Kampreferat: Holmlia - Lyn

Undertegnedes først kampleder for dette G01 laget var på var på Lusetjern kunstgress tidlig i desember 2015. Gårsdagens kamp, snaut halv år senere har guttene tatt store steg og har allerede tilvennet seg en ny måte å spille fotball på. Vi ønsker å fremstå med en spillestil nærmere fotballnasjoner som ItaliaKroatiaSpania, enn hva vi kanskje i Norge er mest kjent for, som Holmlia sin spillestil representerer. Vi vinner en fortjent seier og bortelagets trenere skryter spesielt av spillet vi til tider etablere og varter opp med sentralt i banen etter kampslutt.

Marius og Mathias startet presset oppofrende og aggressivt der de presset knallhardt og sørget for at Holmlias bakre firer ikke fikk trille ball og bestemme når og hvor langballene skulle slåes som tidligere i vinter.  Her er vi tydelige signalspillere, og vi terger Holmlia til flere feil. Vi kan uansett være enda råere på å ta returløp, når andre spillere er ute av posisjon, også som spisser og offensive midtbane. 
Vi fungerer i gårsdagens kamp oftere som toveis-spillere, der vi er gode i kombinasjonsspillet og samtidig dekker store rom og er i forkant av situasjoner i duellspillet. Defensivt er Kasper og Tinius de to som går foran og styrer det bakre leddet. Jeg ser også at dere forsøker å sette offside-linja, som er positivt, men som nesten var virkningsløst i en kamp med en dommer som ikke hadde tilstedeværelse. Som sentral midtback leser Kasper klimaet godt i kampen og fungerer som en organisator som får de rundt seg på plass. I offensiv markering tar han ut Holmlias store trussel gang på gang, bryter ut og vinner ball. Rundt seg har han Tinius og Nicolas som samtidig er gode i luftrommet og tar smartere vurderinger når det kommer til markering og støting kontra falle av og dekke rom. Her må vi bli enda råere på prate defensivt, og transportere ballen slik at vi får tredd opp spisser og indreløpere eller ta med ball i ledig rom for å fremtvinge ubalanse hos motstander.

Ola er i denne kampen solid. Løser ofte opp i trange situasjoner, ved å bruke begge bein via et stort pasningsrepertoar. Spesielt de små stikkerene i mellomrom som rettvender indreløpere og spisser er noe du må fortsette med. Fint at midtbanen veksler på ansvar, der Marius med løp ned i banen vender spillet og sender presise crossere til backene, noe vi må fortsette med. Sammen med flere fungerer Ola også som en utpreget ballvinner og taklingsspiller som Vidal, men fremover skal de rundt han også være like oppofrende slik at han kan i større grad styre rytmen i det offensive spillet.

Indreløperne må være flinkere til å fylle inn i boks ved innlegg, slik som Henrik Gunther sin heading i første omgang som nesten resulterer i scoring. Men, i denne kampen er indreløperne spesielt dyktige i omstillingen fra angrep til forsvar der vi posisjonerer oss slik at balansen i laget opprettholdes. I neste kamp møter vi et lag der vi må følge midtbaneløp inn i egen boks, slik at også indreløpere må forsvare seg ved innlegg i mot. Henrik Gunher spiller en til tider majestetisk kamp, og er til tider en artist, dette noe vi som lag må bygge videre på og utnytte på siste tredjedel. Vi gjør det periodevis i omgang, der det resulterer i gjennomspill fra Henrik til Marius på et godt dybdeløp, 0-1. God fotball!

Mye av angrepsspillet handler om spissrelasjonene, og Marius og Vilhelm behersket et godt rolleansvar der de delte på å være oppspillspunkt og true bakrom med motsatte bevegelser. Dette trenger vi mer av, flott gutter! En ser også at vi begynner å få et større avslutningsrepertoar, der vi velger riktig type avslutning. Her må vi fremover bare bli råere på utførelse.Utover i 1.omgangen er vi det skapende laget, men like før pause får Holmlia sin sjanse, og de er effektive, 1-1. 

Våre keepere er i denne kampen gode førsteangripere og setter i gang hurtig med både hender og føtter. Synes vi til tider ser mer ut som en sweeper, der vi står høyere i banen og leser spillet når det kommer til gjennomspill i bakrom. Fremover må vi her jobbe med å være offensiv og modig i feltarbeidet, siden vårt forsvarsspill kan åpne for innlegg. 

I begge omgangene viser vi stor løpskapasitet på midtbanen og er gode ballvinnere. Jeg kjente dere ikke igjen sammenlignet med samme kamp tidlig i desember, der vi ikke hadde en spesifikk fotball-motor og subbet imellom i omstillingene. Jens, Fridtjof og Ulrik var gode på press høyt i banen og presse motstanders back, men vi må ikke ruse og selge oss for billig. Fremover må vingbackene fungere som et vendingspunkt, men også kanter som kan true bakrom eller gå av motstandere på siste tredjedel, og her får vi en ekstra dimensjon i Mads Poulsson som har slitt mye med skader i vinterperioden. Han tilfører laget en annen kvalitet i disse situasjonene og kommer til å bli en viktig brikke fremover. Vi ønsket gjennombrudd sentral i banen i denne kampen og det var sjeldent vi så dobling på kant i går. Med Mads som venstre vingback involvert enda høyere i banen, kom det tidvis alltid en bevegelse i mot fra nærmeste spiss, der det åpnet seg et gigantisk rom for gjennomløp fra indreløper i bakrom. Disser rommene må vi true og untytte mer i neste kamp.

Foran denne kampen hadde vi en del skader, men heldigvis begynner bredden å bli såpass kurant at vi kan ha med rekrutter fra G01.2 som viser seg å tilføre en ny giv i laget. Spesielt på topp har vi ikke den største bredden når Emanuel er ute. Men, Vilhelm Thoresen har de siste to kampene vist at spilleforståelsen er prima, der han alltid ser ut til å ha ‹‹god tid››, noe som viser at man ligger et trekk foran motstandere i spillet.

I denne kampen er vi gode, ballen går hurtig, gode løp, hissige gjenvinninger og et solid oppofrende forsvarsspill. Forsvarsjobben smitter på overgangsspillet, og vi utnytter i 2.omgang at Holmlia er dårligere trent enn oss. Vi setter inn to fine mål ved Vilhelm 1-2 etter godt spill og 45 ut, samt gode spissrealsjoner og 1-3 ved målscorer Marius, igjen!

Det er noen perioder i kampen som er mer variabel, der vi slurver med pasninger og har alt for mange touch på ball som dreper rom og bevegelser. Samtidig er vi ikke fullt så aggressive som vi ønsker, og vi må her bli tydeligere på å justere presshøyde.  Det er en kraftanstrengelse å møte slike lag, derfor er det positivt at det kollektive trykket og vinnerviljen for å vinne fotballkamper er tilstede. Vi gjør oss nå klar for en ny treningsuke på Kringsjå.
Fino Alla Fine.

Lyn. Kampfakta: Holmlia - Lyn 1-3 (1-1)

Mål: Marius x2, Vilhelm