Sprudlende offensiv

Foto: Dines Haslund

Foto: Dines Haslund

Lyn – Nordby 7-0

Sommerferien er over og den første «hjemmekampen» skulle spilles mot Nordby. Det ble dessverre ikke den nye kunstgressbanen på Kringsjå, men Kjelsås hadde også fin kunstgressbane. Det endte 4-4 sist vi møtte Nordby og vi visste denne gangen hva vi kom til å møte, et lag som slår lange høye baller og skyter så fort de får muligheten. Vi var nøye på teamtalken at vi skulle presse høyt og aldri gi Nordby tid med ballen. Når vi hadde ballen skulle vi være tydelige på pasningsspillet og ta med oss det rolige og balanserte pasningsspillet vi hadde mot Kolbotn.

Kampen ble litt forsinket grunnet at dommeren ikke møtte opp, men Lyn stilte med en forelder som dommer så vi kunne blåse i gang. De første minuttene føler vi litt på motstanderen før vi overtar mesteparten av kontrollen. Vi har mye ball og forflytter oss bra og i riktig retning, mot motstanderens mål, uten å få uttelling. Etter nærmere 20 minutter ender endelig ballen i mål for Lyn. Det er vår innlånte 03-spiller Jenny som fører ballen ned langs kanten og får spilt ballen Hanne som er på skuddhold. Ballen skytes i stolpen før Hanne selv er på returen og scorer. Etter scoringen senker vi skuldrene litt og fortsetter å trille ball den neste halve omgangen. Stine hadde også en godt slått corner som keeperen til Nordby er uheldig med og setter i eget mål.

Hanne feirer scoring! Foto: Dines Haslund

Hanne feirer scoring! Foto: Dines Haslund

Pauseresultatet er 2-0.

I pausen snakkes det mye om at vi kan være enda mer offensive og heller la ballen gå i lengderetning. Vi må rett og slett ville score mer mål. I tillegg må vi vri mer, ballen spilles veldig mye på en side. Vi er enige om at vi har god kontroll på kampen, men at jobben absolutt ikke er gjort.

Hedda Finstad, som stod i mål i første omgang er nå ute på høyrekanten, og åpner 2. omgang med en scoring. Ikke lenge etter har hun assist til Iben som scoret sitt første mål av en kommende Hat-trick i kampen. Vi har virkelig selvtillit nå! Forsvaret, som har vært bunnsolide både Dana-cup, Norway-cup og etter sommeren, er med offensivt og styrer kampen bakfra.

Iben viser at hun burde spilt for FC Tekkers med en fin dribling av keeper. Foto: Dines Haslund

Iben viser at hun burde spilt for FC Tekkers med en fin dribling av keeper. Foto: Dines Haslund

Vi prøver litt nye ting i 2. omgangen også. Vi endret formasjon til 4-2- 3-1 de siste minuttene og noen fikk prøve litt uvante posisjoner. Dette resulterte blant annet i at Hedda Meland fikk være offensiv midtbanespiller, en posisjon som hadde ekstremt mye rom i denne kampen. Dette utnyttet Hedda Meland og tok et godt gammelt solo-raid før hun selv scoret. Vi fortsetter å styre, og etter to nye mål av Iben, er det ikke mye å sette fingeren på mot Nordby. Defensivt havner vi dog på etterskudd mot slutten av kampen, og ikke gidder å ta løpene hjemover, det er viktig at vi holder ut hele kampen. I første omgang bruker vi litt lang tid på å komme i gang, men når konsentrasjonen etter hvert kommer, er vi på så og si resten av kampen. Nok en kamp holder vi nullen.

Bra innsats! Sluttresultat: 7-0.

Fornøyd benk :) Foto: Dines Haslund

Fornøyd benk :) Foto: Dines Haslund