J16 NM: kvartfinale etter spennende kamp mot Ottestad

Forrige uke gikk Lyn videre til kvartfinale i NM J19 etter en kamp mot Sarpsborg 08 som startet litt svakt, men kom seg etter hvert. Det knyttet seg stor spenning til onsdagens J16 NM kamp mot Ottestad, et lag som gjør det sterkt bade I serie og cuper for tiden. Det ble også en tett og jevn kamp frem til slutten av andre omgang, hvor Lyn seilte fra og vant til slutt 4-2. En sterk innsats mot et godt lag, og da smaker det enda bedre å komme seg til kvartfinale.

Etter fjorårets sure tap i 1/8-finalen mot Kolbotn, var det en gjeng Lyn-jenter med sterk motivasjon til å komme lenger i årets NM som satte kursen mot Hedmarken. Lyn stilte med et sterkt lag selv om vi hadde noen skader og fravær.

Les her forhåndsomtalen av kampen.

Lyn startet kampen best med raskt og offensivt spill, og kom til flere muligheter med Eline Bjørmark ned vår venstre side. Avslutningene blir imidlertid upresise eller stoppes av Ottestad sin keeper. Etter hvert kommer Ottestad mer med i kampen, og spillet jevnes noe ut. Ottestad kommer til sin første større sjanse etter 10 minutter med et hardt innlegg fra dødlinja, men ballen går rett gjennom feltet før deres spiss når frem.

Så etter 17 minutter kommer første scoring. Joanna Bækkelund slår en perfekt ball i bakrom til Jenny Røsholm Olsen som lobber ballen over en utrusende keeper, og Lyn kan juble for ledelse. Men ledelsen skulle ikke vare lenge. Kun tre minutter senere får Ottestad corner. En Ottestad-spiller får gå opp upresset og header ballen hardt opp i krysset - og vi er like langt.

Etter 30 minutter går Lyn igjen opp i ledelsen. Jenny får sjanse til å skyte fra ca 20 meter og ballen går mellom noen bein og inn helt nede ved stolperoten. Stillingen er nå 2-1 til Lyn.

Lyn er ikke på noen måte beroliget, for Ottestad har raske og teknisk gode spillere som ikke gir noe ved dørene. Dagens dommer hadde noen avgjørelser som Lyn-jentene ikke alltid var helt enig i, og kun minutter etter forrige scoring får Joanna Bækkelund gult kort og fem minutters utvisning for protester på et frispark tildelt Ottestad i farlig posisjon. Frisparket går i muren og til corner. Ottestad slår meget gode cornere, og denne faller godt i feltet men heldigvis for Lyn får ingen Ottestad-jenter noen tå på den.

Det blir fem spennende minutter Lyn må stå imot med 10 spillere, men det tar jentene bra. Like før omgangens slutt får Lyn en kjempesjanse. Sarah Gran jobber seg inn langs dødlinja og slår 45 ut til Jenny som skyter knallhard, men Ottestad sitt forsvar blokkerer oppskriftsmessig.

Andre omgang fortsetter med to lag som går 100% inn i spillet. Ottestad kommer til skudd som går høyt over mål, og Jenny kommer igjen alene med keeper, men denne gang går lobben over mål. Minutter etter smeller det i tverliggeren over Lyn-keeper Mari R Hasselknippe når Ottestad kommer til en avslutning.

Ottestad tar mer av spillet og Lyn blir litt stresset, selv om vi også kommer til noen muligheter. Blant annet får Eline til et godt skudd som reddes av keeper, og Joanna får en god corner på bakerste stolpe, men setter ballen rett utenfor.

Deretter kommer det som ikke bør skje. En Ottestad-spiller vender bort en Lyn-spiller og sender en ball i bakrom til sin gode og raske spiss Mia Akre som løper fra Lyn-forsvaret. Alene med Mari gjør hun ingen feil og stillingen er 2-2 med 13 minutter igjen av kampen. Dette gir selvfølgelig Ottestad ny energi og tro på at de kan ta dette.

Men Lyn-jentene har fighterspirit og ikke tenkt å gi fra seg noen seier. Kort etter kombinerer Jenny og Eline fint, og Eline setter inn ny ledelse til Lyn. Kampen fortsetter i høyt tempo, men nå med noe overtak til Lyn, og fem minutter før slutt gjentar vi det hele med et nytt mål til Eline. Lyn kan så sikre inn seieren 4-2.

All honnør til Ottestad sine unge jenter som spiller bra og ikke gir seg. De jobber hardt gjennom hele kampen og gir oss god kamp helt til fløyta blåser. Takk til Ottestad også for god og hyggelig mottagelse og bevertning på idylliske HIAS kunstgress langs Mjøsa.

Fantastisk innsats av Lyn-jentene også. Full konsentrasjon og innsats hele veien fra alle jentene. Går tøft inn i duellene og raskt opp i motspillere for å vinne ball tilbake. Hele troppen fikk spilletid i kveld.

Lyn sitt lag bestod av: Mari Refsnes Hasselknippe, Joanna Aalstad Bækkelund, Sarah Gran, Margrethe Stenvåg, Mathia Selinger, Una Roaldseth Søyland, Bjørnhild Wilhelmsen, Selma Ørstavik Hernes, Emilie Bølviken, Hedda Nikoline Foslie, Jenny Kr. Røsholm Olsen, Eline Bjørmark, Marie Fiedler Amlien, Bethine Brock og Maria Kiperberg Mehl.

Vi er da videre til kvartfinale i både J16 og J19 klassen. Motstander for disse lagene blir antagelig kunngjort i løpet av noen få uker.

De lag står igjen i J16 NM er: Bærums Verk Hauger, Ullensaker/Kisa, Forus og Gausel, Gneist, Herd, Eik Tønsberg og vinneren av Grand Bodø mot Tromsø (spilles 21. aug).

Les fotball.no: Syv lag klare for kvartfinalen

De lag som står igjen i J19 NM er foreløpig Klepp, Fløya og Øvrevoll Hosle. Følgende kamper gjenstår her:

  • LSK – Hønefoss (spilles 19.08)
  • Kaupanger – Mode (spilles 20.08)
  • Gneist – Arna-Bjørnar (spilles 21.08)
  • Brønnøysund  – Byåsen (spilles 21.08)