J16: Lyn videre i NM etter tap og seier

Klare for mellomrunden i J16 NM Telenor Cup

Lyns J16 lag har den siste uken spilt kvalifiseringskamper for NM J16 Telenor Cup. Laget havnet i gruppe med Stabæk og Nordstrand, hvor de to beste vil gå videre til mellomrunden.

Lyn-Stabæk 9. februar

I første oppgjør var Lyn-jentene forberedt på god motstand da Stabæk kom på besøk til Kringsjå. Vi husker fortsatt den spennende kampen mot dem i OBOS-cup i fjor, som Lyn til slutt vant 4-3.

Som alltid blåste det en kjølig vind over KG1, og med flere minusgrader ble det en frisk opplevelse for de mange fremmøtte tilskuerne. Friskt ble det også på banen. Stabæk sjokk-åpnet med skåring allerede etter 30 sekunders spill! Vi visste de var gode, men dette var vel i overkant?! En kalddusj i minus 7 – det varmet ikke noe særlig! Jentene lot seg heldigvis ikke prege av dette, og jobbet seg godt inn i kampen gjennom omgangen. Vi skaper sjanser og er mer våkne når Stabæk kommer framover. Ella gjør en veldig god jobb ved flere anledninger, det samme gjør keeperen på motsatt side. Julie lurer nesten Stabæk-keeperen, Synne prøver skuddfoten, og flere gode innlegg og cornere viser at vi skaper nok til å kunne klare dette. Gode muligheter til begge lag gjør at publikum får god underholdning og glemmer kulda for en periode. Like før pause klarerer Johanne en defensiv corner og får en hard smell i hodet i duellen. Dessverre må hun ut for resten av kampen, ingen grunn til å ta sjanser ved hodeskader. Det blir med det ene målet til pause.

Klikk på bildet for å se flere

Etter en pause med varmebehandling i henholdsvis garderobe og klubbhus virker spillere og publikum klare for en ny omgang. Et teknisk godt Stabæk lag presser oss i perioder langt tilbake på banen, men jentene løper så mye de klarer og jobber godt for hverandre. Midtveis i omgangen får Stabæk fyrt av et skudd som er utagbart for Ella. Krysset er vanskelig å dekke. Mye jobbing defensivt gjør at vi ikke har like mange som klarer å bidra offensivt når vi angriper. Jentene prøver, men dessverre ebber kampen ut med 0-2.

Uansett, veldig bra jobbet av alle! Det må være lov å minne om at vi i dag starter med et lag der alle har spilt lenge i Lyn. Jentene gir i store deler av kampen veldig god motstand til laget fra Bærum. Gjennom å vise at Lyn virkelig satser på egne spillere, bør mange av de som spilte i dag kunne ta steget opp på et høyt nivå.

Takk til Stabæk for en god kamp, og til kampens gode dommer. Tross tap, er vi ikke ute av NM, men det krever seier i neste kamp:

Nordstrand-Lyn, 13. februar

Nordstrand er et lag vi skal slå. Det sa vi i fjor også, da endte det med to uavgjorte oppgjør. Derfor var det med et lite Nordstrand-kompleks vi reiste til «Niffen» mandag kveld. Vi følte oss trygge på at Lyn stilte med et sterkt lag, men hvor høye ville skuldrene være når vi måtte vinne? Og hvor mye kunne Nordstrand kjempe seg til denne gangen?

Lyn-jentene kommer godt i gang, slår harde og lange pasninger, bruker bredden og kommer tidlig til store sjanser. Dette ser bra ut! Men vi må ha mål, i hvert fall for å roe nervene på sidelinjen. Det ser ut som det er Zoe som setter det første via keeper etter angrep på høyre siden. Nye gode angrep følger på, og det går ikke lang tid før det står 2-0 til Lyn, nytt skudd fra skrått hold av Zoe. Det meste foregår på Nordstrands banehalvdel, i dag får vi virkelig øvd på angrepsspill! Bakover er det lite å gjøre, og med 4-0 til pause er Ella den raskeste av banen for å finne boblejakka. Tince og Maria avslutter pent på de to siste skåringene.

Klikk på bildet for å se flere

Vi har gode innbyttere på benken, i andre omgang får vi inn Julie, Ida W, Fanny, Julia og Celina. Det tar litt tid å finne ut av de nye konstellasjonene, men når de er på plass sitter angrepsspillet igjen. Herlige, offensive løp og helhjertet innsats. Gøy for spillere og gøy for publikum! Tince danser seg gjennom til 5-0, før vi selv trener på tilbakespill til keeper og gir Nordstrand et mål. Finnes verre kamper å gjøre dette i :-).  Celina, som nylig er omskolert til spiss, setter stor fart og viser at hun vil være med på festen - to mål på rappen. Thea blir flyttet lenger fram på banen mot slutten og takker for tilliten med kveldens to siste skåringer. 9-1 blir det til slutt.

Klikk på bildet for å se flere

Ofte blir bare målskårere nevnt i slike kampreferat, egentlig litt urettferdig. Sjansene som skapes, og som i Lyn ofte bygges opp helt bakfra, har hele laget jobbet for og kan ta æren av. Innsatsen og kvaliteten er minst like god bakover på banen. Derfor: Takk også for knall prestasjoner av Synne, Ida N, Bethine, Ella, Fanny, Johanne, Maren, Julie, Ida W, Julia og Jenny. Og superreservene Mille og Iben, bra dere er med og støtter laget deres, gleder oss til dere er tilbake på banen.

Takk til Nordstrand for iherdig innsats, selv uten innbyttere. Dommeren gjorde også en god jobb på banen, men ga oss et lite «sjokk» da vi vel hjemme sjekket resultatet på fotball.no. 5-2 til Nordstrand?! Dette er nå rettet :-)

Gratulerer til trenere, alle spillerne og supportere med plass i mellomrunden i NM!