Klasseseier G16 i Lillehammer cup

I helgen har Lyn G16 deltatt på Norges største innendørsturnering i fotball der de stilte med to balanserte lag. 

Lyn har de siste årene hatt gode tradisjoner med å reise til Lillehammer, spesielt på jentesiden med gode resultater. I helgen satte G16 historie med å bli det første guttelaget som har vunnet cupen i Lyn fotball. De foregående årene har lag som Nordstrand, Lillehammer FK, Nardo, KFUM og Kjelsås trukket det lengste strået. 

Lillehammer cup er vår først viktige brikke på veien for å nå våre mål i 2017. Det er en spisset gjeng i G16 og 4 av våre 5 nye signeringer var med. Alle disse bet virkelig godt fra seg, og viser at de kommer til å utspille viktige roller fremover. En kan trekke frem Sturla Ottesen som nylig kom fra Kjelsås. Han avgjorde alene to sudden-death situasjoner 1v1 + keeper i semi- og finalen for Lyn G16 1, samtidig som han scoret turneringens mål i gruppespillet mot Elverum som vi også skal møte i G16 interkrets denne sesongen. 

Det er tydelig at selvtilliten i gruppa øker når vi har et lag i semifinale og et i finalen. Vi har brukt helgen godt til å jobbe med individuelle oppgavemål og kameratskapet innad i gruppa. Dette har gitt rask fremgang der hver enkelt har jobbet godt for å øke ferdighetsnivået innenfor hver oppgave. Samhandlingen har også gradvis trappet opp og vi har øvd oss på å jobbe med flere av de samme ingredienser som vi jobber med i 11v11 på Kringsjå. Gode erfaringer i denne cupen er at det ikke er så enkelt å bare be spillerne gå ut å prestere, da ender man ofte opp med en bra offensiv organisering - gjennom individuell kreativitet. Gjennom tydelig defensiv struktur har vi fått satt noen klarere rammer i de defensive kampfasene som vi skal jobbe med å utvikle videre i vår spillmodell. 

Kjærligheten til fotball ble ikke mindre etter en av de mest attraktive og spennende finalene vi har opplevd: 

http://lillehammer.cups.nu/2017/result/live/10859174

Vi kommer tilbake.