G02.1: Vel gjennomførte proffdager på Kringsjå

Fotball skal være moro samtidig som en må jobbe hardt om en skal bli virkelig god!

Fotball skal være moro samtidig som en må jobbe hardt om en skal bli virkelig god!

Hvordan er egentlig profflivet til en fotballspiller her i Norge?
Lyn Gutter 2002.1 fikk en liten smakebit på dette i årets vinterferie der gutta fikk teste profflivet i fire dager.

Før vi går løs på innholdet er det verdt å nevne at en normaluke på øverste nivå gjerne har en roligere inngang til kampdag, samt at tilgang til fysioterapeut, massør og andre menneskelige og materielle ressurser selvsagt er bedre på et A-lag i Tippeligaen enn hva vi klarer å gjenskape for G15-laget på Kringsjå. Men gutta fikk en liten smakebit på profflivet, og forhåpentligvis har vi blitt litt bedre også som gruppe etter disse dagene.

Torsdag hadde vi fokus angrepsspill siste tredjedel med kollektivt forsvarsspill som skyggetema for laget i undertall. På økt to avsluttet vi med en knallhard 4v4 sekvens etter to lengre spillvarianter uten store mål.
Thomas Andre Ødegård fra A-laget hadde en teorisekvens med gutta mellom øktene, og svarte på spørsmål både rundt spillestil, trenerrollen og ikke minst rundt hva som er viktig for unge spillere som ønsker å ta steget opp i Tippeliga eller enda høyere nivå.

Torsdag hadde spillerne selv planlagt 30-45 minutter egentrening som de gjennomførte på morgenøktene fredag og lørdag. Etter egentreningen ønsket vi å se gode individuelle prestasjoner, valg og utførelse i spillsekvensen, og her skal gutta få mye skryt for vel gjennomført spillsekvenser. 

De to siste dagene jobbet vi med angrepsspill siste tredjedel med kollektivt forsvarsspill i lavt press som skyggetema for laget i undertall. Her ble det mange spennende og gode kamper!

Fredag fikk vi også besøk av andre del av trenerduoen på A-laget, Klaus Pettersen. 
Klaus hadde foredrag om A-laget sitt spillsystem, og presenterte ulike utfordringer og løsninger i møterommet. I tillegg til presentasjon av økten var det også Klaus som kjørte hele økt 2 fredag. 

Klaus brukte bilder og video fra Tacticalpad.com under sin presentasjon. Her illustrert ved Atletico vs. Barcelona.

Klaus brukte bilder og video fra Tacticalpad.com under sin presentasjon. Her illustrert ved Atletico vs. Barcelona.

I tillegg til gode treningsøkter ble det spist godt i lunsjen, samt at gutta fikk hengt litt sammen på dagtid mellom øktene. Lørdag så vi også A-laget sin treningskamp mot Lokomotiv Oslo, der spillerne skulle se nøyere på hvordan A-laget spilte, samt studere spillere som spiller i samme rolle som en selv. A-laget vant forøvrig 2-0, mer om den kampen kan dere lese her

Alt i alt ble det seks veldig fine treningsøkter, fysisk tungt for spillerne, men forhåpentligvis også veldig lærerikt! Samlingen ble avsluttet med kamp mot Holmen (mer om den kampen kommer i eget referat) og pizza og fastelavensboller hjemme hos fam. Djupvik Flaa. 

Stor takk til Thomas og Klaus som tok seg fri fra A-laget for å bidra på G15-laget til Lyn! Det er ikke alle forunt å ha besøk av A-lagstrenerne på aldersbestemte lag. Takk også til keepertrener Pedro Espinha som bidro under samlingen, og fam Djupvik Flaa som stilte opp med mat og boller etter kampen søndag. Den største takken går til Erlend Sandøy som gjorde comeback på 02-laget og var med under hele proffuken til gutta! Uken hadde ikke blitt like god uten din innsats, Erlend!