G02.1: Tap 4-0 i serieåpningen mot Nordstrand

Det ble en tøff start på kvalifisering til G16 Interkrets 2018.

Vi som følger laget tett kunne se denne komme lang tid i forveien. Forrige helgs tøffe påkjenning med syv tette og tøffe kamper, var på ingen måte ute av verken kropp eller sinn. Ukens treninger viste også at gutta var stinn etter en tøff uke som ble avsluttet med Holmen Eliteturnering, og vi valgte derfor å avlyse økten fredag for å restituere best mulig. Det skulle vise seg å ikke være nok mot sterke Nordstrand. 

Begge lag gikk forsiktig til verks, men etter 10 minutter er det Lyn som tilriver seg initiativet med mye ball og hurtige gjenvinning etter balltap. Likevel skaper vi ingen store sjanser, men det gjør heller ikke Nordstrand. Vi sliter med få bevegelser i front, samtidig som Nordstrand lå kompakt og løp hardt i front. Det skulle vise seg å lønne seg da en tversoverpasning i bakre ledd blir brutt og Nordstrands gode spiss Bjørn Martin Kristensen kom alene med Magnus Ødegård. En god avslutning senere stod det altså 1-0 til hjemmelaget. 

Etter dette mister vi dessverre fokus, og det blir mange unødvendig enkle balltap. Nordstrand får selvtillit, og vi begynner å merke kjøret. 1-0 blir til 2-0 etter nok en god prestasjon av nevnte Kristensen, og det er lite som stemmer for oss på slutten av omgangen. 

I pausen justerer vi formasjon som gir oss bedre ro i frispillingen og i starten av andreomgang er det Lyn som er det beste laget. Vår største sjanse kommer etter et flott raid på høyresiden av Brigham T. Larsen som kombinerer fint med Even Hatling, men avslutningen går dessverre rett på keeper. Den hadde fortjent en bedre skjebne! Med 2-1 her kunne kampen sett annerledes ut. 

I stedet er det vi som forærer Nordstrand to mål til. Først ved et brudd like utenfor egen 16, deretter når vi blir brutt på vei fremover og Nordstrand kontrer inn enda et mål. Kristensen med målgivende på begge de to siste målene...

Hvordan håndterer vi/du denne utfordringen? 

Hvordan håndterer vi/du denne utfordringen? 

Etter kampen ble vi enig om at dette ikke var Lyn slik vi ønsker å fremstå, men at det samtidig er mange gode grunner til at kampen ble som den ble. Vi må nok erkjenne at forrige helgs påkjenning satt mer i både fysisk og mentalt enn vi håpet på, og ikke minst følgene av denne med alt av småskader, sykdom etc. Sånn sett ble Nordstrand en litt for tøff nøtt denne søndagen, men med en hel uke å lade batteriene på før neste seriekamp, er vi ganske sikker på at vi skal være tilbake på normalt nivå hjemme mot Asker.

På den positive siden er det verdt å nevne et gledelig comeback for Daniel Schneider som har vært på sidelinjen i 9 uker og Mikkel Tveiten som virkelig går foran og viser hvorfor han er på G15 landslaget. Vi kunne nok trukket frem flere, men i et 4-0 tap lar vi de helt store ordene ligge til en mer passende anledning.

Til sist vil vi benytte muligheten til å skryte litt av Nordstrand. Et godt lag med få tydelige svakheter som blir krydret med en sterk sentrallinje der spesielt nevnte Kristensen ble tungen på vektskålen denne kvelden. I tillegg må vi trekke frem Jacob Blixt Flaten med sin gode fotballforståelse, ro med ball og trygge pasninger som en av flere gode i midtbaneleddet til Nordstrand.

Vi liker ikke å tape, men høstsesongen er så vidt i gang. Det er mange kamper igjen å spille, og det er i motgang (i den grad vi kan kalle et enkelt serietap i år for motgang) vi får sett hva hver enkelt er bygd av. Hvem står frem? Hvem blir borte? Hvem tar ansvar for resultat og kamp, egne prestasjoner og løfter laget? Hvordan responderer man på dette?
Mentalitet er noe som kan trenes, nå er det en glimrende mulighet til å gjøre nettopp det!