J16 videre til hovedrunden i NM Telenor Cup

Mellomrunden er nå ferdigspilt og Lyns J16 lag har etter to seire i mellomrunden gått videre til hovedrunden i NM J16 Telenor Cup - Gratulerer!

Første kamp ble spilt borte mot Ottestad i slutten av april. Ottestad har et bra og samspilt J16 lag som har slått godt fra seg med bl.a. finalespill i Dana Cup de siste årene. Lyn har også mange gode spillere i J16, og laget som var samlet til dyst på HIAS kunstgress (like ved Hamar), var satt sammen fra tre  ulike spillegrupper, 16.2, 16.1 og Jr. En del av spillerne har kommet til klubben før denne sesongen og det skulle bli spennende å se hva de kunne få til sammen.

Lyn får en god start og går tidlig opp i en 1-0 ledelse etter skåring av Bethine på corner. Ottestad reduserer på et langskudd fem minutter senere, før Lyn igjen tar ledelsen når Maria skårer alene med keeper. Kampen jevner seg nå mer ut, men Lyn skårer en gang til før pause. Etter pause reduserer Ottestad nok en gang. 3-2 og bare ett mål bak med en god halvtime igjen å spille, gir Ottestad-jentene blod på tann og tro på at de kan snu kampen. Med støtte fra et entusiastisk publikum, legger de et solid press på Lyn utover i omgangen. Lyn-jentene rir i midlertid av stormen og vinner en jevn og spennende NM-kamp.

Spillemessig godkjent fra Lyns side, men laget bar nok preg av en del ukjente og nye relasjoner. Spiller for spiller viser Lyn et jevnt høyt nivå. Samspillet til Ottestad, og viljen og evnen til å kjempe sammen som et lag, gjorde at det ble en svært spennende kamp for de mange frammøtte tilskuerne både fra Oslo og Ottestad.

I andre kamp i mellomrunden ble Lyn J16 trukket sammen med Bærums Verk Hauger, med hjemmekamp på Kringsjå søndag 11. juni. BVH spilte i fjor i den andre avdelingen i 1. divisjon og vant denne. Eneste møte lagene imellom i fjor, var finalen i Troll Cup i Kristiansand i november som endte med seier til Lyn.

Lyn har god kontroll fra start av i oppgjøret på Kringsjå. Banen har fått rikelig med naturlig vanning etter de siste dagers og netters kraftige regnfall. Ingen ulempe for et Lyn-lag som ønsker stort balltempo langs bakken. Lyn kommer til flere halvsjanser i begynnelsen av omgangen, men de fleste avslutningene treffer innenfor keepers rekkevidde. Eller i stolpen. Mål blir det likevel når Thea S. treffer godt på et langskudd med venstrebeinet som dupper inn bak keeper i lengste hjørne.

Selv om det ser ut som Lyn har kontroll, og nok burde hatt et mål til eller to, viser BVH gode takter på kontringer. De har flere raske spillere, og med presise pasninger kan også de profitere på raskt og vått kunstgress. Forsvaret til Lyn og keeperreserve Linnea holder greit unna det som kommer imot.    1-0 til pause. Kanskje litt i underkant i forhold til ballinnehav og sjanser?

Andre omgang likner mye på den første. Jentene virker å ha god kontroll og skaper nok til å skåre flere ganger. Skudd i tverrligger og tråkkling gjennom forsvaret til BVH - nesten helt gjennom! Litt mer besluttsomhet i situasjoner rundt mål kunne gitt flere goaler. Maria setter 2-0 etter en gjennom-løping av Tince. BVH har også i denne omgangen sine muligheter og får noen cornere som kan bli farlige, men avslutningene deres klarer ikke å overliste vår keeper. I kampens siste minutt kommer Christine fint forbi på høyre kant og slår 45 grader inn fra dødlinja. Der står Lyn-spillere i kø, og Maria får æren av å, direkte og kontant, fastsette sluttresultatet til 3-0. Angrep fra den berømte læreboka dette her.

Likevel, og uten ønske om å oppfattes som for kritiske, får vi fra tribuneplass følelsen av at man kan forvente noe mer av et lag med så mange krets- og regionspillere. Men som tidligere nevnt, og så lenge fotball fortsatt er et lagspill, skal man ikke undervurdere effekten av at alle jentene ikke spiller og trener sammen til daglig. Gode enkeltspillere, men som lag er det fortsatt en del å hente. Vi satser på at det blir enda bedre til neste NM-kamp som spilles i august. Nå drar det seg nemlig til med tanke på antall gode lag de kan møte.

Well done girls – videre i NM!

Vi takker Ottestad og BVH for to fine kamper og ønsker begge lag lykke til videre i sesongen.