Vi kan bedre

Ikke spesielt fornøyd etter 2-2 mot Nordstrand   Foto: Gunhild Lien

Onsdag kveld var det duket for returoppgjør mot Nordstrand. Gøyalt at vi møter alle lag to ganger i serien, det gir oss mulighet for å være forberedt på det vi møter. Likevel begynner det litt famlende, denne uvanlig grå aftenen på «Niffen». Nordstrand er på hugget og klarer å forstyrre spillet vårt fra start.

Nora med fokus   Foto: Gunhild Lien

Gradvis får vi ballen til å gå raskere, og vi skaper mer framover, spesielt på høyre side. Flere avslutninger og cornere vitner om at vi nærmer oss. Etter ca 20 minutters spill kommer endelig skåringen. Zoe banker inn 1-0 fra 10 meter etter fint gjennomspill fra Nora. Like etter får vi nok en corner. Johanne (som så ofte på corner) er siste Lyn-jente på ballen som sniker seg over målstreken. 2-0. En farlig ledelse er det noen som sier.

M&M    Foto: Gunhild Lien

Nordstrand er litt heldige når en høy ball ender i beina på Ella og sklir bak henne, ferdig dempet for skåring til Nordstrand. 2-1. Før pause har Nordstrand skåret enda et mål. Vi har hatt flere sjanser, men mangel på besluttsomhet foran begge målene gjøre at det står 2-2 og ikke 3-1 når dommeren blåser til pause.

Fanny foran   Foto: Gunhild Lien

I andre omgang jager vi for å få det avgjørende målet. Nordstrand fortsetter å gjøre det vanskelig for oss, og vi gjør det litt vanskelig for oss selv også. Når hver og en spiller holder litt lenge på ballen blir vi lettere presset, pasningene blir mer upresise og det påfølgende mottaket like så. De gangene vi lykkes med færre touch og tidlige pasninger, blir balltempoet høyt nok til at vi kommer lettere fremover. Totalt sett får vi nok sjanser til å avgjøre denne kampen, men det vil seg ikke helt denne kvelden. Nordstrand er heller ikke ufarlige på kontringer, og det er godt gjort at Ella er våken når hun blir satt på prøve.

Ella med kontroll    Foto: Gunhild Lien

Referenten har en oppfatning om at jentene ikke var helt tilfreds med dagens prestasjoner og innsats. Hva som er grunnen til at det blir slik (utover den subjektive synsingen over), får trenere og spillere finne ut av sammen, og lære av slik at neste kamp blir mer som de ønsker.

Vet vi kan bedre....   Foto: Gunhild Lien

Viktig at de stiller krav til seg selv og hverandre, men enda viktigere at den positive praten overskygger den negative, før, under og etter kamp. Det gir mer energi i gruppa. Og det trengs til lørdag. Da er det ny kamp i Adidas cup mot Ottestad på NIH. Vi gleder oss!

Takk for kampen til Nordstrand og til dommeren, vi ønsker dem lykke til videre.

Trykk på bildet under for flere blinkskudd. Alle foto: Gunhild Lien