J19: Topp resultater i Lillehammer Cup

Lyn satser alltid stort på futsal i januar, og Lillehammer Cup, som er Norges største innendørscup, er alltid et viktig punkt på programmet. Her har Lyn deltatt med mange lag i mange år, og har også tradisjoner for å gjøre det bra.

I år stilte klubben med hele 26 lag, av dette var det tre lag i J19-klassen. Ett lag bestod av spillere fra dametroppen og to fra juniortroppen. Totalt bestod klassen av 34 lag. At vi da kommer til kvartfinale med ett lag, til semifinale med ett lag og tar gull med ett lag vitner om en god bredde og god innsats i troppen.

Anna Palm på Lyn 1 (foto: Billy Bonkers)

Anna Palm på Lyn 1 (foto: Billy Bonkers)

Lyn 1 bestod som nevnt av spillere fra dametroppen. Laget hadde litt frafall og sykdom første dagen, og var i tillegg plassert i en gruppe med fem lag. De fikk dermed en ekstra kamp i gruppespillet. Med seks spillere ble det mye spilletid på alle, og når gruppespillet var over hadde laget scoret hele 33 mål og ikke sluppet inn noen! Klare gruppevinnere. På søndagen startet sluttspillet, og laget fikk nå med et par spillere ekstra. Her vant jentene hele 12-0 over Skedsmo i 1/8 finalen, 7-1 over Storhamar i kvartfinalen og 6-2 over Lillehammer i semifinalen. I finalen møtte laget Vålerenga, som hadde slått ut både Lyn 2 og Lyn 3 tidligere. Hyggelig da at Lyn 1 tok en solid revansj og sikret gullet med hele 10-2 som resultat! Meget solid innsats av en dyktig og trivelig gjeng med jenter.

Lyn 2 i kamp

Lyn 2 i kamp

Lyn 2 imponerte også, og gikk gjennom gruppespillet uten tap som gruppevinnere. Dessverre hadde Oppsal trukket sitt lag så gruppen bestod kun av tre lag. I sluttspillet slo jentene Fart 4-2 og møtte så Vålerenga i kvartfinalen. Dette ble en triller hvor Vålerenga ledet hele 4-1 etter halvspilt kamp. Men så satte Lyn inn ekstragiret, og scoret tre kjappe. På stillingen 4-4 forventet alle at dette gikk til spilleforlengelse og sudden death, men dessverre fikk Vålerenga inn en scoring 30 sekunder før full tid. En herlig innsats av Lyn-jentene, men det holdt dessverre ikke helt inn.

Lyn 3 er klare!

Lyn 3 er klare!

Lyn 3 startet gruppespillet bra med seier over Oppdal. I andre kamp møtte de imidlertid et sterkt KFUM-lag som klarte å bryte opp Lyn-jentene sitt spill, og vant 2-1. I tredje gruppespillkamp var jentene på vinnersporet igjen og slo Fron klart. Det lå dermed an til en andreplass i gruppa, men da Oppdal overraskende snudde kampen mot KFUM og slo disse ut av turneringen ble Lyn 3 til slutt gruppevinnere. I sluttspillet slo laget et annet Fron-lag 3-1 i 1/8-finalen og vant deretter 6-0 over Nordre Land i kvartfinalen. I semifinalen møtte laget så Vålerenga som nettopp hadde slått ut Lyn 2. Kampen her ble også svært jevn og forløp ikke så ulikt det Lyn 2 opplevde. Vålerenga ledet 2-0 inntil Lyn satte inn støtet og sikret 2-2 ved full tid. Deretter gikk det til sudden death i spilleforlengelse hvor hvert lag tar ut en spiller hvert minutt. Med to spillere igjen på hvert lag fikk dessverre Vålerenga satt inn et mål og Lyn 3 var ute av turneringen med en hederlig tredjeplass.

En flott turnering, som alltid, med mye erfaring og gode opplevelser både på fotballbanene og sosialt i hyttene på Birkebeineren. Som alltid god organisering fra arrangøren sin side.

Lyn 1 bestod av: Amalie Leinebø, Anna Palm, Camilla Linberg, Ellinor Giske Bakken, Emilia Ruud, Emilie R Closs, Jenny R. Olsen og Linn Huseby

Lyn 2 bestod av: Adele Torvik Nilsen, Hedda Foslie, Marie F. Amlien, Mathia Selinger, Sofie Fagereng, Tine Celine Karstensen og Thea Sofie Kanestrøm

Lyn 3 bestod av: Mari R. Hasselknippe, Emilie Bølviken, Mari Floor Brenden, Selma Hernes, Thea Loennecken, Una Roaldseth Søyland og Selma Pettersen

(foto under: Billy Bonkers)