J19 NM: Storseier i første runde!

Mathia Selinger fastsetter sluttresultatet til 18-0 på en flott scoring etter retur fra keeper. Foto: Lyn Fotball

Mathia Selinger fastsetter sluttresultatet til 18-0 på en flott scoring etter retur fra keeper. Foto: Lyn Fotball

J19 NM 1. runde: Lyn - Drøbak-Frogn 18-0 (8-0)

Det ble ikke den helt store spenningen i førsterundekampen mellom Lyn og Drøbak-Frogn (DFI) i J19 NM. Til gjengjeld fikk vi se mye fint spill og nydelige mål. Lyn tok føringen fra starten og viste snart at de var flere hakk hvassere enn jentene fra DFI. Da kampen var over viste tavla hele 18-0.

Lyn har ambisjoner i NM og stilte i dag en tropp med blanding av A-lagsspillere og juniorspillere. Selv med noen ute med skade og sykdom var det en sterk tropp som stilte i solskinnet på Kringsjå torsdag kveld. 

Med stor intensitet, presisjon og ikke minst balltempo var det Lyn som kjørte kampen. Første målet kom av Jenny Røsholm Olsen etter 12 minutter. Deretter gikk det slag i slag til det stod 8-0 ved pause. 

Lyn byttet inn alle syv innbyttere (!) i pausen og tidlig i annen omgang slik at hele troppen fikk godt med spilletid. Det gikk imidlertid ikke ut over spillet. Lyn opprettholdt trykket mot DFI-jenter som kjempet så godt de kunne. Ytterligere 10 mål ble scoret i annen omgang. Det var Mathia Selinger som fastsatte sluttresultatet til 18-0 med en scoring på en retur fra keeper på overtid.

Vi fikk se mye fint spill og vakre mål fra Lyn-jentene i dag. Jenny Røsholm Olsen setter fire mål, Noor Eckhoff scorer både på straffe og header inn en corner, Una Søyland er på rett plass med flere mål - bl.a. setter hun returen på et skudd fra Tiril Haga som går i tverrlegger, Mari Floor Brenden scorer på to langskudd - ett på frispark og begge Huseby-jentene scorer flotte mål i kveld. Men hele troppen skal ha skryt for godt samspill, og at man holder intensiteten oppe i fulle 90 minutter.

Takk til våre hyggelige gjester fra Drøbak-Frogn. Vi ønsker dem lykke til videre i sesongen. Takk også til kveldens dommertrio, og takk til de mange som møtte opp på Kringsjå i solskinnet!

Da er vi videre i NM J19. Neste kamp skal spilles innen 27. august - motstander får vi etter at første runde er over. Foruten Lyn så er LSK, Kaupanger, Hønefoss, Grand Bodø, Fortuna og Trondheims Ørn klare for annen runde. Resten av førsterundekampene spilles 25. mai.

Se alle kampfakta her:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6840220

Hedda Foslie fyrer løs. Denne gikk dessverre ikke inn. Foto: Lyn fotball.

Hedda Foslie fyrer løs. Denne gikk dessverre ikke inn. Foto: Lyn fotball.