Forløsende seier

Nora i farta fra en tidligere kamp. Foto: Gunhild Lien

Etter et par kamper hvor vi ikke fikk ut potensialet vårt, så vi en klar forbedring sist borte mot Nordby i en kamp som endte 4-4. Vi spiller fin fotball og scorer flotte mål, men slipper inn litt enkle mål bakover. Denne uken har vi fått drillet litt formasjon og hatt litt teori, så det skulle bli spennende å se hvilke utslag dette gjorde i kampen borte mot Nesodden. 

Maria tett oppi fra tidligere kamp. Foto: Gunhild Lien

Og for en kamp det skulle bli! Vi gikk ut i kjent stil, aggressive og høye i presset, motstanderne ble stresset og vi fikk inn noen tidlige mål. Det første målet var helt nydelig å se på, også fordi det er mye av essensen i hvordan vi vil fremstå som lag. Maria har ballen som stopper og spiller den til stopperkollega Synne som har laget en god vinkel for pasning, hun vender bort en motspiller og utfordrer Nesoddens midtbane. På perfekt tidspunkt spiller hun fri Hedda Meland som dermed har masse rom å gå i, hun fører ball oppover før hun spiller en perfekt stikker mellom back og stopper, til Iben som allerede har startet løpet. Iben kommer alene med keeper og kan enkelt trille inn ledermålet etter et praktangrep. Videre får vi 2-0, nok en gang av Iben, etter glimrende veggspill. 3-0 kommer fra Erle etter bra spill og innlegg fra kant, slik vi også har øvd på, før Nora blir spilt alene gjennom og kontrollert legger ballen i lengste fra skrå vinkel. 

Hanne med kontroll på ballen i en tidligere kamp. Foto: Gunhild Lien

4-0 var altså pauseresultatet og det var utrolig morsomt å se at vi fremstod som et helproft lag i alle leddene våre. Gode bevegelser, aggressivitet, høy presisjon og høyt tempo med og uten ball oppsummerer en meget god omgang. Den andre omgangen klarer vi ikke være like tålmodige, eller like flinke til å vende spillet, men vi skaper veldig mange sjanser og scorer hele syv mål. Ett av Iben, fire av Erle, ett av Hedda Meland og ett selvmål etter godt innlegg fra Nora. Sluttresultatet blir dermed 11-0.

Med like gode prestasjoner som mot Nesodden kan det bli artig å følge disse jentene videre mot sommeren og i begge sommerens cuper. Veldig spennende å se at vi får til så mye av det vi øvde på allerede i første kamp, og med like bra oppmøte på treninger og fokus underveis, kommer vi til å utvikle oss enda mer fremover.