J19: Sterk seier over Bærums Verk Hauger

Vinnerlaget. Foto: lyn_nedslag på Instagram

Vinnerlaget. Foto: lyn_nedslag på Instagram

Torsdag kveld var det ny kamp i J19 1.divisjon. Denne gangen hjemmekamp mot Bærums Verk Hauger (BVH). For Lyn er dette en svært travel uke hvor jentene fra junior-troppen er involvert i både NM-kamper, 2. divisjon og J19. På grunn av 2.divisjonskamp samme kveld var det derfor et ungt Lyn-lag bestående av omtrent 50% 01-jenter som stilte til start mot BVH, flere med liten eller ingen erfaring på dette nivået. Da er det desto mer imponerende å dra i land en seier.

Vi forventet en tøff kamp mot et godt lag med mange jenter som er både 3 og 4 år eldre enn våre, og det var ikke tvil om at BVH kjørte kampen til å begynne med. Lyn ble spilt lave og BVH kom til flere avslutninger, men de gikk enten til side for mål eller var greie å ta for keeper Mari R Hasselknippe.

Men Lyn hadde også sine sjanser, og når BVH stod høyt ble det bakrom å spille i. Med en superrask Marie Amlien på kant fikk vi flere store muligheter, men avslutningene gikk ikke i mål.

Etter hvert som det første trykket avtok litt ble spillet mer konsentrert på midtbanen. Begge lag hadde muligheter, men det var nok fremdeles BVH som var det førende laget. Etter 30 minutter får BVH kampens største sjanse. Etter spill ned mot dødlinja blir det slått inn til en BVH spiller som står alene foran åpent mål på 5 meter, men et dårlig touch sender ballen via tverrligger og ut.

Spillet bølger nå litt frem og tilbake. Sara Heggedal en god sjanse alene med keeper men ballen vil ikke inn, og like etter ligger ballen i Lyn-målet, men det er allerede blåst for offside. BVH øker trykket og har teknisk gode spisser. Etter 41 minutter tråkler de seg gjennom Lyn-forsvaret og får pirket ballen i mål ved siden av Mari og bortelaget tar ledelsen.

Som det ofte gjør, så slår det andre veien kort tid etter et mål. I første angrep etter BVH sitt mål fosser Marie igjen nedover sin høyre kant, slår hardt inn foran mål hvor 01-jenta Maria Kiperberg Mehl bredsider ballen i mål og det er igjen balanse i regnskapet kun få minutter før pause.

Så er det ekstra deilig å følge med på det neste som skjer. Lyn får corner fra høyre. Margrethe Stenvåg slår denne presist inn i feltet mot bakre stolpe hvor Bethine Brock dukker opp og kan sette inn en Lyn-ledelse.

Selv om man ikke kan kalle kampen velspilt er det imponerende hvordan Lyn-jentene står på og ikke legger noe imellom i duellene. Vi kriger til oss ballen selv om vi til tider blir utspilt. Men Lyn har også bra spill og etter 75 minutter kombinerer 01-jentene Johanne og Synne bra, og sistnevnte øker ledelsen til 3-1.

Krigen fortsetter og BVH har absolutt ikke gitt opp. Kun få minutter før slutt får de også uttelling. Deres spiss løper etter en ball i bakrom, og når denne samtidig med keeper Mari som ikke får rom til å klarere skikkelig og ballen spretter tilbake så BVH kan trille inn redusering til 3-2.

Dette tenner selvsagt BVH-jentene og de siste minuttene blir et intenst oppgjør. Lyn-jentene holder bra unna og kan juble for den femte seieren på rad i J19-serien! Som sagt imponerende av Lyn, og veldig moro at alle Lyn sine mål ble satt av 01-jenter.

Vi skal ta med at to av Lyn-jentene i kveld fikk gult kort for å spille med strikk rundt håndleddet.

Takk til BVH for en spennende kamp, takk til dommertrioen, og takk til de ca 30 som kom for å se på. Nå blir det en tøff bortekamp mot Raufoss i J19 NM førstkommende søndag, og så bortekamp mot Bærum torsdag 2. juni i J19-serien.

Kveldens tropp og kampfakta finnes her:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6414149