Bøtta bidro til seier i varmen

Bøtte og svamper ble hentet fram før kamp og kom godt med onsdag Foto: Gabrielle Falkenberg

Bøtte og svamper ble hentet fram før kamp og kom godt med onsdag
Foto: Gabrielle Falkenberg

Det er varmt i Oslo nå. Lambertseter kunstgress kunne skilte med hele 34 grader i sola ved kampstart onsdag kveld. Da er det helt avgjørende å ha muligheten til å kjøle seg ned innimellom, ved hjelp av kaldt vann fra "svampebøtta". Det hadde ikke motstander Lambertseter tenkt på, og dermed hadde LYN med en gang både et fysisk og psykisk overtak. 

Lambertseter stilte med et sterkere lag enn sist, da vi vant hele 17-1 i OBOS-cup. LYN kom likevel best i gang, og burde putta allerede etter få minutter. Både Zoe og Gabrielle hadde store sjanser, men ballen ville ikke inn.

Etter et par offside-avblåsninger som ble heftig debattert på sidelinja, ble Zoe endelig vurdert å være på riktig side, da ballen ble tredd gjennom til henne i midten. Dermed sto det 1-0 til Lyn etter en sikker avslutning. Etter det kom offside-avblåsningene sjeldnere og målene oftere. Zoe ga seg ikke før hun hadde scoret ekte hat-trick. Flotte mål! Dermed sto det 3-1 til LYN til pause, etter at vi også slapp inn et litt unødvendig mål. 

Zoe med hat-trick i første omgang.   Foto: Gunhild Lien

I andre omgang var sola på vei bak trærne og temperaturen ble med ett mer levelig. Det var likevel høy temperatur i flere dueller. LYN-jentene lot seg ikke pille på nesa, og gikk tøft inn i duellene. I andre omgang ble pasningsrommet mellom motstanders back og midtstopper utnyttet fint flere ganger, både ved oppspill fra forsvarsrekke og fra midtbaneleddet. Dermed kom vi oftere rundt på kant og skapte flere målsjanser. Et slikt flott angrep ble avsluttet på kant til Iben, som slo vakkert tilbake fra dødlinja. Hun treffer Gabrielle presist, som avslutter på direkten, kontrollert nede i hjørnet. Vakkert mål!

Takk for pasningen og takk for målet.   Foto: Gunhild Lien

Til tross for varmen gjør forsvarsrekka og midtbanen en solid jobb. Med tanke på at enkelte også sliter med litt forkjølelse om dagen, så ble det lagt ned en beundringsverdig jobb kampen igjennom. Slurvefeilene som gir mål i mot luker vi bort til neste kamp.

Mange LYN-jenter på returløp i steikende sol for å stoppe Lambertseters gode nr. 7
Foto: Gunhild Lien

Siste målet kommer etter et utspill fra motstanders keeper, som Gabrielle tar ned med en ballettøvelse (strakt ben og foten over hodet), setter fart mot mål og scorer sikkert.

Blikket opp og fram - det er bra. To mål på Gabrielle.   Foto: Gunhild Lien

Ella er gjennom hele kampen fint ute og plukker gjennomspillene, men litt uheldig på en ball som gir Lambertseter 2-5 på resultattavla. Men det glemmer vi. 

God kamp av Ella!  Foto Gunhild Lien

Bra kamp i varmen, jenter! Gratulerer med nok en seier!
Klikk på bildet under for flere blinkskudd.  Alle foto: Gunhild Lien