J16 NM: Lyn vant over Askim

Foto: Ingvar Graffer

Da har vi kommet oss velberget gjennom første mellomrunde som gikk mot Askim torsdag kveld. I lett regn på Askim kunstgress opplevde vi en svært spennende kamp mot et godt hjemmelag som gav Lyn motstand helt til siste spark. Men Lyn kunne juble over seier 2-1 og avansement til annen mellomrunde.

Det knyttet seg mye spenning til kveldens kamp, Askim gjør det svært bra i J19-serien og flesteparten av kveldens Askim-jenter var 00- og 01-jenter som også spiller i J19-serien. I og med at det var kamp også i 1. divisjon for Lyn sitt A-lag kunne vi ikke stille med alle spillere som ellers ville vært med.

Under kjøreturen til Askim var det tungt regnvær, men heldigvis (i hvert fall for de mange fremmøtte) så gikk det over til oppholdsvær og lett duskregn under kampen. Likevel en våt bane hvor ballen gikk fort.

Og det gikk også fort i starten av kampen. Askim hadde bestemt seg for et høyt press og var raskt oppe i Lyn-jentene. Første kvarteret var det et lett stresset spill, og allerede etter fem minutter hadde Askim et godt skudd. En feberredning av Lyn-keeper Mari Refsnes Hasselknippe måtte til for å unngå å få en baklengs så tidlig. Tilsvarende hadde Lyn en god sjanse andre veien, hvor ballen til slutt traff oversiden av tverrliggeren og gikk ut.

Men mye foregikk på midtbanen i første omgang. Etter et Askim-trykk til å begynne med i kampen kom Lyn mer og mer inn i spillet. Men det ville seg ikke helt på siste tredjedel, og de store sjansene lot vente på seg. Selv om Lyn nå hadde mye ball, var Askim farlige på kontringer.

Pausen kom på stillingen 0-0, og både trenere og Lyn-jenter var enige om at her måtte det mer presisjon og fremoverrettet spill til, og gjerne et skudd eller to når man var på skuddhold.

Første omgang hadde gått uten at Lyn hadde fått en eneste corner, men 10 minutter i andre omgang kom den første, og med den kampens første scoring. Sarah Gran satte en presis corner inn i feltet og etter litt frem og tilbake fikk Hedda Foslie plassert ballen i mål ved siden av Askims keeper. En etterlengtet ledelse.

Kun minutter etter fikk Lyn igjen corner og var nær på å øke ledelsen, men Askim fikk klarert med nød og neppe. I stedet fikk Sarah Gran like etter et overtråkk og måtte dessverre byttes ut.

Askim var som nevnt giftige på kontringer, og etter enda en Lyn-corner fosset Askim i angrep. Godt forsvarsspill hos Lyn fikk avverget angrepet før skuddet kom. Kampen var imidlertid nå mer i Lyn sitt spor, og Eline Bjørmark kom til flere gode sjanser fra sin venstre kant.  Lyn sin neste scoring kom etter godt forarbeid av Eline – hun passerer flere Askim-spillere og gir et hardt skudd som keeper redder, men på returen dukker Mathilde Sletner opp og øker Lyn sin ledelse til 2-0.

Askim har imidlertid ikke gitt opp og får med seks minutter igjen av kampen frispark på 18 meter. Askim sin gode 01-spiss Cornelia Fladberg setter frisparket rett i mål, og på stillingen 1-2 blir det noen nervepirrende minutter som gjenstår. Askim øyner et håp om ny scoring, og Lyn blir litt stresset. Det blir bl.a. ytterligere et frispark imot, men det blir ikke flere scoringer og kampen ender med 2-1 seier til Lyn.

Bildet til høyre: Kveldens to målscorere fra Lyn; Mathilde og Hedda. Foto: lyn_nedslag på instagram.

Ikke den beste kampen vi har spilt, men Askim gir oss veldig god motstand og seier er seier. Vi er videre til andre kamp i mellomrunden. Den kampen skal spilles i juni og er siste hinder før man er inne i selve NM-rundene som starter i august.

Takk til Askim for god motstand. Takk til dommertrioen, og takk til de mange som hadde tatt turen til Askim denne kvelden. Vi ser frem til å møte Askim igjen i J19-serien.

De andre lagene som er videre til andre mellomrunde er: Kongsvinger, Gjelleråsen, ØHIL, Skedsmo, Ullensaker/Kisa, Bærums Verk Hauger og enten Holmen eller Ottestad. Alle disse er da potensielle motstandere i neste kamp.

Det blir flere kamper kommende uke for Lyn-jentene. Torsdag kveld 26/5 er det både 2.div kamp mot LSK 2, og J19 seriekamp mot BVH. Neste søndag blir det en ny spennende NM-kamp, da i J19 NM hvor Lyn tar turen til Raufoss. Følg med på lynfotball.no for forhåndsomtale av den kampen.

Se her for kveldens lag og kampfakta:
https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=6593898

Følg Lyn Jr. Jenter på facebook:
https://www.facebook.com/LynJrJenter/

Følg Lyn Junior-jentenes egen instagram-konto:
https://www.instagram.com/lyn_nedslag/