J16 NM: Før kvartfinalen Lyn – Eik Tønsberg

Endelig klart for en ny runde i årets J16 NM. Etter at J19 laget røk ut av NM med minst mulig margin på straffekonkurranse for et par uker siden er det i J16 NM vi fremdeles har muligheter. Onsdag kveld klokken 20:15 tar vi imot Eik Tønsberg til kvartfinale på Kringsjå kunstgress.

Gjestene fra Tønsberg spiller på lag i J16 2.div samt 3. og 2. divisjon kvinner. De ligger bra an i J16-serien, og selv om de ligger et stykke ned på tabellen i 2.divisjon så har de tatt noen sterke seiere de siste rundene mot Lier og Skedsmo.

På veien til kvartfinalen har de spilt kvalifisering mot Ørn Horten (1-1), Tønsberg FK (1-0) og Hof/Svarstad/Hv.foss (6-0). Deretter var det regional kvalifisering mot Birkenes (4-0) og Snøgg (2-0) før de kom til første ordinære NM-runde. Her var Hønefoss på besøk i Tønsberg og ble slått 3-2 i en, etter rapportene, spennende kamp.

Lyn har på sin vei møtt Asker (3-2) og Oppsal (17-1) i kvalifiseringsrunden, før Askim (2-1) og Skedsmo (2-0) ble slått i mellomrundene. Den tøffeste kampen ble så 1/8-finalen mot Ottestad, hvor Lyn trakk det lengste strået og vant til slutt 4-2.

Etter en tøff kampperiode for Lyn-jentene har det vært litt roligere en ukes tid nå, med tid til restitusjon og trening, og laget er veldig klare for å gi alt på Kringsjå på onsdag.

Begge lag har gode spillere som spiller på høyt nivå. Faktisk har Sofie Langgård fra Eik Tønsberg akkurat vært på landslagssamling i Sverige sammen med Lyn sine spillere Sarah Gran og Eline Bjørmark. Så her blir det gjensyn på Kringsjå. Flere av spillerne på begge lag møtes også i 2. divisjon kvinner hvor vi er i samme avdeling. Da Eik Tønsberg gjestet Kringsjå i 2. divisjon i våres var det Lyn som var best og vant 6-0, men Eik har som nevnt gjort det veldig bra i den serien de siste kampene.

Det ligger an til et spennende oppgjør en sen onsdagskveld. Mange gode fotballjenter på begge sider, og definitivt to lag som er sultne på seier og avansement i årets J16 NM.

Kiosken er åpen, det er meldt strålende vær, og Kringsjå er nydelig med nytt kunstgress og tribune. Så her er det bare å møte mannsterke opp og skape god stemning rundt denne viktige kampen!

Andre kvartfinalekamper i J16 NM er:

 

Våre gjester fra Eik Tønsberg etter seieren mot Hønefoss. Foto: Eirik Lyngroth/fotball.no

Våre gjester fra Eik Tønsberg etter seieren mot Hønefoss. Foto: Eirik Lyngroth/fotball.no