Lyn G16 med sølv i Ibercup Estoril - Portugal

Lyn G16 som til vanlig spiller i interkretsserien G16 rundet av en lang vår-sesong med Ibercup Estoril i Portugal 3-10.juli. Vi reiste uten nøkkelspillere som Qerim Mazrekaj, Daniel Schneider, Sturla Ottesen, Mohit Thind, Elias Theophilaks og Jakob Jørgensen grunnet forskjellige årsaker. Likevel var troppen såpass solid at vi hadde satt tydelige sportslige og ikke minst sosiale mål under oppkjøringsuken på Kringsjå. 

Lyn G16 var et av turneringens mest samspilte lag i sin klasse, men tapte for et bedre lag i finalen som bestod av talenter samlet fra omkringliggende klubber rundt Madrid. Madrid Fusion, som ble vinner av klasse G16, deltar i internasjonale turneringer med selekterte spillere fra blant annet Real Madrid, Getafe og Rayo-Vallecano.

En av suksessfaktorene til Lyn G16 laget i denne turneringen var det sterke sosiale båndet som guttene viste på- og utenfor de portugisiske gressmattene. Trenere, dommere og turneringsledelse var av stor begeistring for guttenes vinnervilje, attitude og fair play praksis. 

Så og si det samme laget endte på et surt tap under straffesparkkonkurranse i 32-dels finalen under Gothia Cup 2016 der laget hadde et mye større potensial i turneringen. Jeg husker at vi allerede da satte oss felles faglige mål som vi skulle jobbe med i blant annet interkrets kvalifiseringen i fjor. Det er akkurat disse delmålene som vi har jobbet med det siste året som gjør at guttene tok hjem en imponerende 2.plass fra Portugal.

Det største faglige fokuset på feltet til Jonathan og Gunnar det siste året har vært det som skjer innenfor 16-meteren i begge ender av banen. Da vi hadde fjorten 100% sjanser i 32-dels finalen i Gothia med kun et mål skjønte vi alvoret. Samtidig som vi slapp inn på vår eneste sjanse i mot. 
Vi har hatt et større fokus på boksspillet på Kringsjå, og under denne turneringen kan vi se at det begynner å forplante seg positive tendenser i begge boksene.

Hvis vi spoler litt tilbake, så har vi innledningsvis- og underveis i interkretssesongen erfart at vi både scorer for lite og slipper inn for enkle baklengsmål.

Vi har dyktige ballspillere med et stort repertoar i Lyn fotball. Fokuset for oss har vært at disse skal bli mer effektive foran mål der det skal ligge en større bevegelsesfrihet med initiativ forbi og foran ballfører for alle. 

Under denne turneringen ser vi at fokuspunktene blomstrer og guttas spisskompetanse sådan. Offensivt har vi vært underholdende å se på. Mads Poulsson har utnyttet rom med sin presise høyre fot. Evan Bjerke, Sigurd Søder og Vilhelm Thoresen bredt i banen har blitt mer tydeligere i å true spill i dybden etter kombinasjonsspill med andre og tredjemannsbevegelse. Initiativrike skjæringsløp har vært skarpe av blant annet Henrik Gunther, Edvard Tønseth, Ulrik Bjerke og Marius Vik-Simonsen i Ibercup.. Sistnevnte fikk også tidlig i gruppespillet vist at vi har jobbet mye med distinkte avslutninger på få touch og med rask ballbehandling. 

Selve nøkkelen i de tetteste kampene i Ibercup var nok den defensive organiseringen som vi også har jobbet mye med denne sesongen. Vårt disiplinerte fokus på hurtig felles forflytning i forhold til ballen, kvikke ballførere og vår førsteforsvarer har fått flere lag til å slå langt - mot deres spillestil - som i interkretsserien. Flere lag fikk smake på vår fottrappe forflytningsevne, med tette avstander. Portugiske og spanske lag ønsker å finne mellomrom, men den spillestilen vi har jobbet med i denne sesongen vise seg å være gull mot denne type motstand og vi slapp sjeldent til disse teknikkere imellom oss. 

Vårt tydelig mål om å skape flere ballvinnere under årets sesong har vært forsterket av Ola Hognerud. Han har vært i en egen klasse for seg der han i flere kamper har ligget to-tre hakk foran motstander i det å vinne ball, for så å distribuere den fornuftig videre. Et undervurdert rollekrav. Her har vi videre hatt spillere i ledd som blant annet Nils Petter Alfsen med gode utgangsstillinger for medtak og påfølgende true rom med driv i lengderetning. Også Jens Svinøy, Fridtjof Sunde og Sebastian Eide har skapt et eget eierskap og stolthet for å verne rom imellom og tvinge fram spill på utsiden. De ønsker jo å beskytte målet, så flere fintesterke spanske og portugisiske spillere ble tvunget bort fra mål av våre backer. 

Henrik Nymoen har vokst mye under denne cupen, og har vært en levende vegg foran mål. En stigende spesifikk kommunikasjon bakfra har gitt trygghet for vår B4. Også Fredrik Lund har vist at han er en keeper å regne med i interkrets når høstsesongen sparkes i gang. 
August Randers, som til vanlig spiller interkrets B for Jr har virkelig stått foran under denne cupen og flere av våre gutter har blitt inspirert av Randers gode råd og tydelige spillestil. Vår kaptein for G16 Kasper Sjødin har hatt en god ballanse i midtforsvaret sammen med en klok Adrian Eeg. Dette er alle tre forskjellige ledertyper som besitter spennende kvaliteter. 

Vi tar med oss gode opplevelser og minner for livet. Takker tilreisende familie og Lyn supportere for en herlig atmosfære der nede!

Nå venter tre uker fortjent ferie. Så kommer flere viktige kamper før noen tar steget til Jr om 4-5mnd (forhåpentligvis i Jr interkrets A) + Jr 1/2.divisjon. Det blir en kort oppkjøring til sesong, da guttene også behøver ferie etter en LANG sesong. Info om dette kommer på guttenes private side. Konkurransen innad i troppen blir også tøffere.

Gutta må analysere hvorfor vi tapte denne finalen. Ja, vi ble preget av stundens alvor. Men, hva mangler av fotballspesifikke kvaliteter? Hva må vi jobbe med? Individuelt? Om vi setter oss tydelige demål, vil dette hjelpe oss på veien til å bli junior spillere for Lyn toppfotball - og dette vil også løfte våre prestasjoner i interkretskamper kommende høst.

FAF Lyn

En Getafe og en Madrid spillere som var vanskelig å få tak på. Kraft, styrke og instinkt. 

En Getafe og en Madrid spillere som var vanskelig å få tak på. Kraft, styrke og instinkt. 

Vinnerlaget fra Madrid. Vi ga de virkelig en god kamp, så de ville bytte sine drakter mot Lyn draktene etter kamp som minne. Det var en god stemning mellom finalistene som respekterte hverandre. 

Vinnerlaget fra Madrid. Vi ga de virkelig en god kamp, så de ville bytte sine drakter mot Lyn draktene etter kamp som minne. Det var en god stemning mellom finalistene som respekterte hverandre. 

Troppen G16 under Ibercup 2017. 

Troppen G16 under Ibercup 2017.