Interkrets G16

Interkrets – Lyn G16

 Tirsdag 13/6 møtte Lyn G16 Sagene i 13. serierunde i Interkrets hjemme på Kringsjå. Gutta markerte halvspilt serie med en flott 7-1 seier. Som så ofte tidligere i Interkrets viste Lyn at de har høyt toppnivå. Når de holder tempo på ballen kommer sjansene. 

Lyn startet med Elias, Jens, Kasper, Mohit, Sebastian, Nils, Adrian, Ola, Sturla, Mads og Marius. Etter litt usikker start de første minuttene tok Lyn over og fikk to raske mål fra Marius etter 10 og 12 minutter. Fint forarbeid fra Mads på første og Nils Petter på den andre. Lyn festet grepet, men som i flere kamper tidligere inviterer vi motstanderen inn i kampen. Sagene fikk straffe som Elias mesterlig reddet. Like etter må Elias i aksjon igjen med god redning da Sagenes spiss kom alene med keeper. Etter dette tok Lyn over resten av omgangen. Periodevis fine kombinasjoner, godt press, spill gjennom ledd og langskudd. Mange store sjanser. Vi økte til 4-0 før pause etter fine scoringer av Mads inni boksen og langskudd fra Ola.

I pausen gjør Lyn 3 bytter; Qerim og Ulrik inn for Nils P og Jens, samt keeperbytte der Henrik tar over for Elias. Litt inn i 2. omgang bytter Fridthjof med Kasper og Evan med Mads. 

5 minutter inn i 2. omgang kom et stort øyeblikk. Lyn kontret etter corner for Sagene der Qerim og Ola kombinerte på høyre, Ola kom seg fint ned til dødlinja og la ut 45 til Marius som i stor fart hælflikker, keeper får en hånd på ballen, men Ulrik kommer i stor fart og setter den i mål. Det står 5-0 etter gode løp og vilje, og det er jubel på banen og tribunen. Sagene får en utligning til 5-1 og har senere en i tverrliggeren, men også 2. omgang tilhører Lyn. Mange store sjanser der treverk og marginer ikke er på Lyn sin side. Men vi får to scoringer til. Først 6-1 der Ulrik ofrer alt og kjemper ball, keeper og motspiller inn i målet etter skudd i tverrligger fra Qerim. Punktum og 7-1 settes av Sturla som banker ballen opp i vinkelen etter flott raid av Marius i forkant. Vel fortjent seier for Lyn og god oppfølging av sterk 4-1 seier borte mot Lillestrøm i forrige serierunde. Formkurven er stigende og målet er å forbedre den nåværende 6. plassen på tabellen.

Laget har spilt mye god fotball i første halvdel av Interkrets, men har også i perioder gitt fra seg initiativ med resultat at kamper som kunne være vunnet har endt med uavgjort eller knepent tap. Gutta har spilt uavgjort mot laget som ligger på topp og uavgjort mot laget som ligger på bunn etter halvspilt serie. Prestasjonene svinger, som de ofte gjør blant spillere i utviklingsfasen. Dette vises også i resultatene fra alle lagene i Interkrets.

Vi ser frem til neste serierunde som spilles allerede søndag 18/6 på Kringsjå kl 2100 i fremskutt hjemmekamp mot Follo, før siste kamp før sommerferien 23/6 borte mot Sprint-Jeløy. I sommerferien venter tøff motstand under Ibercup Estoril i Portugal 3-10 juli, som gir god inspirasjon før serien starter igjen med kamp mot Sarpsborg 08 på Kringsjå 8/8.

Mads Poulsson med godt skuddforsøk i første omgang.

Mads Poulsson med godt skuddforsøk i første omgang.

Lyn G16 takker hjemmefansen for god støtte!

Lyn G16 takker hjemmefansen for god støtte!

Marius Vik-Simonsen i godt driv!

Marius Vik-Simonsen i godt driv!

Qerim farlig frempå som alltid - skaper ofte ubalanse hos motstander!

Qerim farlig frempå som alltid - skaper ofte ubalanse hos motstander!