Kampreferat Lyn-Abildsø


I starten av omgangen presset vi Abildsø bakpå og vi tar umiddelbart overtaket i kampen. Gøy å se at vi varierer frispillingen bakfra, samt angreppsspillet vi etablerer på deres halvdel der vi ofte benytter oss av Vilhelm som target for å droppe til indreløperne rettvendt. Vi skaper tidlig noen halvsjanser og etter 10 minutters spill har vi flotte kombinasjoner sentralt i banen før vi vinkler ute på høyre flanken. Ballen ender til slutt opp 45 til Vilhelm på et god timet løp i boks. Edvard med assist - en duo som kjenner hverandre. 2-0 kommer av noe samme oppskrift der Vilhelm finner Ulrik i boks. Han er en kald fisk og breisider ballen i mål fra kort avstand. Vi har egentlig initiativet i hele første omgangen og variere mye i angrepsspillet. Vi vender spillet godt og får Abildsø til å løpe mye i mellom. Vi er i forkant av de fleste situasjoner. Vi dominerer og 3-0 kommer fra en solo prestasjon, et mål det oser mye repertoar og selvtillit av. 4-0 kommer like før pause der Marius kamuflerer et godt timet dybdeløp i boks, der pasningen fra Henrik er presis, ikke meter, men på cm.

Vi er offensive, og vi tørr å være offensive. Dette kommer på bakgrunn av tydlig kommunikasjon. Vi opprettholder en bra innstilling i presshøyden i alle tre ledd, og når vi vinner ball kommer blant annet Nicolas og Fridtjof på flere gode løp og overlapper i 1.omgangen, som vi kunne benyttet oss av hyppigere. Veldig tydelig kroppsspråk når dere kommer på disse løpene, og her trenger dere ikke rope. Hovmesterne på midten ser dere, men vi er litt utålmodige i den forløsende pasningen. I denne sammenhengen er det herlig å se at vi er litt mer gjennombruddshissige og målfarlige i denne 1.omgangen. Det er en spisskompetanse vi skal jobbe videre med i sommer. Vi følger opp gameplan og spesielt nøkkelpunktet med å kamuflere mye av hensikten i det det vi gjør er vi gode på. Vi er vanskeligere å lese, og opptrer uforutsigbart. Spesielt duellstyrken langs bakken og lufta, samt pasningsspillet innehar større innlevelse, presisjon og konsentrasjon enn de to foregående kampene. Holdningen vi spiller med var av annet kaliber, tar med oss denne til Follo. 

Små justeringer ble gjort i pausen, og fortsatt handler det meste om Lyn G01.1 der vi skaper flere småsjanser uten å få helt uttelling. Vi er gode i ballerobringer og Evan kriger godt fra sin høyrekant der scoringen på 5-1 etter corner viser vilje. I 2.omgang blir det litt mere one-man-show og for like bevegelser som dreper mye av rommene. Vi mangler litt på tålmodigheten i oppbyggen bakfra, men samtidig klarer vi å styre kampen til en fortjent seier. Ok at vi forsøker litt nye mønstre, der Mihailo sine innlegg fra venstre skaper trøbbel for Abildsø gutta. Jeg synes også det er helt greit at vi utfordrer oss selv litt individuelt i en slik kamp. Skal en lykkes med en chip fra 25m eller en finte på høyere nivå i fremtiden, er det rom for å øve i en slik kamp. Denne kampen ga flere positive erfaringer vi skal ta med oss inn til siste kamp mot Follo, som vi gleder vi oss til.

Kampfakta: Lyn-Abildsø 5-3 (4-0)
Mål: Vilhelm, Ulrik, Edvard, Marius, Evan