J19 NM: Storseier på Raufoss

Kampen i første runde NM J19 ble ikke så spennende som vi hadde fryktet. Lyn tok ingen sjanser og stilte et meget sterkt lag med mange landslagsspillere i troppen. Laget hadde dermed god kontroll på kampen fra første stund og vant komfortabelt 10-2 på NAMMO Stadion.

I et grått og overskyet vær gikk Lyn-jentene ut i full fart og det tok kun fem minutter før Frida Maanum hadde satt første ball i Raufoss-målet, men ikke den siste. Målene kom på vakkert vis på rekke og rad. Det var klart at jentene fra Oslo var ett hakk for hvasse for Toten-jentene og stillingen til pause ble 6-1 etter mål av Frida Maanum (2), Andrea Willmann (2), Heidi Ellingsen (1) og Frida Bråttum (1).

Men Raufoss er ikke noe dårlig lag. De var på flere besøk mot Lyn-målet hvor Christine Berthelsen hadde god kontroll. Målet imot kom på frispark fra ca 25 meter som ble satt oppe i krysset hvor Christine nesten fikk stoppet skuddet.

Lyn gjorde hele syv bytter i andre omgang så hele troppen på 18 jenter fikk mye spilletid. Selv om snitt-alderen gikk noe ned på et allerede ungt Lyn-lag, vant vi også andre omgang 4-1 etter scoringer av Jenny Røsholm Olsen (2), Mari Floor Brenden (1) og Ingvild Harbo (1).

Solid innsats i dag og solid seier. Takk til Raufoss for hyggelig vertskap og ustoppelig innsats, takk til dommertrio og takk til de som tok turen til Raufoss i et etter hvert ganske vått og surt vårvær.

Kampfakta og full tropp finnes her:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6594446

Nå er vi spente på hvem NFF setter opp som motstander i andre runde i J19 Telenor Cup. Etter planen skal den kampen spilles innen 21. august så kampen blir i alle tilfelle etter sommerferien. Motstander blir en av vinnerne i de andre kampene i runden som er:

 • Klepp-Haugar 3-1
 • Arna-Bjørnar - Stord 3-0
 • Molde - Trondheims-Ørn 2-0
 • Lyngdal-Hinna 2-7
 • Flatås-Byåsen 0-10
 • S08-Lørenskog 2-1
 • Storhamar-LSK Kvinner 0-12
 • Gneist-Sandviken 8-0
 • Hønefoss-Urædd 3-1
 • Herd-Kaupanger 0-4
 • Tiller-Brønnøysund 0-2
 • Grand Bodø – Medkila 7-0
 • ØHIL-Tønsberg 8-1
 • Bossekop-Fløya (spilles 7/6)
 • Askim-Kolbotn 0-3