7-1 i siste seriekamp

Onsdag avsluttet J15.1 seriespillet med seier 7-1 over Lambertseter. Det sikret en 4. plass i 1. divisjon foran Stabæk. Kampene mot de tre over oss (Bækkelaget, Kolbotn og Øvrevoll/Hosle) har vært jevne. At vi er blant de beste i vårt område vitner innsatsen i OBOS-cup om. Der venter det en semifinale etter høstferien.

Mot Lambertseter testet laget 4-2-3-1 i stedet for 4-3-3 som har vært mest benyttet. Kanskje har vi blitt litt baktunge i 4-3-3-formasjonen? Til tross for mye ballinnehav hadde vi ikke produsert "mer enn" 41 mål i serien før siste kamp. Vår motstander Lambertseter som vi slår 7-1 har scora 50 mål. Vi endte på 48. Men bakover er det bare Kolbotn som slipper inn færre enn oss. Det kan tyde på at vi har blitt liggende litt lavt og med litt for lite offensivt trykk.

Planen var derfor at 4-2-3-1 skulle hjelpe oss til å få backene høyere i banen, to dype på midten som slipper seg ned i oppbyggende spill, kanter som på riktig tidspunkt gir plass for backene og kan skape overtall på kant, samt en offensiv midt som også søker mellomrommet mellom motstanders forsvar og deres midtbane. Formasjoner kan fort bli litt vel teoretisk og statiske på papiret, men det var lovende det som ble vist. Mer jobbing med denne formasjonen skal bli interessant.

En annen faktor som må tas med i bildet er at Lyn dyrker en ballbesittende spillestil. Dette krever tålmodighet, men vil i det lange løp gi resultater. For at dette virkelig skal gi uttelling er lagene avhengig av mye teknisk trening (ballbehandling og presisjon i pasningsspillet må være på et høyt nivå hos alle) og det krever modenhet i fotballforståelsen. Dette tar litt tid.

I kampen mot Lambertseter får vi til mye på første forsøk. Det lages noen virkelig flotte mål, både etter flotte kombinasjoner og etter lekre soloprestasjoner og skudd.

Dagens målscorere: Zoe (2), Gabrielle (2), Iben, Maria, Maren.

Vi ser fram mot en spennende semifinale i OBOS-cup, tur til Kristiansand og Troll-cup i slutten av oktober og deretter futsal-turneringer hvor vi kommer til å være helt rå.....

At serien er over betyr ikke fotballferie, men litt høstferie tar vi nå. God ferie!