J19: 3-1 seier over Amasone

Sofie, Mathia og Bjørnhild er klare til kamp!

Sofie, Mathia og Bjørnhild er klare til kamp!

Det nærmer seg sommerferie også i J19 serien. I forrige uke ble dessverre kampen mellom Lyn og Holmen avlyst da Holmen hadde fått en rekke skader og ikke kunne stille lag. I går, torsdag 15. juni, var det tid for nest siste kamp før sommeren. Denne gangen tok vi turen til Bødalen gressbane for møte med Amasone.

Litt spenning forbundet med å spille på gress, da det ikke er så mye trening og kamper på gress lengre. Men jentene fant raskt ut av det, og selv med litt langt gress som bremset ballen fikk vi igang vårt spill.

Lyn kjørte kampen fra start med høyt balltempo og mange bevegelser. Vi kom til flere sjanser og etter 10 minutter ble første målet satt. En corner fra Emilie Bølviken ble flikket i mål på første stolpe av Adele Torvik Nilsen.

Etter målet kommer Amasone mer med i kampen, og har like etter sin største sjanse. Med litt uvant sprett i gresset går en ball forbi vårt forsvar og Amasone sin spiss kommer gjennom alene mot Mari Refsnes Hasselknippe i Lyn-målet. Amasone forsøker å lobbe ballen over Mari, men hun er fint fint oppe og får avverget angrepet. 

Etter pause er Amasone mer agresssive og kampen jevner seg noe ut, selv om det aldri blir spesielt farlig mot Lyn-målet. Et kvarter inn i omgangen får Lyn sitt andre mål. Una Roaldseth Søyland og Zoé Austeng-Klein har kommet inn, og skaper flere muligheter. Et skudd fra Una går i stanga og der er Zoé klar og setter returen i mål. 0-2.

Ti minutter senere får Amasone en corner. Denne daler ned hos en umarkert spiller midt i feltet som header ballen i mål. Reduseringen gir naturlig nok Amasone energi og de jobber for å få en utligning. Vi holder imidlertid bra unna, og et kvarter før mål er det Maria Mehl som fastsetter resultatet til 1-3. Et skudd fra Maria reddes av Amasones gode keeper, men Maria setter returen i mål.


Takk til Amasone for kampen, takk til dommer, og takk til alle som tok turen. Fint med en gjennomkjøring på gress før vi skal igang med sommerens cup'er i Gothia Cup og Norway Cup. Nå står kun en hjemmekamp mot Skedsmo igjen tirsdag 20. juni før J19-serien tar sommerferie.