J19 1.div: Full pott etter to runder

Una Søyland var en av kveldens målscorere

Una Søyland var en av kveldens målscorere

Andre serierunde i J19-serien ble spilt torsdag kveld. Her ble Lyn-jentene hakket for hvasse for ØHIL, og resultattavlen viste hele 9-2 til Lyn da kampen tok slutt.

Siden en del av spillerne fra junior-troppen var opptatt med J16 NM kamp mot Ottestad samme kveld, og damelaget ikke hadde kamp denne uken, fikk vi låne med oss noen damelagsspillere som startet kampen.

Det var imidlertid ØHIL som fikk notert seg første mål da de etter tre minutter slo en ball inn i feltet foran Lyn sitt mål og en uheldig klarering ble satt i eget mål.

Etter dette var det stort sett enveiskjøring. Tempoet var høyt, og med bra trøkk og presisjon var det mye som skjedde mot ØHIL sitt mål. Målene rant inn jevnt og trutt, scoret av Noor Eckhoff, Marie Amlien og et hat-trick av Emila Ruud. ØHIL kjempet imidlertid godt, og på en kontring halvveis i første omgang fikk de en redusering. Stillingen var på det tidspunktet 5-2. Siste målet i omgangen stod Noor for, da Lyn fikk straffe 10 minutter før pause. ØHILs gode keeper fikk en hånd på Noor sitt harde skudd, men det var ikke nok til å hindre den i å gå inn. Pauseresultat 6-2.

Lyn sine A-lagsspillere ble stort sett byttet ut i pausen, og kampen jevnet seg noe mer ut. Sjanser kom begge veier uten at det ble veldig farlig, og Lyn har god kontroll på kampen og vinner annen omgang 3-0 med ett mål av Una Søyland og to mål av Mari Floor Brenden.

Vi skal også nevne Fanny Kvalheim som debuterer på dette nivået og gjør en god figur på back-plass.

Takk til ØHIL, til kveldens dommer og til alle som møtte opp. J19 har bortekamp mot Kolbotn torsdag 4. mai, og neste hjemmekamp mot Stabæk torsdag 11. mai.

Se linken for flere kampdetaljer og kamptropp.
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6659929