God kamp i OBOS-cup

Seiersdansen   Foto: Gunhild Lien

Lørdag møtte J15 KFUM i OBOS-cup på Ekeberg kunstgress. KFUM har spilt ti kamper i år og kun tapt to. Det var derfor viktig å ikke tenke for mye på at vi spiller i 1. divisjon og de i 2. divisjon. KFUM slo ut Bærum i 1. runde. 

Scoring av Zoe   Foto: Gunhild Lien

Med Ella borte er det veldig bra at både Mille og Zoe tar ansvar med hver sin omgang i mål. De plukker det som kommer og holder nullen suverent. 

Det var godt å se et LYN-lag gå ut i skjerpet modus. Vi kom fort til sjanser og det var Zoe som åpnet scoringene. Skuddet gikk i tverrliggeren og ned på innsiden av streken før ballen spratt ut igjen på banen. Bra av dommer å se at den var inne, uten hjelp verken fra assistentdommere eller teknologiske innretninger. Flott mål!

Iben i fint driv, med lagvenninner rundt seg   Foto: Gunhild Lien

LYN-jentene spiller fin fotball fra start. Pasningsspillet sitter. Mange fine spillvendinger gjør det slitsomt for motstander, som blir jagende etter ball mesteparten av tida. 2-0 er det Gabrielle som står for med et kontrollert skudd nede ved stolperota.

Jenny vinner duellen   Foto: Gunhild Lien

Forsvarsrekka vår har god kontroll gjennom hele kampen og bidrar også mye offensivt med backene. Det er blitt en veldig viktig del av vårt spill. 3-0 kommer ved Zoe som setter ballen sikkert til side for keeper etter et flott angrep. 3-0 ble også pauseresultatet.

Julie lagde dagens corner-mål   Foto: Gunhild Lien

Andre omgang fortsetter i samme stil. Omgangen er ikke gammel før Iben drar seg inn i feltet forbi både en og to spillere. En nydelig forsering av Iben som avsluttes med et flott skudd. 4-0 til oss. 

Bethine klarerer    Foto: Gunhild Lien

Også i denne kampen er vi farlige på cornere. Julie dukker opp på rett sted til rett tid og ekspederer ballen sikkert i mål. 5-0.

Maren, Maria, Synne og Nora legger ned flere mil på midtbanen, og sørger for at vi hele tiden holder trykket oppe. Maren sender også ballen i krysset fra 22 meter. Nydelig skudd og 6-0 til Lyn. 

Gabrielle med to mål    Foto: Gunhild Lien

Kantene våre er flinke til å komme rundt og bidrar både med assists og scoringer. Gabrielles frispilling av Iben i forkant av 7-0 er et godt eksempel. Iben sender ballen sikkert i nettet alene med keeper. 

Gabrielle får også æren av å avslutte mål-showet, da hun drar av to KFUM-spillere, skjærer inn i feltet og løfter ballen over hodet på keeper fra skrått hold. Nydelig scoring og 8-0 til LYN.

Rolig utover i 2. omgang   Foto: Gunhild Lien

Det er en grunn til at KFUM blir slitne etterhvert, og det er pasningsspillet til LYN. Vi sliter dem rett og slett ut. Honnør til hele laget for en veldig godt gjennomført kamp! Over sommeren blir det kvartfinale i OBOS-cup.

Onsdag er det seriekamp mot Nordstrand før vårsesongen avsluttes med kamp i Adidas-cup på NIH lørdag 18. juni.

Bølgen og takk for kampen til bortesupporterne   Foto: Gunhild Lien

Takk til KFUM for kampen og lykke til videre i sesongen. Takk også til kampens gode dommer.

Dagens målscorerer: Zoe (2), Iben (2),Gabrielle (2), Julie, Maren