G02.1: Før kampen: Nordstrand - Lyn

nordstrand_IF.jpg

Søndag starter høstsesongen og kvalifisering til G16 Interkrets for Lyn. På papiret en av de vanskeligste bortekampene denne høsten. Nordstrand gikk ubeseiret gjennom vårsesongen, og i likhet med Lyn hadde laget en uavgjort og resten seire, inkludert en råsterk seier mot gode KFUM.

Fra vinterens treningskamp der Lyn vant 4-1 hjemme på Kringsjå, har laget blitt mer samspilt, og bruker også Jacob B. Flaten i høstens kamper, en spiller som normalt hører hjemme på Nordstrand sitt gode 2001-lag. Nyervervelsen Bjørn Martin Kristensen har scoret mye mål for dem i år, og blir en spiller Lyn må passe ekstra godt på. David Andersen er også tilbake fra langvarig skade, og har vært god denne sommeren i følge rapportene, slik at hjemmelaget stiller med full tropp hjemme på Nordstrand Kunstgress denne søndagen. 

Lyn på sin side kommer fra en turnering i Gothia Cup som endte uten tap etter ordinær tid, men med exit på straffesparkkonkurranse etter 1-1 i ordinær tid. I forrige helgs Holmen Elite Tournament viste vi at laget har tatt store steg denne sesongen, og vi kan nå spille jevnt mot nærmest hvilken som helst motstander når vi har dagen. 

Skadesituasjon før kamp:
Dessverre ble Jacob Hanstad skadet med brudd i hånden, og blir ute i fire uker. 
Fra tidligere er også Tobias Danielsen ute med brudd etter en kraftig takling under årets Gothia Cup. Han er ventet tilbake om 3-4 uker. Mads Foss Aaserud er igjen med på Nasjonal G14 kamp med Oslo Fotballkrets, og er følgelig ikke tilgjengelig denne helgen. 
I tillegg har Oscar Bobb reist tilbake til Portugal, mens Jacob Bjerke Lote har flyttet til Belgia sammen med familien og spiller nå for Royal Antwerp FC.

Midtbanemotor Tobias Danielsen er ute i 3-4 uker, i likhet med den vår andre O2-snapper; Jacob Hanstad. Det blir godt å få disse to tilbake om noen uker!

Midtbanemotor Tobias Danielsen er ute i 3-4 uker, i likhet med den vår andre O2-snapper; Jacob Hanstad. Det blir godt å få disse to tilbake om noen uker!

Av gode nyheter (i den grad det kan sies å være en god nyhet at noen har vært syke/skadet) kan vi melde at Musa Lowe har ligget syk tidligere i uken, men ble friskmeldt fredag, og tomålscoreren fra vinterens treningskamp er klar for kamptroppen. Daniel Schneider har vært ute i drøye 9 uker med en belastningsskade etter kampen mot LSK for Lyn G16, men har trent godt denne uken, og er ventet å gjøre comeback mot Nordstrand. Mathias Emilsen har også hvilt hele uken, og er klar for kampen søndag. Mikkel Tveiten gikk av etter 20 minutter i juniorlagets bortekamp mot Sprint Jeløy på torsdag. Det trenger ikke å være noe alvorlig, men Mikkel var fornuftig og tok ingen sjanser før søndagens oppgjør, og er derfor med til Nordstrand Kunstgress. Brigham T. Larsen måtte stå over siste kamp i Holmen Elite Tournament, og stod også over treningen tirsdag. Onsdag var den dyktige forsvarsspilleren tilbake i trening, og virket frisk og fin foran helgens toppoppgjør. En annen som også har fått innvilget fri denne uken er Magnus Ødegård. Vår nr 1 har ikke vært skadet, men som eneste spiller med 7 fulle kamper i kroppen forrige helg, virket det fornuftig å la keepertalentet få seg noen velfortjente fridager før det nå braker løs med Nordstrand borte i det som blir en travel høstsesong kombinert med skolestart og alt av hva det innebærer. Til sist er det Michael N. Isaksen som sammen med Mads Foss Aaserud har en full kamp i beina fra torsdagens sterke 3-2 seier i Adidas Cup G14 borte mot Kragerø i Sandefjord (lagene møttes på halvveien). Michael er klar for ny kamp, men som eneste spiller med mange kamper forrige helg, full kamp torsdag og ny kamp nå søndag, virker det fornuftig å justere belastningen for den hurtige kantspilleren i denne kampen.

Troppen:
Resten av gjengen har trent normalt denne uken, og troppen til kampen i morgen vil derfor se slik ut:

Magnus Ødegård, Brigham T. Larsen, Jakob Jørgensen, Kristian B. Tveter, Arselan Rasoul, Mathias Emilsen, Daniel Schneider, Mikkel Tveiten, Benjamin E. Hem, Theodor S. Strømø, Musa Lowe, Even Hatling, Michael N. Isaksen, Håkon Sjåtil.

Kampinformasjon:
Kampen starter kl. 18:30 på Nordstrand Kunstgress, med oppmøte for spillere kl. 17:15. Det bruker være kiosk på området som også tar VIPPS, mens parkering er mulig i gatene rundt banen. Vi håper på god støtte fra tribunen, det kan være avgjørende når små marginer skal vippe kampen enten den ene, eller den andre veien! Ses søndag!