J16.1: Grei seier mot Grei

Tirsdag denne uken var det seriepremiere for laget som spiller i J16 1. divisjon. Grei er en motstander vi har spilt jevnt med i flere år. Sterkest sitter nok for mange minnet fra i NC i fjor, der Lyn-jentene vartet opp med finspill på en grusom gjørmebane på Bjølsen. At Grei likevel vant på den eviglange straffekonken smerter fortsatt…

Men, nok historie, det fine i fotball er at det stadig kommer nye muligheter og kamper, både for å få revansje, oppleve spilleglede og mulighet for videre utvikling. For jentene på J16, som er så gode og trener så mye, blir kamper alltid et ekstraordinært høydepunkt. Synd derfor at tre lag har trukket seg fra serien, noe som gir seks færre kamper i år.

Jentene viser at de er spillesugne og starter kampen forrykende mot Grei. Bra balltempo, mange løp rundt ballfører, presise pasninger, og solid struktur i laget. Det vises tidlig at mye kommer til å handle om angrepsfotball i dag. Når Grei i tillegg har sin superspiss skadet, er ikke trusselen like stor bakover på overganger. Likevel er forsvaret konsentrert og besluttsomt de gangene det er nødvendig. Det er gledelig å se Iben tilbake fra start, herlig fart og skuddvillig. Flott at også Mille så smått er tilbake, hun begynner som keeper med full kontroll i første omgang, og får sjansen som kant i andre.

Referenten har ikke tall på skudd og sjanser i første omgang, men det var ikke få! Mange skudd sitter litt for høyt i dag, og noen går i stengene. Litt skåringstrening til uka, så blir dette bra! Iben og Synne treffer med hvert sitt – svært fortjent med 2-0 til pause.

Vi har i dag fem gode innbyttere, og alle på laget får spilletid. Noen ville kanskje spilt mer, men jentene jobber likevel lojalt og gjør det beste ut av det. Det blir også en del posisjonsbytter/nye posisjoner, og med nye inn-ut bytter utover i andre omgang er det ikke unaturlig at noe av flyten i spillet periodevis forsvinner. På kalde dager som i dag er det viktig at jentene på sidelinjen holder seg varme og i gang, både for å forebygge skader og prestere best mulig.

Grei kommer på noen overganger, men stort sett rydder forsvaret enkelt opp. Iben skårer til 3-0 før gjestene reduserer på en corner. Vi unner bortesupporterne, som sikkert var like kalde som oss, denne. Selv om det blir med én skåring i andre omgang skaper vi fortsatt mye. Grei har mange spillere rundt egen 16-meter, noe som gjør det utfordrende å komme gjennom. Jentene prøver, og det blir også en del skuddforsøk fra distanse. Mange av forsøkene er gode, men keeperen til Grei plukker de som ikke stryker like utenfor. Målprotokollen sier ikke alt om en kamp, det viktigste er at jentene får til godt spill og får til det de trener på i uka.

Vi takker Grei for kampen og ønsker dem lykke til videre i sesongen.

Ny kamp borte mot Holmen tirsdag 25. april kl. 20:30. Vel møtt!