Isaksen. Sistnevnet er dessverre skadet for øyeblikket, og dermed uaktuell i morgendagens serieavslutning mot LSK. Resterende spillere i troppen er spilleberettiget, inkludert flere spillere fra TG2.

Disse to gutta har virkelig funnet tonen sammen i midtforsvaret denne høsten. 50 % clean sheets hittil i serien denne høsten. Det lar seg høre. :D  Foto: BillyBonkers

Disse to gutta har virkelig funnet tonen sammen i midtforsvaret denne høsten. 50 % clean sheets hittil i serien denne høsten. Det lar seg høre. :D
Foto: BillyBonkers

To finaler:
Det gjenstår to finaler for vår del, og selv om sannsynligheten er større for KFUM i morgen, skal vi fokusere på det vi får gjort noe med, og gleder oss til en tøff “finale” mot LSK. Deretter venter en ny finale neste helg mot Oppsal før gutta får en velfortjent liten pause etter dette.
Uansett hvordan det skulle gå i de to neste kampene: Årets sesong har vært helt outstanding - den kan fortsatt bli enda bedre, men det er deilig å kunne sitte en fredag kveld i oktober med fasit i hånd og et smil om munnen. Fasiten til guttas sesong sier: Fullført - meget godt!
Vel done boys - la oss klinke til et par kamper til likevel og fullføre med stil!

10 - karakteren gutta får av oss i trenerteamet etter årets sesong. Ja, vi er rause selv med to finaler igjen av sesongen. :) Foto: BillyBonkers

10 - karakteren gutta får av oss i trenerteamet etter årets sesong. Ja, vi er rause selv med to finaler igjen av sesongen. :)
Foto: BillyBonkers