G02.1: Et poeng i en vanskelig bortekamp

G15 Kvalifisering til G16 Interkrets 2018:
Oppsal - Lyn: 4-4 (2-2)

Lyn reiste til Trasop Kunstgressbane som serieledere forberedt på at det kunne bli en vanskelig kamp mot Oppsal, men med forhåpninger om tre nye poeng i baggen. Dessverre ble det med et poeng, men det lever vi helt fint med på en ikke altfor bra dag. 

Førsteomgangen er preget av at Lyn har mye ball, men det går fryktelig tregt fremover med oss, og når det først går i lengderetning blir det for mye langt, og for upresist (Mikkel sine flotte crossere et unntak her :) ). 
Problemet var vi klar over allerede før kampen, men midtbanekonstellasjonen vår er dessverre ikke spesielt god med mange "på-fot"-spillere og få som drar igjennom eller åpner rom for andre. 
Tilsvarende er det for lite vilje til å søke bakrom tidlig, både fra de i bakre ledd, men spesielt også i midtbaneleddet og i frontleddet. Vi bruker for mange touch, blir for omstendelige og selv om vi har mye ball blir det sjeldent virkelig farlig. 

Symptomatisk er det derfor at vårt første mål kommer på et langskudd - dog av det pene slaget når Mathias smeller til på direkten og ballen går i en fin bue over en utspilt Oppsal-keeper i buret til hjemmelaget. 

Undertegnede er opptatt med å oppdatere FIKS når Oppsal går rett i angrep fra avspark. Hva som skjer er jeg derfor ikke helt sikker på, men det ender i alle fall med en corner. Her er det en misforståelse mellom keeper og forsvarer, og Oppsal får en enkel jobb med å utligne under minuttet etter vår scoring. Stort mer urutinert er det vanskelig å fremstå... Gode lag unngår slike ting, selv om treneren står med hue og ræva ned i mobilglasset. 

Dette gir Oppsal blod på tann, og de fortsetter å jage ball med stor iver. Lyn triller og triller... men de få bevegelsene som går inn bak blir enkle å ta ut (det må være flere samtidige bevegelser), og selv de gode som går, blir sjelden brukt (det være seg mellomrom eller bakrom). 

På et frispark til Oppsal står midtbanen vår og sover, og med et par raske trekk ligger ballen i mål bak Magnus. Igjen - helt unødvendig i en kamp der vi har ballen stort sett hele tiden... 
Heldigvis utligner vi før pause når Theodor S. Strømø er fint fremme på en retur på skudd fra Even R. Hatling. Her må vi faktisk berømme Mikkel Tveiten som setter fart bakfra, passerer ledd, finner Even som så er direkte og bestemt på å få fyrt løs et skudd. Raskeste vei til mål kan noen ganger være både smart og effektivt folkens! ;) 

Gutta fikser fire mål på en dårlig dag - det er kanskje ikke så verst likevel ? 

Gutta fikser fire mål på en dårlig dag - det er kanskje ikke så verst likevel ? 

2-2 til pause blir til 3-2 tidlig i andre omgang. Michael gjør en kjempejobb i forkant av scoringen, og spiller vegg med Mikkel før Michael drar av keeper og setter ballen i mål fra spiss vinkel. En flott scoring av Michael som har vært veldig god for oss denne høsten!

Resten av kampen er et studie i hvordan ikke vinne fotballkamper. 
Brudd sentralt i banen, lavt balltempo, lite vilje til å angripe, få samtidige bevegelser, lite engasjement og prat, unødvendige gule kort i helt ufarlige situasjoner som gjør at vi må spille 10 min med en mann mindre (og som gjør at alle andre må løpe ekstra mye, samt at motstanderlaget får anledning til å legge et press på oss som også spiller inn mentalt (følelsen av at motstander presser sitter i også etter at vi blir 11 mann)), tar ikke vare på gode sjanser, taper nærkampspillet, osv. Vi får la de siste 15 minuttene gå stille inn i glemmeboken og tar heller med oss en godt slått corner fra Theodor som keeper ikke klarer å holde og som dermed går rett i mål. Samtidig tar vi med oss et oppofrende og godt stopperspill av Kristian Berg Tveter som spiller nok en god kamp i midtforsvaret til Lyn. Arselan Rasoul har også vært outstanding denne sesongen, og leverer på ny en strålende kamp på venstrebacken.

Av andre gledelige ting verdt å nevne kan vi ta med at Tobias nå er tilbake fra skade og sannsynligvis vil være i enda bedre form med hele 14 dager til neste seriekamp. Jacob Hanstad gjør også comeback i kveld, mens Abdoulai Cham er tilbake fra en uke i Tyskland/Polen med hvite busser.

Så er det selvsagt verdt å nevne at på en dag der vi er ganske langt unna høyeste nivå, er det fortsatt vi som styrer kampen og som bør ta med oss tre poeng hjem. Men når vi kløner det til så mange ganger som vi klarer i dag, så hadde vi kanskje ikke fortjent poeng i det hele tatt, og sånn sett skal vi være glad for at Oppsal klarte å kløne det til litt dem også i siste spilleminutt. 

Før kampen var vi egentlig enig om å klinke til fra start - men en ting er å si det, det er noe helt annet å faktisk gjøre det!! 

Før kampen var vi egentlig enig om å klinke til fra start - men en ting er å si det, det er noe helt annet å faktisk gjøre det!! 

Serien lever i aller høyeste grad! 
KFUM spilte uavgjort hjemme mot Nordstrand (3-3) i kveld, mens Asker slo Holmen 1-2. Mer overraskende var det kanskje at Skeid tok alle tre poengene borte mot Kolbotn på Sofiemyr. Kolbotn sin neste kamp hjemme mot Oppsal blir derfor helt avgjørende om det skal bli Interkretsspill på Tor Stubberud sine gutter i 2018. 

Lyn topper fortsatt tabellen, men har nå fått besøk av Asker som også står med 13 poeng (det samme som Lyn og KFUM). Hakk i hæl følger Nordstrand (11), Oppsal (10) og Skeid (10). 
Dersom vi skal driste oss til et tips tre runder før slutt, må det bli at Kolbotn slår Oppsal, men at Oppsal vinner sine siste to og dermed kommer foran Kolbotn på tabellen. 
I tillegg bør både Lyn, KFUM, Asker og Nordstrand klare å ta nok poeng på de siste kampene til å havne innenfor topp 5 (som sannsynligvis er kravet for å nå neste års G16 Interkrets). 
Vi holder Kolbotn, Skeid og Ullern som outsidere, men spesielt Skeid og Ullern har et tøft kampprogram igjen, og har ikke råd til et eneste feilskjær om de skal ha håp om topp 5. 

4-4 og fortsatt tabelltopp med tre runder igjen å spille - kan det holde helt inn da? :) 

4-4 og fortsatt tabelltopp med tre runder igjen å spille - kan det holde helt inn da? :) 

En ting er sikkert - dette er ikke avgjort før siste serierunde, og det må leveres tett opp mot 100 % i hver eneste kamp om en skal vinne kamper i denne avdelingen. 

Vi sier oss fornøyd med et poeng i en vanskelig bortekamp, noe som objektivt sett hadde vært helt greit før kampstart. Så får vi trene godt de neste 14 dagene, og være helt skjerpet når vi ønsker Ullern velkommen 8. oktober på Kringsjå Kunstgress. 
Takk til dagens dommer, og takk til Oppsal for en spennende kamp!
Lykke til med resten av sesongen til dere begge to !