J16 NM: Seier på gammelt gress

I den aller siste kampen som ble spilt på vårt vel utslitte kunstgress kunne Lyn juble for avansement i J16 NM. Andre mellomrunde mot Skedsmo ble som ventet en jevn batalje hvor et ivrig og aktivt Skedsmo gav Lyn lite ro med ballen og finspillet uteble. Likevel var det Lyn som greide å sette to mål og avansere til første landsomfattende runde i NM i august.

Lyn hadde mange muligheter i begynnelsen av kampen. Vi fikk til mye på vår venstre side med Eline Bjørmark og Hedda Foslie som kombinerte bra. Men avslutningene kom enten på keeper eller utenfor mål. Andre veien fikk vi stoppet angrepene før de ble riktig farlige.

1-0 kom etter 25 minutter da Una Søyland avanserte til dødlinja på høyre side og la perfekt inn til Eline som kunne sette ballen hardt oppe i krysset.

Skedsmo kom mer med etter scoringen, og fikk både frispark og corner som kunne blitt farlige men ble avverget av Lyn-jentene. Jenny Røsholm Olsen hadde også et par nesten-muligheter før pause, uten at de ble omsatt i mål.

De nær 100 tilskuerne var ikke sikker på hvordan dette skulle ende da lagene gikk til pause på stillingen 1-0. Skedsmo sin trener, som var meget aktiv i hele kampen, og også fikk tilsnakk av dommeren, hadde nok en effektiv pauseprat med sine jenter. Andre omgang startet ihvertfall med et økt Skedsmo-press som lett kunne har ført til utligning.

I stedet var det Lyn som økte ledelsen etter 55 minutter. En utsøkt langpasning fra Jenny til Una, som vinner ballen foran en forsvarer og alene mot keeper gjør hun ingen feil og øker ledelsen til 2-0.

Fortsatt mye energi i Skedsmo-jentene som ikke gir seg. Mari må ut i full strekk for å hindre et godt skudd, og på en corner er Skedsmo igjen farlig frempå. Men Lyn-jentene har også full innsats og rydder unna. Joanna Bækkelund og Margrethe Stenvåg i midtforsvaret er gode til å stoppe Skedsmo, og antallet frispark vitner også om en tøff kamp.

Mot slutten har både Jenny, Eline og Marie Amlien gode sjanser til å øke men kampen ender med en deilig 2-0 seier til Lyn. Om det ikke var det beste spillet vi har prestert så viser alle jentene skikkelig kampvilje og vi kriger oss gjennom kampen. Bra å vise at vi også behersker slike kamper!

Kampdetaljer finner du her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6596871

Da er vi ett av 16 lag som gjenstår i J16 NM i år. Første ordinære runde spilles midt i august og vi forventer at motstander annonseres om ikke så lenge. Forhåpentligvis kan vi få ta imot et lag på vårt nye kunstgress.

Andre resultater fra vår mellomrunde:

  • Kongsvinger – BVH 1-6
  • Ullensaker/Kisa – Øvrevoll Hosle 11-1
  • Ottestad – Gjelleråsen 8-3

De lag vi vet er videre til første ordinære runde er:
Herd, Strindheim, Molde, Hønefoss, Randesund, Ullensaker/Kisa, Lyn, Bærums Verk Hauger, Syril, Forus og Gausel, Gneist og Ottestad.