G02.1: Avdelingsoppsett vår 2017

Avdelingsoppsettet for vårsesongen 2017 har kommet. Vi har havnet i avdeling 1 av totalt tre avdelinger med 31 lag. Vår avdeling har 11 lag, som betyr at vi har en ekstra kamp på våren sammenlignet med de to andre avdelingene.

Hele avdelingsoppsettet finner dere her.

Fra vårens 31 lag, skal de 17 beste lagene videre til to 1. divisjonsavdelinger a 10 lag på høsten. De tre avdelingsvinnerne fra 2. divisjon blir også fordelt på de to avdelingene slik at det totalt er 20 lag som skal kjempe om kvalifisering til G16 Interkrets i 2018.

Vår avdeling ser slik ut:

Avdeling_1_vaar_2017.jpg

Litt om lagene:
Asker:
1. plass avd. 4 sesongen 2016. Spennende motstander som jeg ikke kan huske at vi har møtt i kamper tidligere. Vi får en liten pekepinn på hvor vi står i forhold til dette laget når vi møter dem til dyst 12. februar.

Bærum:
4. plass avd. 3 sesongen 2016, bak Kolbotn, Stabæk 03 og Oppsal.
Laget til tidligere Lyn-trener Trond Andersen. Bærum har tradisjon for å rekruttere mye og godt fra distriktet, og det er sannsynligvis et helt annet Bærumslag enn vi møtte for to år siden i G13 serien. 4. plass bak gode lag i 2016 betyr at vi møter solid motstand enten det blir på Kadettangen eller Kringsjå.

Grorud:
Mistet plassen i 2016.
Grorud har kretsspiller i sine bakre rekker, samt flere som var på uttak til Sone. Laget havnet sist i sin avdeling etter at laget enten ble trukket, eller unnlot å møte til to kamper i 2016. Det er derfor helt umulig å vite hva som møter oss i 2017, og vi holder derfor laget som en liten outsider i 2017.

Holmlia:
1. plass i 2. divisjon 2016. 
Holmlia med mye fysikk og tekniske spillere kan slå alle lag i avdelingen, men også tape mot de aller fleste. Seier i 2. divisjon er vanskelig å tolke, men vi blir ikke overrasket om Holmlia klinker til med kvalifisering til høstens 1. div i 2017.

Høvik: 
8. plass avd. 4 i 2016. 
Høvik endte sist i sin avdeling i 2016, og tok 0 poeng. Laget har noen spennende talenter, men har slitt med bredden i troppen sin. Dersom de har fått inn noen forsterkninger i løpet av vinteren kan det nok blir en del poeng denne våren, men de må levere langt bedre enn i 2016 om de skal kvalifisere til 1. div høsten 2017.

Høybråten og Stovner:
8. plass avd. 1 i 2016. 3 poeng og sist i avdeling 1. Nok et lag vi ikke har møtt tidligere, og i likhet med Høvik må laget løfte seg betraktelig fra 2016 om de vil kvalifisere til høstens 1. divisjon. 

Kolbotn 2:
3. plass avd 1 i 2016. Kolbotn 2 blir en vrien motstander. Laget har en solid stamme med mye fysikk og fart. I tillegg har Kolbotn 1 en stor og god tropp der alle ikke kan forvente å spille hver serierunde. Det vil derfor dryppe førstelagsspillere ned på andrelaget til hver eneste kamp også i 2017, og med 3. plass i 2016 er det ingenting som tyder på at laget ikke vil slå godt fra seg også i 2017. Dessverre kan en klubb kun ha et lag i høstens 1. divisjon, slik at dersom Kolbotn 2 skulle kvalifisere seg, i likhet med Kolbotn 1, vil plassen til andrelaget gå til det best rangerte laget fra de tre førstedivisjonsavdelingene.

Stabæk:
2. plass avd 3 i 2016. 
Solid 2003 lag som har rekruttert mange av de beste 03-spillerne i hele Oslo over flere år. Plassen bak solid og fysiske Kolbotn i 2016 forteller oss at dette er et lag som blir å regne med i vår. Sannsynligvis en av de tøffeste motstanderne i vår avdeling da de også kan hospitere ned 2002 spillere som det passer i sesong. 

Vålerenga 2:
5. plass avd 2 i 2016. Spilte i vår avdeling og havnet litt ned på tabellen, men slo oss på Valle i en svak høstsesong fra vår side. Flere spennende 03-spillere, og med en vanvittig rekruttering på førstelaget, vil det garantert bli toppet opp i toppkampene til andrelaget. Vanskelig å spå hvor gode de blir gjennom våren, da laget vil variere fra kamp til kamp alt etter hvem de har med i troppen, men i likhet med Kolbotn 2 kan det kun være et lag fra samme klubb i høstens 1. divisjon, og resultatene til andrelaget har sånn sett ikke så mye å si for lagets videre skjebne (forutsatt at førstelaget kvalifiserer, hvilket de kommer til å gjøre).

Årvoll:
7. plass avd. 3 i 2016. Laget varierer etter dagshumøret. Har et par skikkelig gode spillere, men jevnt over har det vært for svakt de to siste årene til tross for flere kretslagsspillere. Lyn har brukt å ha et godt overtak på Årvoll, og vi satser på at det også er tilfellet i 2017. 

Da er det bare å glede seg til en spennende vårsesong. Leverer vi opp mot vårt beste i hver kamp kan vi slå alle lagene i denne avdelingen. Da vet vi hvor lista ligger om vi vil spille 1. divisjon høsten 2017.