J19: To kamper sist uke - og tabelltopp igjen

Seier-G-DFF.JPG

Kampen mot BVH som skulle vært spilt i august ble utsatt, så da ble det to seriekamper denne uken. Med litt høy belastning på flere arenaer ble det rom for et ungt lag mot BVH med flere J16-spillere enn vanlig. en jevn kamp som vi først ledet men slapp BVH til i andre omgang og det endte 3-3. På torsdagen var det seriekamp mot Oppsal som endte med hele 7-1 seier. Mer detaljer for begge kamper under.

Da er det foreløpig tabelltopp igjen. Men VIF har to kamper færre spilt og sjans til å ta oss igjen. Vi møter forøvrig VIF på hjemmebane i neste seriekamp 28. september.


Lyn-BVH 3-3 (1-1)

BVH har et godt lag med plassering omtrent midt på tabellen. BVH er et lag vi ofte spiller jevnt med, og da vi møtte dem i våres vant vi knepent 3-2.

Første omgang bærer preg av mye Lyn-spill og noen gode sjanser uten at det blir uttelling. Det er derimot BVH som går opp i ledelsen på kontring et kvarter ut i kampen.

Kaptein Ingvild setter Lyn sitt første mål mot BVH

Kaptein Ingvild setter Lyn sitt første mål mot BVH

Etter dette fortsetter det med mye ball hos Lyn uten å komme til de store sjansene før Ingvild Harbo får ball i bakrom på tampen av omgangen. Da gjør hun ingen feil og vi går til pause på 1-1.

Annen omgang fortsetter som i første og vi kommer til flere sjanser. Mathia scorer 2-1 etter et godt raid fremover og like etter øker Iben til 3-1.

Det ser ut som vi har god kontroll men så slipper vi BVH mer til i kampen. 3-2 kommer på et høyt langskudd som sniker seg under tverrleggeren og 3-3 kommer like før slutt når vi ikke får klarert et innlegg som BVH sin spiss setter på volley hardt i mål.

Kampen ender dermed 3-3. Litt surt resultat sett med Lyn-øyne da vi har initiativet og føringen det meste av kampen. Litt samme kamputvikling som mot ØHIL tidligere hvor vi blir ukonsentrerte utover i andre omgang og slipper motstanderen for lett til.

Kampdetaljer finner du her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6659982


Lyn - Oppsal 7-1 (5-0)

Torsdagskvelden fikk vi imidlertid full uttelling mot Oppsal, som forøvrig også er et lag vi ofte har slitt med. Vårkampen på Trasop endte målløst 0-0.

Lyn går hardt ut med høyt tempo og selv om Oppsal-jentene er aggresive med høyt press så greier vi å holde roen og spille oss ut. Vi kommer til flere store sjanser og det smeller rundt Oppsal-keeperen stadig vekk, men det tar 10 minutter før første målet kommer.

Una header inn Lyn sitt første mål mot Oppsal

Una header inn Lyn sitt første mål mot Oppsal

På en corner flyr Una R Søyland høyest og header ballen kontant i nettet. Like etter målet får Oppsal en stor sjanse på en kontring hvor spissen kommer alene mot Mari, men ballen settes utenfor.

Så renner målene jevnt inn til det står 5-0 til pause. Det artige er at brorparten av målene er på dødball. Vi er flinke til å utnytte "kaoset" foran mål på cornere og frispark. Adele Torvik Nilsen setter to mål, Mari Floor Brenden setter ett mål og Una setter også ett til i denne omgangen.

Andre omgang fortsetter som første. Selv om Oppsal igjen prøver med et hardt press i starten av omgangen spiller vi det greit av og øker ledelsen allerede tre minutter inn i omgangen hvor Selma Hernes får ballen i gunstig posisjon og ekspederer den i mål. Mari Floor Brenden får også ett mål til før Oppsal får en redusering. Et hardt frispark fra distanse har retning like under tverrliggeren. Mari er fint oppe men Oppsal er først på returen og reduserer til 7-1 som også blir sluttresultatet.

Mye fint spill med gode kombinasjoner og variasjoner i denne kampen.

Kampdetaljer finner du her:  https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6660013