J16 NM: Før kampen Ottestad-Lyn

Lyn tok gull i Norway Cup - kan det gjentas i årets J16 NM? (Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Lyn tok gull i Norway Cup - kan det gjentas i årets J16 NM? (Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball)

Endelig er sommeren over, og vi gjør oss klare til første oppgjør i den landsdekkende runden i Telenor Cup NM J16. Onsdag 17. august, klokken 20:00, er Lyn på besøk på Ottestad og HIAS kunstgress for å avgjøre hvem som går videre til kvartfinalen.

Det er to gode og spillende lag som skal møtes, og ingen av lagene har ligget på latsiden i sommer. Ottestad har et lag bestående av primært 01-jenter, og laget gikk helt til finalen i J15-klassen i DanaCup i juli hvor de vant sølv. Lyn slet litt med en tynn tropp i Gothia Cup sin Eliteklasse i J17 i sommer, men tok det til gangs igjen da laget vant gull i den nye J17-klassen i Norway Cup med hele 33-1 i målforskjell.

Veien til dagens 1/8-finale har vært ganske grei for begge lag. Ottestad gikk gjennom kvalifiseringen med 5-0 over Nordre Trysil, 3-0 over Elverum og 2-1 over Fart, før de i mellomrundene slo ut Holmen (5-4) og Gjelleråsen (8-3). Lyn har på sin vei møtt Asker (3-2) og Oppsal (17-1) i kvalifiseringsrunden, før Askim (2-1) og Skedsmo (2-0) ble slått i mellomrundene.

Lyn er godt forberedt før turen til Hedmarken og Ottestad, og er svært tente på å komme videre i J16 NM etter et litt surt tap mot Kolbotn i nettopp 1/8-finalen i fjor. Men vi er helt sikre på at Ottestad er klare for å gjenta bragden med å vinne over Lyn - de slo nemlig Lyn J15 i Adidas Cup tidligere i år. Her er det med andre ord duket for en svært spennende kamp, og vi håper mange i rødt, hvitt og blått tar turen og heier på jentene.

Her er link til facebook-arrangement for kampen: https://www.facebook.com/events/318770401800311/

Ellers i NM J16 er fjorårets finalister, Stabæk og Molde, begge slått ut av cup’en. De andre 1/8 finalene går som følger:

•    Strindheim – Ullensaker/Kisa 3-5
•    Randesund – Forus og Gausel 1-3
•    Bærums Verk Hauger – Viking 3-2
•    Gneist – Syril 6-3
•    Molde – Herd (2-3 e.e.o)
•    Eik Tønsberg – Hønefoss (3-2)
•    Grand Bodø – Tromsø (spilles 21.08)