G02.1: God kamp mot Lisleby

Brigham har utviklet seg mye siden han kom til Lyn fra Fornebu for litt over et år siden. Nå er han et av de første navnene på startoppstillingen, og i helgen tok han sjefsansvar i bakre ledd og spilte en meget god kamp borte mot Lisleby.  Bildet: Brigham tok seg greit av angrepsspillerne til IFK Göteborg tidligere i vinter. 

Brigham har utviklet seg mye siden han kom til Lyn fra Fornebu for litt over et år siden. Nå er han et av de første navnene på startoppstillingen, og i helgen tok han sjefsansvar i bakre ledd og spilte en meget god kamp borte mot Lisleby. 
Bildet: Brigham tok seg greit av angrepsspillerne til IFK Göteborg tidligere i vinter. 

Lørdag spilte G02.1 bortekamp mot Lisleby fra Fredrikstad. Lisleby G02 er et av Østfolds beste 02-lag, og tapte knepent 1-2 i finalen om kretsmesterskapet i 2016-sesongen. Seier i vårcupen i Østfold, samt flere andre gode resultater gjorde at vi var litt spent før avreise på hvilken type motstand vi møtte der nede.

Før kamp registrerer vi at motstanderlaget har en del gutter som er noe større enn våre spillere. Heldigvis har vi noen fyrtårn på vårt lag også, slik at dødballene heldigvis gikk greit å hanskes med. 

Vi startet i 4-3-3 denne gangen, og til tross for de sedvanlige 10-15 første minuttene som alltid er preget av mye kjemping og lite finspill, så ser vi at laget er relativt komfortabel i denne formasjonen. 

Lisleby går opp i 1-0 ledelse på noe som kunne ligne på en offside, men vi svarer like etter på en dødball der Tobias er frempå en retur etter mye kjemping om ball inne i feltet. 2-1 kommer også fra Tobias før samme mann legger på til 3-1 til Lyn. 

Lisleby får en redusering på et straffespark som ingen av lagene skjønte så mye av, men vi har fortsatt futt i beina og ruller opp et fantastisk angrep som fører til 4-2 der Jacob Hanstad er sist på ball etter assist fra Tobias. Lisleby scorer sitt tredje for dagen ved en fantastisk soloprestasjon av deres gode spiss, men tiden renner ut og Lyn tar en fortjent seier 4-3 på bortebane. 

Tre av gutta som var opptatt med kretslagene til Oslo denne helgen.

Tre av gutta som var opptatt med kretslagene til Oslo denne helgen.

Pga. kretslagssluttspillet på Jessheim der Lyn hadde med hele 7 spillere, et par skader og litt sykdom, ble det en glimrende mulighet for andre spillere å vise seg frem. Musa ble løftet opp på topp, og gir forsvaret til Lisleby en fryktelig tøff dag på jobben. Vanskelig å hanskes med i boks på alt av innlegg, og  sterk og god til å holde på ballen. Jacob Hanstad og Tobias Danielsen fikk etterhvert veldig mye rom å løpe i, og løpe vet vi at de to gutta kan. Involvert i nesten alt vi foretok oss offensivt denne dagen. 
Helt bakerst tok Brigham ekstra ansvar i bakre ledd, og holder laget sammen i de periodene Lisleby presser litt på. Så er det alltid godt å vite at vi har en fryktelig god keeper helt bakerst i Magnus Ødegaard. 

Moro også å registrere årsbeste for Håkon Sjåtil som var veldig god med ball, god i kombinasjonsspillet sitt, og alltid på farten. Alexander Laheld fra TG 2 spiller full kamp på midtbanen og leverer en kjempeinnsats. Sebastian Lamo får en drøy omgang, og full kamp også for Filip D. Flaa som gjør årsbeste han også. 
Fra Oppsal hadde vi med en prøvespiller i Zakaria som fikk teste seg både som spiss og ving i denne kampen. Arselan spiller kun 15 min pga. skade, men rekker å dra av noen motstandere før han må sette seg på benken igjen :) 
Veldig gledelig er det også med unge talenter som får sjansen. William Marcussen (04) er kaptein på Lyns G13-lag, og leverer 30 min med solid stopperspill på G15-laget. Målgivende pasning til Tobias foran 3-1 målet, tøff og god i duellspillet og veldig stødig i pasningsspillet.

For vår del er det godt å se at bredden er god. At vi behersker flere ulike spillsystemer (nytt system i andreomgangen), og at spillet blir stadig bedre og bedre for hver kamp som går. Nå venter KFUM fredag, før 10 av våre spillere skal spille mot Buskerud Kretslag på søndag. 

Tusen takk til Lisleby og dagens dommer for kampen. Hyggelige trenere, ledere og motstandere, og vi ønsker Lisleby lykke til med sesongen som kommer!

Link til sammendrag av kampen