G02.1: Fin start på vårsesongen

Denne gjengen leder 1. divisjon avd. 1 i øyeblikket, og sikter seg inn mot en tøff og god 1. divisjon høsten 2017. 

Denne gjengen leder 1. divisjon avd. 1 i øyeblikket, og sikter seg inn mot en tøff og god 1. divisjon høsten 2017. 

Lyn G15.1 leder i øyeblikket G15 1. divisjon avdeling 1 foran Asker som har en kamp mindre spilt. Med tre kamper igjen for Lyn, trengs det en seier til for å sikre plass i høstens 1. divisjon etter 4-1-0 på sine fem første kamper.

Vårens tre avdelinger i 1. divisjon skal bli til en 1. divisjonsavdeling på høsten, som betyr at de 10 beste lagene (poengkoeffisient foran målforskjell) vil være klar for høstens 1. divisjon.

I avdeling 1 er det Lyn og Asker som ser ut til å kvalifisere seg greit. Bak der er det et kobbel med Vålerenga i spissen foran Bærum og Holmlia som kommer til å kjempe om å få nok poeng. Normalt sett skal lag nummer tre i vår avdeling også kvalifisere til 1. divisjon på høsten, men ettersom det er flere lag som tar poeng fra hverandre, kan vi oppleve at det blir kun to lag fra vår avdeling med nok poeng, og fire lag fra avdeling 2 og avdeling 3. 

I avdeling 2 er det tett mellom Ullern, Oppsal, Kolbotn og Follo. Skulle lag nr 4 i den avdelingen havne med tre tap og resten seire, kan det altså likevel være nok hvis lag nr 3 i vår avdeling tar færre poeng. 

I avdeling 3 er det Nordstrand som leder foran Skeid, KFUM og Holmen. I denne avdelingen er det fire lag, slik at med kun tre tap for lag nr 4, vil de gå foran lag nr 4 i avdeling 3 pga. en kamp ekstra (Gitt at lag nr 4 i den avdelingen også står med kun 3 tap. Det er bare 9 lag i avdeling 1 og avdeling 2, og poengkoeffisienten vil derfor bli dårligere med like mange tap vs. avd 4 som har et ekstra lag i sin avdeling).

1. div avd. 1
1. div avd. 2
1. div avd. 3

Hvis vi skal forsøke å spå litt inn i fremtiden tror vi at disse lagene blir å se i høstens tøffe 1. divisjonsavdeling:

Asker (avd 1)
Holmen (avd 3)
Holmlia (avd 1)
KFUM (avd 3)
Kolbotn (avd 2)
Lyn (avd 1)
Nordstrand (avd 3)
Oppsal (avd 2)
Skeid (avd 3)
Ullern (avd 2)

Så gjenstår det å se om gode lag som Vålerenga (som i praksis er Vålerenga 2, da Vålerenga 1 spiller opp i G16-klassen), Bærum, Follo, mf. gjør tipset til skamme og tar nok poeng til å spille 1. divisjon også på høsten. 

PS: Oslo har i dag 7 plasser i G16 Interkrets, og i øyeblikket ser det ut til at Oslo også får syv plasser i neste års G16 Interkrets. Det betyr at lagene over skal kjempe om å bli topp 5 på høsten, da Vålerenga og Stabæk er automatisk kvalifisert som følge av et kretsstyrevedtak spesielt for 2018-sesongen i forbindelse med innføring av nasjonal G14 serie. 

Det er uansett bare å glede seg til en knalltøff høstsesong med tøffe kamper hver eneste uke for de lagene som kvalifiserer seg dit. Vi satser på at Lyn ordner biffen for egen del, men må være skjerpet i de tre kampene som gjenstår før sommerferien.