Oppsummering treningsleir Athen

Å reise på treningsleir i vinterferien var et must for denne spennende treningsgruppen, da vi har seriestart allerede 14. mars i interkretsserien. 20 spillere reiste med store forventinger. Fem av gruppas spillere ble igjen hjemme av diverse årsaker.

Det har vært veldig viktig å få rikelig med tid under gode treningsforhold. Vi har fått anledning til å finpusse på vår spillestil, og jobbet på detaljenivå på gode gressbaner. Vi har gjennomført mange økter daglig, og været denne uken har vært upåklagelig. 8-10 grader på morgenøktene før steikende sol har har gitt oss ca.20 grader under fotballøktene på dagen og 10-12 grader på kveldsøktene.

The Ranch som ligger ca.1 time utenfor Athen by svarte til forventningene og mange av guttene har benyttet seg av de nydelige natur omgivelsene, samt fasilitetene som tennis, basketball, bordtennis, hesteridning, bueskyting osv. Maten klagde de heller ikke på. Utallige retter med mye god fisk og kjøtt, chips, pasta og ris, tradisjonelle greske salater og grønnskaper og fruktuer til alle måltider.

Gruppen hadde også med fem nye signeringer som ble sveiset godt inn i gruppa etter Lillehammer cup og to 02-gutter. For hver glir gruppa bedre sammen, man blir bedre kjent og gruppen som nå ankom Oslo i går er mer sammensveiset sosialt og relasjonene på feltet er spisset. Det er vanskelig å beskrive hvor mye en sånn treningsleir gir av utbytte på denne fronten.

Gruppen har spesielt vokst mye sportslig og mentalt av å møte to av Hellas beste G16 lag. AEK Athen og Panathinaikos har spilt på en måte, og på et nivå som gjør at guttene reiser hjem med en større sult av å angripe det som skjer hjemme. Fantastiske referanser for oss. For vår del var en av treningsleirens storre høydepunkt da gutta holdt Panathinaikos til 1-1 i 1.omgang. Der gutta gjennomførte gameplan på en veldig disiplinert og god måte og gjorde landslagsspillere på Panathinikos forvirret, da de gikk inn sure til pause. Lyn markerte seg og deres sportslig leder og tidligere Euro vinner 2004, Takis Fyssas hadde flere lovord om lagets struktur og enkeltspillere som han spådde en lovende fremtid. En  ting er helt sikkert at dette frister til gjentagelse og vi håper dette har gitt ytterligere inspirasjon til å stå på videre for nå nå våre felles- og individuelle mål.

Det har vært en fantastisk opptur både sportslig og sosialt, og treningsleiren har vært gull verdt for oss nå rett før seriestart. Spillerne har fornyet seg i forhold til rutiner vi tar med til Kringsjå, og de aller fleste har vært dyktige på å restituere seg profesjonelt mellom øktene. Gutta har virkelig gitt alt og Yellowfields har virkelig fulgt oss opp under hele turen. De har vært med oss på samtlige økter, kamper og utflukter, med egen fysio, med egen sykepleier og det var egentlig litt tungt å reise fra The Ranch, hvor guttene har tilbrakt denne uken i går kveld. En stor takk til deres bidrag. Nå gjelder det å hvile i to dager, før vi skal gjøre de siste forberedelsene og brette opp ermene til seriestart 14.mars borte mot Follo.

Takk for gode minner.