Greit med uavgjort

Ella med ballen under kontroll   Foto: Gunhild Lien

Etter at LYN J15 slo tidligere serieleder Kolbotn, var det ØHIL som tok over tetplassen i 1. divisjon. LYN kan slå alle, og var innstilt på å ta en ny "serieleder-skalp", da nettopp ØHIL besøkte Kringsjå onsdag kveld. 

Det var fint spillevær på Kringsjå, og vår siste kamp på det utslitte gressteppet. Etter sommeren gleder vi oss til nytt dekke. Da skal vi ikke tape en eneste kamp hjemme hele høsten!

Maria i duell   Foto: Gunhild Lien

Begge lag produserte store sjanser i første fase av kampen. Det var ingenting ved kampbildet som tydet på at vi ikke var gode nok til å slå serieleder ØHIL. Det var tydelig at det var to jevne lag som møttes. LYN framsto som mer ballbesittende, ØHIL mer direkte med baller i bakrom.

Nora i kamp om midtbanen   Foto: Gunhild Lien

Omtrent midtveis i omgangen gjorde LYN sine første bytter. Det gikk knapt to minutter før Gabrielle mottok ballen på venstre kant, satt opp en fin trekant med Iben som hun leverte nydelig tilbake til Gabrielle som forserte inn i feltet og satt skuddet hardt like på innsiden av stolpen. Et flott mål og 1-0 til LYN. I den fasen av kampen bredte det seg en klar følelse av at dette kunne vi vinne.

Gabrielle med fint mål   Foto: Gunhild Lien

ØHIL skapte sjanser, ikke minst etter godt slåtte cornere, men keeper-Ella og resten av laget forsvarte seg godt og rensket unna. Dermed gikk LYN til pause på stillingen 1-0.

I andre omgang virket det som om ØHIL hadde bestemt seg for å gi alt for å ta igjen LYNs ledelse. De framstod med høyere intensitet i spillet sitt. I perioder virker det som det setter oss litt ut. I stedet for å svare med samme mynt, blir vi litt passive.

Maren i fint driv   Foto: Gunhild Lien

ØHIL kommer til noen store sjanser. Til slutt kom utlikningen via en LYN-spiller som gjør ballen utagbar for Ella. Dermed var vi like langt; 1-1.

ØHIL ga seg ikke med det, og produserte flere farligheter.  Blant annet smalt ballen i tverrligger. Utover i omgangen kom imidlertid også LYN-jentene mer til hektene. Blant annet avluttet Mille et flott angrep med et godt skudd, dessverre for oss gikk ballen i nettveggen. Iben hadde også en stor mulighet, men ballen snek seg like utenfor stanga. 

Tidvis farlig foran vårt mål   Foto: Gunhild Lien

Det ble en veldig spennende avslutning på kampen. Da dommeren blåste av kampen var følelsen at uavgjort var greit, og ikke noe å klage på for vår del. 

Det vi kan ta lærdom av fra denne kampen er at vi må "spille på oss trygghet". Finne hverandre tidlig, orientere oss godt, slik at vi unngår slurvefeil. I de kampene hvor vi fra start får ballen til å gå raskt fra spiller til spiller, så ser det ut som vi spiller på oss trygghet. Det handler også litt om å få igang praten fra start. Det bidrar til høyere intensitet i alt vi foretar oss. Dermed flyter spillet bedre og vi kommer inn i en god sirkel. 

Mille jages av ØHIL   Foto: Gunhild Lien

Vi har ny kamp i OBOS-cup lørdag, borte mot KFUM. Den skal vi vinne!

Takk til ØHIL for kampen og lykke til videre med sesongen. Takk også til kampens gode dommer.

Klikk på bilde under for flere blinkskudd. Alle foto: Gunhild Lien