G02.1: Seier mot fintspillende KFUM

Den obligatoriske kamppraten med laget før kamp... :) 

Den obligatoriske kamppraten med laget før kamp... :) 

Det ble en tett og spennende affære da Lyn Gutter 2002.1 vant 2-1 mot KFUM på Kringsjå Kunstgress forrige helg. Lyn tok ledelsen i førsteomgang ved Mathias Emilsen mens KFUM utlignet på straffespark et stykke ut i andreomgang. Minutter før slutt scorer Musa Lowe vårt andre mål, og dagens siste mål, til stor jubel fra hjemmelag og hjemmepublikum!

Når to gode lag møtes, er det ikke unaturlig at det blir sjanser begge veier, og det er derfor moro å se at vi evner å vippe slike tette oppgjør i vår favør. Som vi skrev før kampen er KFUM en motstander vi tradisjonelt har slitt litt med. I 2015 spilte vi jevnt med dem, mens det ble to store tap i 2016. Da er det ekstra godt å starte 2017 med en seier mot våre gode venner fra Ekeberg.

Det er fint å se fremgangen som har vært disse tre/fire månedene fra november, halve desember, januar og februar. Selv om vi fortsatt øver og jobber hardt med å tilpasse oss A-lagets nye spillesystem, så henger vi med i kamper mot lag som kjører en litt mer drillet formasjon og spillestil.
KFUM lå veldig kompakt og godt i sin 4-1-4-1 formasjon, og hindret oss i å finne mye rom å spille i sentralt i banen. Ved brudd gikk det hurtig fremover med de fem fremste, og i førsteomgangen fikk vi litt trøbbel med disse overgangene. Vi blir tvunget til å legge om mot slutten av omgangen etter en rekke sjanser til bortelaget, og får mer tak på kampen like før pause. 

I andreomgangen er det vi som har initiativet. KFUM kommer ikke like enkelt til sjansene, og vi skaper en rekke store sjanser spesielt mot slutten av omgangen. At vi får vinnermålet like før slutt er derfor ikke helt ufortjent, men dette var en kamp som like gjerne kunne ha endt med uavgjort. Likevel veldig godt at vi vipper det vår vei, og ikke minst moro for Musa Lowe som var veldig god i denne kampen.

Musa Lowe kom fra Årvoll tidligere i vinter og fikk gleden av å score vinnermålet mot KFUM.

Musa Lowe kom fra Årvoll tidligere i vinter og fikk gleden av å score vinnermålet mot KFUM.

Sammendrag treningskamp:
Lyn - KFUM: 2-1

Vi takker dagens dommer, motstandere og publikum for kampen, og ønsker alle sammen lykke til med sesongen som nærmer seg skritt for skritt!

Mikkis har full kontroll på pausepraten.

Mikkis har full kontroll på pausepraten.

Zakaria fra Oppsal har trent med Lyn den siste tiden, og spilte andreomgang mot KFUM. Selv om det ikke blir Lyn denne gangen, bidro Zakaria med målgivende og godt spill mot KFUM!

Zakaria fra Oppsal har trent med Lyn den siste tiden, og spilte andreomgang mot KFUM. Selv om det ikke blir Lyn denne gangen, bidro Zakaria med målgivende og godt spill mot KFUM!