G02.1: Før kampen: Lyn - Asker

Søndag skal Lyn G02.1 revansjere tapet mot Nordstrand når Asker kommer på besøk til Kringsjå Kunstgress. Asker var et av lagene vi også møtte i vårens 1. divisjon i det som ble en forrykende forestilling på Føyka Kunstgress, i alle fall sett fra Lyn sin side. Dette ble Asker sitt eneste tap på vårparten, og seier 6-1 på bortebane var derfor overraskende sterkt for de som hadde studert tabellen i forkant av den kampen.

Asker har nok tenkt mye på nettopp denne vårkampen når de har blingset seg ut en kamp de ønsker å vinne denne høsten. Dermed er det duket for to revansjelystne lag som garantert kommer til å gå for alle tre poengene når dommeren blåser i gang kampen kl. 14:00 søndag formiddag. 

Tar vi en titt på forrige serierunde endte denne slik: 
Asker - Holmlia: 5-2
Nordstrand - Lyn: 4-0
KFUM - Kolbotn: 3-0
Holmen - Oppsal: 1-2
Skeid - Ullern: 1-0

Tabellen etter runde 1 av 9 høsten 2017

Tabellen etter runde 1 av 9 høsten 2017

Oppsal var altså eneste lag med borteseier i første serierunde, mens både Lyn, Kolbotn og Holmlia gikk på forholdsvis store tap. Nordstrand, KFUM og Asker har dermed kommet godt i gang i det som ser ut til å bli et rotterace om plass i neste års G16 Interkrets. 

I runde 2 skal disse lagene opp mot hverandre (alle kamper søndag 27.8):
12:30: Oppsal - KFUM
14:00: Lyn - Asker
15:00: Kolbotn - Nordstrand
18:30: Ullern - Holmen
18:30: Holmlia - Skeid

I forrige runde holdt vi nok Kolbotn som favoritt mot KFUM, mens vi var klar over at vi selv ville få det tøft på bortebane etter en tøff inngang til den kampen. Vi drister oss likevel til nye forhåndstips i kjent optimistisk Ola Nordmann stil. 

Oppsal - KFUM
Med storseier mot solide Kolbotn i første serierunde må KFUM finne seg i å bære favorittstempelet mot Oppsal. Dette til tross for at Oppsal normalt sett er sterke hjemme på Trasop Kunstgress. KFUM vil kanskje mangle sine 2003-spillere som har OBOS Cup samme dag, men vi tipper de viktigste gutta er med, og at KFUM haler dette i land med en knepen etmålsseier.

Lyn - Asker
Her er vi selvsagt programforpliktet til å tippe hjemmeseier. Asker med sin solide frontrekke og Stabæk-aktuelle Filip D. Fredhall i godt slag blir ingen lett nøtt å få has på. Men Lyn har fått trent godt denne uken, og inngangen til kampen er derfor langt bedre enn hva tilfellet var forrige helg.

Kolbotn - Nordstrand
Kolbotn med stortap sist, Nordstrand med storseier. Før høsten ville vi tippet hjemmeseier her, men med forrige runde friskt i minne må vi innrømme at Nordstrand med sin svært sterke sentrallinje seiler opp som laget som må slås om en ønsker å bli kretsmester. Kolbotn forventes å stille noe sterkere sammenlignet med forrige helg, og det trengs sannsynligvis om de skal ha forhåpninger om å hindre avdelingens beste spiss Bjørn-Martin Kristensen i å score flere mål. Vi spår en fysisk tøff batalje, men tipper B i denne kampen.

Ullern - Holmen
Holmen forventet kanskje å miste enda en av sine beste spillere til Stabæk før dette oppgjøret, men nå ser det ut til at superspissen til Holmen, Nicholas August Nyquist, blir i Holmen i alle fall ut sesongen. Det kan bli helt avgjørende for om Holmen kvalifiserer til neste års G16 Interkrets. Nyquist med sin fart og gode skuddfot vil sørge for at Holmen har nok trøkk helt i front, mens de defensivt er vanskelige å bryte ned. 
Ullern på sin side gikk på et overraskende tap mot Skeid i forrige runde, og må helst ha tre poeng i denne kampen om de ikke skal henge for langt etter allerede fra start av. Med flere forsterkninger Frigg og høyreiste O. Ihlen fra Snarøya blir det spennende å se om Ullern kan hamle opp med Holmengutta. Kaptein og midtstopper Daniel Smedsrud i midtforsvaret til Ullern, kjenner godt til Nyquist fra vinterens ulike spillerutviklingstiltak i regi OFK, og den duellen blir nok morsom for publikum å følge. Vi tipper U i denne kampen.

Holmlia - Skeid
Holmlia er et lag som kan slå alle, og tape for alle. Spisskjempen Nestaley Jose Molongua Manana kan løpe fra de fleste, og har han dagen er han vond å forsvare seg mot. Holmlia har også solide folk over hele linjen. Som humørlag flest er det umulig å spå hvilken fot gutta har stått opp på, men hjemme på Lusetjern Kunstgress bruker det å være den riktige foten. Det lover i så fall ikke bra for et Skeid som vil mangle Fredrik Styve som soner karantene for to gule kort i forrige kamp mot Ullern. Skeid har likevel et slagkraftig mannskap og har blitt forsterket med spillere både fra Årvoll, Gjelleårsen, Grüner, Korsvoll og Hasle-Løren. Midtbanegeneral Abel William Stensrud med sin gode venstrefot blir sannsynligvis den som skal styre spillet for Skeid som må stille i sine svarte bortedrakter til denne kampen. Så gjenstår det å se om Dennis Aune og Skeid, scorer flere mål en Nestaley og resten av gutta i helrødt. Vi holder en knapp på U også i denne kampen.

Vi ønsker alle lag lykke til med sine kamper og ønsker spesielt Asker og publikum velkommen til Kringsjå Kunstgress kl. 14:00 søndag.