39-5 og litt skuffa?

Etter 3-0 seier mot Sør-Afrikanske JVW i A-sluttspillet i DANA-cup

Lyn J15.1 har i sommer deltatt i Dana-Cup, Norway cup og Hamar Talentcup. Laget har spilt 14 kamper og gått til A-sluttspill i samtlige turneringer. Vi har scora 39 mål (straffesparkkonkurranser unntatt). Vi har kun sluppet inn fem mål på disse tre turneringene, altså ett mål ca. hver tredje kamp. Likevel er vi litt skuffa. Er det mulig?

Først må det sies at vi har hatt det fantastisk fint sammen. Helt supert i Danmark, der både J15.1 og J15.2 bodde sammen på Skagen Strand. 30 blide LYN-jenter og fire (også blide) trenere på tur, vel organisert av fantastiske foreldre som også var til stede i stort monn. Vi hadde også veldig fine dager i Norway Cup og på Hamar. Alt har vært avviklet smertefritt.  

Hva er problemet?

Vel, vi sitter litt med en følelse av "stang ut". Vi taper aldri en kamp med mer enn ett måls margin, og vi blir slått ut på straffekonkurranse etter å ha dominert kampen. Vi spiller jevnt mot overårige og innleide krets- og regionspillere, men går ut litt tidligere enn ønsket. 8-dels i Dana og Norway Cup, kvartfinale mot et sammensatt bylag fra Sandefjord på Hamar. Lagene vi kjemper jevnt mot og vel så det, går ofte langt i turneringen. Vi er på høyde med de beste.

Bortelykkedraktene slo til og alle straffene satt i mål da LYN J15.1 avanserte til 8-dels i Norway Cup etter 1-1 og streffekonk mot Ekko Aureosen/Gossen IL

Om vi skal forsøke oss på en subjektiv analyse, så blir det at vår ballbesittende LYN-fotball rundspiller motstandere som er litt svakere enn oss. Vi valser over dem. Når motstanderen er god og aggressiv i presset, da hender det at vi går på et knepent tap, men også da etter jevnspilte kamper. Det er i disse kampene vi merker at vårt eget tenningsnivå må opp. Vi må være mer skjerpet. Vi har ikke råd til slurv i ballmottaket. Vi mister ball om ikke mottaket er silkemykt og om vi bruker for mange touch på ballen. 

Vi må derfor jobbe individuelt med enda bedre ballbehandling. TIPS: Bruk den nye muren på KG1. Slå baller i veggen og få retur til deg selv. Jobb med å få kontroll på ett touch, og smell ballen i veggen igjen. Om og om igjen.

Ballen på vei til å bli heada i goalen!

Vår spillestil vil komme mer og mer til sin rett. For å ta steget opp til semifinaler og finaler må vi noen knepp opp mot de beste lagene. Som sagt handler mye om at vi da må evne å øke tempoet og presisjonen i ballbehandlingen, og legge til litt mer aggressivitet og løpskraft. Da blir vi vanskelig å ha med å gjøre. 

Likevel må vi ikke glemme at 39-5 på 14 kamper og A-sluttspill i alle turneringer er en sterk prestasjon. Å vinne kamper starter med at man ikke slipper inn mål. 5 baklengs på tre turneringer er knallsterkt. All ære til hele laget, men selvfølgelig aller mest til keeper, forsvarsrekka og midtbanen. Det er imponerende!

Selv om laget står bak våre mål, så skal vi også gi honnør til de som har putta. Vi har laget 38 mål. Sør-Afrikanske JVW lagde et selvmål i DANA mot oss, etter godt slått corner fra Iben. 39 mål på 14 kamper betyr at vi har laget 2,79 mål per kamp. Det er også veldig bra. 

Våre målscorere har vært Zoe 7, Gabrielle 7, Maria 6, Synne 4, Iben 3, Johanne 2, Nora 2, Mille 2, Julie 2, Maren 1, Jenny 1, Emilie 1. 

Takk til trenere og foreldre for en flott sommer - og ikke minst takk til dere jenter som har oppført dere eksemplarisk og representert LYN på en veldig fin måte.

Nå går vi løs på en rå høstsesong!