Gutter 2003.1 på Lillehammer cup 2017

Lyn Gutter 2003.1 reise fredag ettermiddag mot Lillehammer, der vi skulle delta på Norges største futsalturnering. Totalt fra G2003 årgangen så reiste 46 spillere til Lillehammer(totalt reise 150 Lyn spillere til Lillehammer), vi meldte opp 6 lag i G14 serien. og to av de lagene sto Tg1 for. Erlend og Alan ønsket to jevne lag der fokuset skulle ligge på det sosiale, teambuilding og ikke minst fotballglede!  
Lagene bodde på hytter ved Birkebeinerne Hotel & apartments, middag for fredag - søndag + lunsj og frokost måtte guttene selv lage. 

Noen av laget satt klare og ventet på maten - mens resten var på kjøkkenet for å lage maten. 

Noen av laget satt klare og ventet på maten - mens resten var på kjøkkenet for å lage maten. 

 

 


Lørdagen så startet futsalkampene for begge lag, Lyn 1 møtte 4 motstandere i puljen mens Lyn 2 møtte 3 motstandere.
 

Fornøyde gutter etter kamp nr 1 var ferdigspilt og Lyn vant 10-1

Fornøyde gutter etter kamp nr 1 var ferdigspilt og Lyn vant 10-1

Etter totalt 7 kamper spilt for Lyn 1 og Lyn 2 så var begge videre til 8-delsfinale søndagsmorgen og slapp dermed å spille 16 delsfinale. 
Bildet ovenfor viser at Lyn vinner puljen med god margin! 7 kamper ble spilt på lørdagen og 47 mål ble scoret og bare 7 mål ble scoret mot. 
(Rapporteres av en Lyn foreldre at Ole Gunnar Solskjær som satt bak dem, så Lyn 1 sin første kamp der de vant 10-1 og klappet av noen av scoringene som ble gjort) 

Nøkkelen for lørdagens gruppespill kamper var kommunikasjon - Gode valg med/uten ball Guttene var gode på dette og hadde mange fine bevegelser med ballen og uten ballen, fine kombinasjoner ble satt opp. Noen scoringer ble scoret med ett-touch pasninger. 

Søndag morgen så var det 8-dels finale for begge lag. 

Lyn 1 møtte Faaberg der det var ett meget nervepirrende kamp om morgenen!!
Lyn 1 går opp til 2-0 ledelse og guttene begynner å ta det litt mer rolig. Faaberg reduserer til 2-1, og like etterpå utligner til 2-2. Det tar ikke mange minuttene før de går opp til 2-3 ledelse, med bare 1 min og 15 sekunder igjen!!
Vi får frispark - Noah setter ballen rett ved stolperoten. Lyn utligner til 3-3 med 1 min igjen av tiden.
Like etterpå så går Lyn igjen opp til ledelsen, ikke bare med 1 mål men med 2 mål før slutt!  
Lyn1 scoret to mål på under 1 min og vant kampen 5-3, og vi var videre til kvartfinalen der vi skulle møte LFK G14 4.

Etter kampen mot Follebu

Etter kampen mot Follebu

Lyn 2 møtte LFK G14.1 og Lyn 2 hadde full kontroll fra start til slutt. 5-1 seier ble det. og i kvarten så skulle de møte Follebu.

I kvarten for Lyn 2 så vinner de 6-2. Men kampen var veldig spennende da Follebu utlignet to ganger, før Lyn tok mer kontroll over kampen og vant fortjent, og de var klare for semifinale.
Kvartfinalen for Lyn 1, så møtte de ett meget fysisk sterk Lillehammer lag. 
Lyn 1 går opp i ledelse med LFK utligner ganske fort. Det ble en slitekamp der intensiteten var veldig høy, mye bevegelser og mye skuddforsøk ble forsøkt men en meget god LFK OG Lyn keeper holdt begge lagene i kampen en god stund.  Men til slutt så er det Lyn 1 som tar det lengste strået og scorer to mål før slutt og vinner 3-1, med seieren der så betydde det at det ble en ren LYN semifinale.

Lyn 1 møtte Lyn 2 i semifinalen. 


 

Lyn 1 i blått og Lyn 2 i rødt og hvit!

Lyn 1 i blått og Lyn 2 i rødt og hvit!

Før semifinalen så spiste begge lagene en god lunsj som foreldrene hadde ordnet for oss, og etter lunsjen så tok vi felles møte før kamp, der begge lagene fikk samme instruksjoner og hadde samme oppvarming. Uansett om det var Lyn 1 eller Lyn 2 som gikk videre til finalen var ikke viktig, vi er ett lag og unner hverandre gleden.

I selve kampen mellom Lyn 1 og Lyn 2 så gikk Lyn 2 opp i føringen ganske fort og ledet 0-3 en liten stund før Lyn 1 reduserte til 1-3 og 2-3 før Lyn 2 scoret igjen til 2-4, og Lyn 1 skrudde på tempo og scoret to mål og det var 4-4 en stund.  To minutter før slutt så scorer Lyn 2 - to kjappe mål og vi klarer å score ett og Lyn 2 vinner fortjent 5-7 og var klare for finale!

I finalen så var det Lyn 2 mot LFK G14 5.
LFK går opp i føringen ganske fort og scorer 4 mål på 3 minutter, guttene våre så ikke helt våkne ut. Guttene skrur på tempo og jobber knallhardt og scorer tre mål og det blir 3-4 før LFK scorer igjen, 3-5 og det er pause.
I Pausen blir vi enige om at vi må gå fremover mot målet, tørre å utfordre. 
Vi scorer med en gang kampen går igang, men LFK scorer igjen og leder 4-6. Med to minutter igjen av kampen så scorer vi ett mål til, og ligger under med 1 mål. Vi har x antall forsøk mot målet med LFK guttene kriger og keeperen reddet mange skuddmuligheter fra oss. Siste sekunder har vi mulighet til å utligne, men igjen er keeperen der og sluttsignalet går og LFK vinner finalen 5-6. 
 

Lyn 2  helt til venstre på bildet på premieutdeling. 

Lyn 2  helt til venstre på bildet på premieutdeling. 

Alt i alt: på 14 kamper så har guttene fra treningsgruppe 1 spilt 14 kamper, de har scoret totalt 86 mål og sluppet inn 32 mål. Dette er vår første futsalturnering, det har vært en veldig vellykket sosial turnering der guttene har bitt godt fra seg med 2 og 3 plass i Lillehammer cupen i klasse G14 der det var 29 lag som var med. 

Futsalturnering er veldig verdifullt for oss og det er det 4 grunner til.
1. I futsalkamp så går ballen mye fortere - du må orientere deg mye mer og flytte bena enda hurtigere enn i en stor fotballbane.
2. Guttene får finpusset og jobbet godt med teknikken din 1 vs 1 eller overtall. 
3. Defensivt så får vi jobbet mye med å ligge kompakt og 1 vs 1 situasjoner som forsvar (vi spilte 1-2-1 formasjon, med en i forsvar) og mot overtallssituasjoner der motstanderlaget kommer 2-3 mot 1, der du må tenke når skal du gå, hvor mye skal du rygge etc. 
4. Samspillet blir forsterket med at kameratskapet bygges!

Jeg tror at alle guttene har lært mye av denne helgen som de kan dra nytte av inn mot neste ukes treningsøkter, og jeg er ihvertfall overbevist om at guttene har hatt det ekstremt morro denne helgen med mye fotballglede, det at to Lyn lag kom til semifianlen og finalen ga spillerne ekstra selvtillit og det bygger selvfølgelig videre på jobben vi skal gjøre videre på fotballbanen.

Trenerne vil rette en stor TAKK til foreldrene som stilte opp med transport og mat/drikke mellom kampene, betyr mye for guttene og oss trenere at dere stiller opp.

Nå er det bare å se fremover og jobbe hardt, i februar så er det noen spennende treningskamper Lyn G03.1 skal møte og i Mars så er det Notodden cup! 

Skrevet av Alan Tano Lyn G03.1