G03.1: Videre til finalehelg i Adidas cup 2017.

Adidas

Adidas

I går (17 Aug) spilte vi mot et godt Kragerø lag som blant annet kom på 3 plass i året Norway cup i G14 og 5 plass under Sandarcup sist helg, og dominerer sin avdeling i Telemark og har hele 7 kretsspillere som spiller for Telemark krets. Så vi var godt forberedt på at det kommer til å bli en veldig tøff kamp, ingenting kommer gratis. 2 x 35 skal spilles.

I det guttene ankom garderoben så merket jeg smått at mange var litt små nervøse for kampen, de ble i tillegg fortalt at i dag så må vi gå mer enn 110% i duellene, vi må være kyniske, vi må være smarte og vi må være aggresive og gå hardt i duellene.

Guttene var virkelig på fra oppvarmingen og i det dommeren blåste i gang kampen i Sandefjord så tok Lyn mest initiativ. Hurtige og gode kombinasjoner seg imellom oppover i banen, malte på med angrep til angrep. I tillegg så ble det spilt god posession rundt Kragerø laget, noe som resulterte til at Michael ble spilt igjennom og avslutter fra skrått hold og vi går opp til 0-1 ledelse.
Begge lag har sine STORE sjanser ila. 1 omg. Men keeperne til både Lyn og Kragerø var gode.

Vi går til pause med 0-1 ledelse.

2 omg så blir vi presset litt mer og mer bak på vår halvdel og Kragerø får ha mye ball, men vi ligger godt kompakt og forsvarer oss godt. Etter hvert så skyter Kragerø spiller ballen på en Lyn spiller og dommeren blåser frispark(hands..) på 16m. Kragerø utligner til 1-1.
Guttene bretter opp ermene og går virkelig på strupen på Kragerø og lar de ikke få ballen så mye, vi skaper en del sjanser og får noen cornere. Ene corneren så går den ut til 20 meteren ca. der står August klar og skyter ballen på volley som går i mål. Og vi er igjen opp i 1-2 ledelse.
Like etterpå så får Kragerø stå på 25 meter umarkert og skyter i målet, ballen går rett i kryss. Keeperen var sjanseløs.
Men guttene fortsetter å krige og får etter hvert stor sjanse da både Moja og Michael får sjanse alene mot keeperen men kommer til på skrått hold. 5 min før slutt så kommer Erik seg fri på kanten og på 16meteren så skyter han i mål.
siste 5 min så forsvarer vi oss godt og dommeren blåser av kampen, Lyn vinner 2-3 mot et veldig godt Kragerø kamp.

5 kamper i Adidas cup er spilt. Fasiten sier følgende antall scoringer og innsluppet
Gr. spillet scoret vi 23 mål, slapp inn 3.
8-delsfinale mot Ellingsrud 3-2
Kvartfinale mot Kragerø 2-3
Totalt scoret 29 mål og sluppet inn 7 mål. 

Av 62 lag som meldte seg på Adidas cup som er "Norgesmesterskap for ungdom" så er Lyn med i finalehelgen på Gjøvik 23-24 sept helgen. Der kommer vi til å spille semifinale og finale/bronsje.

Ila. høsten så har vi hatt en stor utvikling både individuelt men også kollektivt, det er veldig gledelig for oss trenere å se at når vi møter tøffe lag så klarer vi å spille vårt spille, vi klarer å spille posession fotball og få til disse kombinasjonene vi prøver å drille under treninger.

Takk til Kragerø og dommeren for kampen. 
Heia Lyn x 3
 

LYN

LYN