J16 NM: Seier og god kontroll i kvartfinalen

Jubel i garderoben etter kampen (foto: Lyn_nedslag på Instagram)

Jubel i garderoben etter kampen (foto: Lyn_nedslag på Instagram)

Det knyttet seg stor spenning til onsdagens kvartfinale i J16 NM mot Eik Tønsberg - både fordi alle cup-kamper er spennende, men også fordi vi ikke kjenner Eik så godt i J16 sammenheng. Men det viste seg at Lyn-jentene hadde god kontroll. Etter en litt spent start var det Lyn som kjørte kampen som til slutt endte 4-0 men godt kunne endt med større sifre.

Eik Tønsberg kom til Kringsjå fra en 3-2 seier over Hønefoss i 1/8-finalen, hvor Eik ledet 3-0 til pause. Klubben har også lag i 2. og 3. divisjon kvinner hvor flere av spillerne har erfaring. Og de har en spiller som nylig var på J16 landslagssamling, så vi visste det var et godt lag som kom på besøk.

Lyn stilte også med et sterkt mannskap denne kvelden hvor mange av jentene har erfaring fra 2. divisjon og noen spiller også fast i 1. divisjon.

På papiret burde Lyn være favoritter men vi har flere ganger fått erfare at cup-kamper lever sitt eget liv, og alt kan skje. Kampen startet som ofte er med litt høye skuldre og lett nervøst spill. Eik Tønsberg viste seg som ventet å være aktive og offensive, og det første kvarteret bar preg av mange dueller og mye spill på midtbanen.

Etter hvert fikk Lyn mer kontroll på kampen og med raske og presise pasninger, god oppbygging bakfra og mange bevegelser foran ballfører ble det både skapt og funnet rom til å avansere. Lyn kom til flere sjanser men siste presisjonen manglet – noen skudd utenfor mål og Joanna Bækkelund headet en corner i tverrligger. Det lå en scoring i luften.

Etter 21 minutter kommer en situasjon med litt frem og tilbake i feltet foran Eik Tønsberg sitt mål, og til slutt greier Selma Hernes å få en fot på ballen og hjemmelaget leder 1-0.

Eik kommer litt mer med i kampen bl.a. med et skudd utenfor Lyn-målet uten at Mari R. Hasselknippe i Lyn-målet blir satt på de store prøvene. Lyn fortsetter presset, og et kvarter senere kommer en god enkeltmannsprestasjon fra Hedda Foslie hvor hun på sin sedvanlige lekne måte forserer Eik Tønsberg sitt forsvar og setter ballen kontrollert til side for keeper. 2-0.

Eik har med seg en god keeper som er i det kranglete hjørnet i kveld - og som sørger for at resultatet står seg til pause.

I andre omgang er det Jenny Røsholm Olsen sin tur til å tegne seg på scoringslisten etter noen nesten-forsøk i førsteomgangen. Tidlig i andre omgang blir Jenny spilt gjennom, og alene med keeper gjør hun alt riktig og øker ledelsen til 3-0.

Nå har også 01-jenta Jenny Mathiesen kommet inn på banen og de to Jennyene skaper flere farligheter foran mål. Etter 57 minutter kommer Jenny R. Olsen til med et hardt skudd som Eik sin gode keeper redder, men må gi retur på. Her er Jenny Mathiesen på rett plass og setter inn 4-0.

Flere gode sjanser mot slutten av kampen men kampen ender med 4-0 seier til Lyn.

En meget godt gjennomført kamp av Lyn hvor vi presterer jevnt og godt i alle ledd. Imponerende også av Eik Tønsberg jentene som gir alt, og står på for fullt til siste slutt.

Trener Fredrik Roberg er godt fornøyd etter kampen:
- Vi gjennomfører en god kamp, og holder konsentrasjonen oppe gjennom 2x40 minutter. Veldig mye bra arbeid, og spesielt gledelig at vi får brukt hele troppen og at alle bidrar godt i kampen.

Nå kan vi glede oss til en semifinale som skal spilles i midten av oktober. Motstander og tidspunkt får vi vite i løpet av noen uker.

Takk til Eik Tønsberg for en fin kamp og hyggelig besøk, takk til kveldens gode dommertrio og takk til de vel 100 som tok turen til Kringsjå og lagde en god ramme rundt kampen på onsdag kveld.

Lyn-laget denne kvelden var: Mari Refsnes Hasselknippe, Mathia Selinger, Joanna Aalstad Bækkelund(C), Sofie Lien Fagereng, Sarah Gran, Marie Fiedler Amlien, Eline Bjørmark, Emilie Bølviken, Hedda Foslie , Selma Ørstavik Hernes, Una Roaldseth Søyland, Jenny Røsholm Olsen, Bjørnhild Wilhelmsen, Jenny Mathiesen, Margrethe Stenvåg og Mathilde Sletner.

Kampfakta finnes her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6632546

Les Eik Tønsberg sin omtale av kampen.

Andre kvartfinaler i J16 NM er:

  • Ull/Kisa – Grand Bodø (5-1)

  • Herd - Bærums Verk Hauger (spilles 18.09)

  • Forus og Gausel – Gneist (spilles 18.09)

Eik Tønsberg fra onsdagens kamp (foto: Eik Tønsberg)

Eik Tønsberg fra onsdagens kamp (foto: Eik Tønsberg)