J19 NM: Klare for ordinære runder

Lyn-jentene varmer opp

Lyn-jentene varmer opp

Andre og siste kamp i kvalifiseringen til J19 NM ble spilt mot Røa torsdag kveld. Det ble aldri spesielt spennende, og Lyn vant greit 13-0. Med 14-0 mot Amasone i første kamp ble Lyn klar gruppevinner og går dermed videre som ett av 32 lag i de ordinære NM-rundene.

Lyn stilte, som mot Amasone, med et sterkt lag som inkluderte flere A-lagsspillere torsdag kveld på Røa kunstgress. Lyn-jentene satser som alltid for fullt og med stort tempo og god teknikk ble Røa satt under sterkt press i hele kampen.

Målene rant inn jevnlig - stillingen til pause var 7-0 til Lyn etter mål av Camilla Linberg, Jenny Røsholm Olsen (x3), Noor Hoelsbrekken Eckhoff (x2) og Una Roaldseth Søyland. Lyn byttet ut flere spillere i pausen og tidlig i andre omgang, men laget fortsatte å produsere sjanser. I annen omgang scoret Noor Hoelsbrekken Eckhoff, Ingvild Harbo (x2), Emilie Bølviken og Røa hadde to selvmål.

Kampdetaljer finner du her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6668421

Det er totalt 76 lag som er med i de ulike kvalifiseringsgruppene omkring i landet mens tre lag er forhåndskvalifisert av sine kretser. Så langt er 21 lag klare for neste NM-runde. De resterende 11 lagene blir klare i løpet av et par uker.

Per i dag er altså 21 av de 32 lagene som får være med i NM J19 klare: Tiller, Lyn, Viking, Haugar, Ørn-Horten, Molde, Fløya, Kaupanger, Hønefoss BK, Ranheim, Verdal, Fossum, Stabæk, Sandviken, Arna-Bjørnar, Medkila, Klepp, LSK-Kvinner, Lørenskog, Grand Bodø og Innstrandens.

Første ordinære NM-runde skal spilles innen 22. mai – vi forventer oppsettet omtrent midt i april.

Se ellers Serieforeningen for kvinnefotball sin oversikt over J19 kvalifiseringsspillet på http://www.kvinnefotball.no/j19-lagens-lange-vei-mot-telenor-arena-har-startet