Videre i Adidas-cup, tross tap

Etter kamp, ikke topp stemning   Foto: Gunhild Lien

Lørdag møtte LYN J15 Ottestad fra Hamar i kampen om puljeseier. Vi spiller i klassen J15/16 og hadde derfor også med 00-spillere i denne kampen.

Forutsetningene var at LYN måtte slå Ottestad med 2 mål for å vinne pulja. LYN ville holde andre plassen i pulja med alle andre resultater, så lenge vi ikke tapte med 15 mål.

Una med kontroll på ball   Foto: Gunhild Lien

Det var jevnt i starten. Etter de første minuttene kunne vi se at 15-målstap ikke kom til å bli et reelt alternativ. Tvert imot virket det som om det var fullt mulig å vinne denne kampen.

Ottestad er et godt og sterkt fysisk lag. De slår gjerne langt i bakrom, mens vi på vanlig LYN-vis ofte bruker tid i det oppbyggende spillet. 

Siste instruksjoner   Foto: Gunhild Lien

Utover i omgangen var det kanskje Ottestad som hadde de største sjansene, men Ella og forsvaret holdt unna. Det sto 0-0 til pause.

I 2. omgang stilte 01-jentene i litt mer vante posisjoner enn fra start. Det så ut til å styrke samhandlingen betraktelig og LYN tok over banespillet. Ballen gikk fint mellom lagdelene og etterhvert produserte vi store sjanser. Første halvdel av andre omgang var god. Trua på seier vokste.

Gabrielle ser etter åpninger   Foto: Gunhild Lien

Vi var stadig oftere på farlige visitter i motstanderens 16-meter, og et mål lå i lufta. Men dessverre ville ikke ballen inn. 

Dermed går det som det ofte går når spillemessig overtak ikke omsettes i mål. Motstanderen kommer tilbake. Vi mister litt grep om midtbanen. Det resulterer i mer trykk mot eget forsvar. Vi sliter med et par klareringer og dermed sitter ballen i feil mål. I siste fase av kampen skjer det tre ganger. 

Bjørnhild med heading Foto: Gunhild Lien

Dermed ble det 3-0 til Ottestad. Så lenge vi ikke vinner med to mål spiller det liten rolle. 

Det betyr at vi møter Skedsmo i sluttspillet. Skedsmo har et godt J16-lag som ble slått ut av LYN i NM. Dersom de satser med samme lag i Adidas-cup blir det en tøff motstander. Men ingenting er umulig. 

Zoe i farta   Foto: Gunhild Lien

Takk til Ottestad for kampen. Vi ønsker dem lykke til videre i sesongen.

Takk også til kampens gode dommer.

Maren vender bort motstander   Foto: Gunhild Lien