Kampreferat: Kolbotn - Lyn

Lyns G15.1 lag var med på en målfest da laget spilte 5-5 borte søndag kveld på Sofiemyr kunstgress. Det var et litt redusert mannskap som spilte mot Kolbotns 01 lag. Spesielt sykdom og skader i alle ledd gjorde at vi måtte improvisere litt med gutta både offensivt og defensivt for å få kabalen til å gå opp. Men, i denne berg- og dalbane-kampen er var det mye god kampvilje og 1 poeng ser vi oss ok fornøyd med. Helt ideelt med så mange nye spillere i helt nye posisjoner er det ikke, men all ære til dem som ble gitt sjansen, og tok utfordringen. Det handler om å ta benytte seg av mulighetene en får, da laget fortsatt ikke er fastsatt. Nyt de 12 trekkene vi hadde fra avspark etter 1-0 Kolbotn i denne videoen fra 01:30-2.:05 (Samtlige i laget er med på å lage denne scoringen. Spesielt motsatte bevegelsen Ola-Evan, som utløser pasning fra Tinius og Kaspers overblikk på løpet til Ulrik er vakkert. Ikke feil med Vilhelms tåmodighet i boks heller): 
https://www.youtube.com/watch?v=0HAC6UsTHMoKolbotn laget 1-0 allerede etter 2 minutter, og allerten ble tent for oss trenerne på siden: kick and run på to ekstremt fysiske og dyktige spisser. Men, Lyn svarte, 1-1 på en fin opprulling inn sentralt, Kasper med gjennomspill og vinkling til Ulrik som hadde startet bredt bak Kolbotns bakre 4er, som legger tilrette og bredsider ballen inn til Vilhelm på plass til riktig tid, 1-1. Flott goll! 2-1 Kolbotn, samme resept. Den bakre 3-er befinner seg ikke i en kjede, for store avstander, ingen sikring og vi taper ofte 1v1 dueller i bakre tredjedel. Noen av gutta følger opp ‹‹individuell målsetting på lapp›› og jammen får Ola inn et skudd bak Kolbotns keeper fra omtrent 17 meter. Kolbotn skaper flere sjanser på tampen av 1.omgang. Første omgang ble en målrik affære og Grannes har flere mesterlige redninger. 

Det va nødvendig med noen taktiske justeringer i pause. Det foregår en midtbanekrig de første 10 minuttene før Kolbotn igjen tar initiativet i kampen, da vi er defensive og kollektivet har ikke hodet i kampens hete. Laget fremstår tidvis uten harmoni og 3-2 kommer på bakgrunn av en kommunikasjonssvikt. Men, vi er Lyn G01, vi svarer, som vi alltid gjør. Henrik Gunther nekter å la en stikkerball gå inn til keeper og går 100% for å nå ballen, 
3-3. Endelig begynner troen å komme, og kaptein Kasper henger høyt i luften på en corner, flott timing og pang - 3-4!

Men målene fortsatte å renne inn.  I denne perioden blir det ble skapt store sjanser begge veier hele kampen igjennom. 4-4 kommer fortjent til Kolbotn etter direkte frispark. Etter deres 10+ ende frispark. Vi er på etterskudd og skaper alt for mange unødvendige frispark utenfor egen boks. Flere av oss har glød, og vil fortsatt noe og i en god Lyn periode med bra etablert trykk på deres halvdel kontrer Kolbotn 5-4. Jubelscenen er ville, og Lyn gutta henger med hodet. Det er to minutter igjen. Men, fotball handler om å spille helt til dommeren blåser, 5-5, Ola på skudd igjen via en motspiller og i mål. 

Uavgjort er godt betalt i denne kampen. Noen god kamp ble det aldri fra Lyn-guttas side. Man kom aldri igang med det spillet man i utgangspunktet forsøkte. Kun glimtvis fikk gutta fart i ball og snabba føtter, men da ble det også farlig. Vi ga gjennom hele kampen fra oss voldsomme bakrom og mellomrom grunnet kommunikasjonstrøbbel og ’’hodet en annen plass’’ , samt tynn struktur grunnet nye spillere i nye posisjoner. Her lærte vi mye gutter. Nøkkel-lærdom inn mot neste kamp. 

Untertegnete savner stikkpasningene i bakrom som kom altfor sjelden. Vi har flere gode initiativ, men ballen går for mye naivt på tvers. Fem baklengs blir også for mye. Et par av dem var også av den litt pussige sorten. Nye plasser og litt problemer med posisjonering gjorde at hjemmelaget slapp litt for enkelt til, i begge omgangene. Men, vi skal rose Kolbotn for en god kamp, og det må da være gøy å møte spillere som virkelig gir oss en trøkk i dueller? 
 
Neste oppgave for Lyn guttene er allerede førstkommende søndag da vi gjester Oppsal på Trasop kunstgress. Kampstart er klokken 20:15, og vi gleder oss til å kjøre på. Viktig at finner tilbake gløden i fra de to foregående kampene. 

Kampfakta: Kolbotn - Lyn 5-5 (2-2)
Mål: Vilhelm, Ola, Henrik, Kasper, Ola

Fino Alla Fine - Lyn